Sunday, November 14, 2010

Pengilat Kuku Skin Food Bahaya Menyebabkan Kanser : Amaran Kementerian Kesihatan

Hoyeah, kamu orang suka pakai pengilat kuku kah ? Alaa kutex tu...huhu. Ini Amaran ! Bagi sesiapa pengguna Pengilat Kuku Skin Food diminta berhati hati dan berhenti menggunakan produk ini sebab produk ni mengandungi bahan kimia yang bahaya dan terlarang. Korang boleh kena kanser !

Buat pengetahuan korang, produk Skin Food ni datangnya dari Singapura. Penarikan dua jenis produk ni dikeluarkan oleh Pos Amaran Pemasaran daripada Penguatkuasa Sains Kesihatan (HSA) Singapura. Kalau nak tahu lebih lanjut mengenai produk Skin Food ni, boleh tengok kat website Skin Food .

2 Jenis Produk Skin Food yang membahayakan !
Skin Food Jajoba Pure Nail PK004  
Skin Food Milk Creamy Nail Base Coat

Gambar Pengilat kuku Jenama Skin Food yang bahaya : Jajoba Pure Nail
Bahaya woo pakai produk ni !

Gambar Pengilat Kuku Jajoba Pure Nail
Bahaya woo pakai kutex tak sah amik semayang ;)

 Gambar Produk Skin Food : Milk Creamy Nail Base Coat
Bahaya wooo jangan pakai ni !

Yall can checkidout dekat sini, untuk maklumat lebih lanjut . Bahaya kalau pakai produk ni, nanti dapat kanser ! Sila sebarkan kepada kaum perempuan yang suka pakai kutex aka pengilat kuku ni ok ! Huhuhu, nasib baik aku tak pakai kutex ni ;) Tak minat den...jaga jaga lah ye ! Chow !
 

Designed by Alieff Artwork