Friday, November 26, 2010

Jatuh Cinta Dengan Lelaki Pembersih & Kemas.


Hey guys, 


Aku nak tanya sikit, boyfriend korang pembersih ke pengotor ? Hehehe...Korang pernah jumpa lelaki pembersih tak ? Aku rasa tercabar gila nak mampuskalau jumpa lelaki pembersih ni !


Selalunya kita sedia maklum yang kaum lelaki selalunye terdiri dari pengotor, tak kemas, serabai. Tapi pernah tak korang kenal dengan seseorang yang betul-betul kemas. Naik Hangin gak aku bila tengok lelaki macam ni memang mengalahkan perempuan ! 


wahai kaum lelaki, korang rasa korang pembersih dan kemas tak ? 

antara ciri-ciri boyfriend idaman neon...baca sambungan = )

Ciri ciri lelaki pembersih & kemas : 
  • Laptop - Laptop sentiasa bersih, kemas dan teratur. Takde satu document pon tersalah letak. Semua tersusun dalam satu folder khas.
  • Handphone - Inbox, Outbox, Sent msg sentiasa dikemaskini. Kalau susun nama dalam phonebook, mesti tersusun giler ikut abjad, ikut kategori tempat belajar, tempat kerja, famili.
  • Bilik - Takde satu pun barang yang tak berada di tempat tidak sepatutnya. Totally macam tak sentuh langsung barang-barang dalam bilik.
  • Kereta - Sentiasa dalam keadaan baru lepas keluar polish. Kalau boleh setiap hari nak basuh kereta. Even pasir kat tempat letak kaki pun takde.
  • Pakaian - Basuh sendiri, gosok sendiri tak harapkan mak bapak. Kalau gosok baju, kemas susah nak cari kedutan.  Lepas tu, kalau bab melipat baju, kalah perempuan weh !
  • Kuku - Lelaki pembersih tak suka simpan kuku panjang ok. Gigit kuku apetah lagi ? 
  • Mandi - Mandi pagi-pagi hari itu wajib. Kalau normal orang mandi bila perlu jer...tapi lelaki pembersih ni akan mandi ikut timing rutin harian dia. Harus !

P/s : Frankly, Aku pun tak se-pembersih dan tak se-teliti macam orang lelaki yang camni. Kalau dapat boypren kemas dan pembersih camni mesti aku akan bersaing nak jadi lebih baik dari dia. Best kan ! Korang pulak macamana ? Boii pren korang pengotor ke pembersih = )
 

Designed by Alieff Artwork