Thursday, March 10, 2011

Aktiviti Pendidikan Seni Visual, Guna Kentang.

Woow!
 Amboii seksinye kentang ni ! Gila kentang ! Haha...

Feeling Lucky?

Halo yall ! Boring boring duduk rumah ape salahnye buat benda yang kreatif ek ? Ni salah satu cadangan dari saya yang meminati benda benda handcraft ni. Belum pernah lagi saya try untuk buat Hairy Potato Head ni ! Macam best laaa...

Sebenarnya kalau korang perasan, Hairy Potato Head ni ada di jual dekat kedai kedai survinior kedai cenderamata tu. Kalau carik mesti jumpa punyaa...korang just letak air je..lepastu rambut dia tumbuh sendiri !

Mari lakukan seni kreatif guna kentang !

Sediakan alat dan bahan dulu yer...


kasi potong itu bontot kentang ! hiyaaaah no mercy !

 Aktiviti mengorek isi perut kentang ! korek jangan tak korek ! jangan korek idung plak.
 

masukkan kapas ke dalam isi perut kentang anda !

hias bagi cantik2...;)

Belum siap lagi laaa!



Letak benih rumput...

final result !!

Selamat mencuba, dan selamat beramal ! ;)
1. Cut off both ends of the potato, so it can sit flat.
2. Scoop out a hole out of the top.
3. Put 2 cotton balls in the hole.
4. Water the cotton balls and sprinkle with grass seed.
5. Carve a face on one side of the potato.
6. Put in a sunny spot.
7. Watch the hair grow! (Sumber)
 

Designed by Alieff Artwork