Saturday, August 21, 2010

Lek Lek Lek Lek Soi Soi Soi Soi Lek Lek Lek Soi Soi Soi Lek Lek Lek Lek Soi Soi : Apebenda Lagi Ni ? Tindakan Tegas Ke Atas Orang Yang Mengapikan Isu Hak Bumiputera !

Bak kata Dr. Rais Yatim, "Orang Melayu harus bersatu dan ketepikan perkara remeh dan menyuarakan apa yang hak. Jika ini tidak dilakukan, orang seperti Soi Lek akan terus menggugat perjuangan asas," Jadi jangan biarkan perkara ini berlaku !! Kerajaan sila ambil tindakan tegassss !

Lagi lagi muke ko je yang buat pasal !
Tuntutan kurangkan ekuiti bumiputera bertentangan perlembagaan :Kenyataan Presiden MCA, Datuk Seri Dr. Chua Soi Lek supaya ekuiti bumiputera dikurangkan adalah bertentangan perlembagaan negara."Apabila Datuk Seri Dr. Chua Soi Lek menuntut ekuiti bumiputera sebanyak 30 peratus dalam semua sektor ekonomi dikurangkan secara berperingkat-peringkat, sekali gus beliau menentang Perlembagaan Persekutuan Malaysia" - Sumber-
Rais berkata, bahawa dalam Perkara 153 juga, hak kaum juga disebut, dan dalam soal ini, Soi Lek boleh berjuang dan meminta ehsan kerajaan untuk membantu, tetapi tidak boleh menidakkan hak yang ada pada orang Melayu dan juga penduduk asal di Sabah dan Sarawak.

Ok, senang je. Kalau dah taknak sangat ikut peraturan kat Malaysia ni, apa kata ko pegi buat negara sendiri je!!! Ishhh, orang macam ni memang tak patut la ada dalam masyarakat Malaysia, selalu bikin hati panas je ! Itulah kita, selalu sangat bagi muka dekat orang-orang macam ni...Lek lek lek lek lek lek lek lek soi soi soi soi soi soi...ish !

 

Designed by Alieff Artwork