Sunday, April 24, 2011

Gambar Ular Terbesar Di Dunia Telan Orang !

Woops ! Inilah dia ular terbesar di dunia !! Lihatlah rupa sebenar ruang rahang ular terbesar di dunia aka. anaconda !! Ade beran ke, nak buat main dengan haiwan merbahaya ni ? Ular yang besar macam ni ada ke kat Malaysia ? Setahu aku...yang aku pergi zoo tu, ular kecik-kecik ade la...yang macam anaconda takde pulak ! Gile seram okay...anaconda ni makan orang tau ! Nasib baiklah dia takde kat kawasan rumah aku ni...gulp !

Koleksi gambar gambar ular terbesar di dunia !

 Baca lagi...


Gambar mulut ular terbesar di dunia !
Rahang mulut ular terbesar di dunia boleh telan manusia !Tajam nye gigi dia weh !!
The biggest snake in the world !

Gambar ular terbesar di dunia terperangkap kat dawai !! padan muka kauu !

Zoom in secara dekat !! Tapi yang di takde gigi tajam pulak !

Ular terbesar di dunia !! Mulut ular terbesar !!


Kes pertama : Gambar ular terbesar di dunia telan orang!
Ular terbesar di dunia dijumpai gemuk gedempul !!

Operasi mengerat perut ular terbesar di dunia !!

Mayat manusia malang yang mati ditelan ular terbesar di dunia !







Kes kedua : Gambar ular terbesar di dunia telan orang !
Ular terbesar di dunia diangkut dalam trak !!

Ular terbesar di dunia dijumpai membelit manusia sehingga mati !!


Okay, jom kita baca sedikit fakta tentang ular terbesar di dunia ! Seronok baca fakta tentang ular ni ;)
  • Ular boleh tahan tak makan berbulan-bulan ada yang sampai enam bulan tak makan pun takpe, tak mati pun 
  • Walaupun tak makan berbulan-bulan, ular tetap membesar dan memanjang. Ia kurangkan metabolisme dalam badannya untuk kekal hidup
  • Ular akan makan anak-anak dia yang dia rasa takde potensi untuk hidup. Tak pun, dia makan anak dia sendiri sebab nak kan energi untuk terus hidup
  • Ular yang hidup kat pokok pokok boleh terbang !! Bila die nak terbang je, dia buat badan dia bentuk S untuk stabilkan diri, tapi kena ambil jarak jauh sikit kalau nak terbang takut jatuh dari pokok plak
  • Wow !!! -Sumber-
Amacam? Seronok tak post aku kali ni, korang mesti enjoy kan....thanks semua...jom tolong aku siapkan esaimen malam ni ! Cayoook ! Malam ni nak mimpi ular terbesar di dunia...hehehe...


38 comments :

  1. Fuh best jugak fakta tentang ular besar ni.

    ReplyDelete
  2. Salam bertandang di awal pagi..moga ceria dan sihat selalu..ermmmp
    menakutkan..

    ReplyDelete
  3. huhu..
    nak termuntah tengok mulut ular besor tu...
    sure dah lame tak gosok gigi tuh..hehhehe...

    ReplyDelete
  4. amboi..nak mimpi ular...brani betul..haha

    p.s. semua orang nak load comment form ni ok ke? nape la aku nak load sampai berminit2, baru leh comment... buang laptop ni, ganti ngan viva baru tau..bhuaha takde kaitan

    ReplyDelete
  5. iyaks, menggigil sebadan. meremang semua bulu-bulu :) takut, geli, seriau smua ada.

    ReplyDelete
  6. kat malaysia maybe still ada yg besar camni. hutan tebal byk x teroka lg

    ReplyDelete
  7. @geekz36


    ADEKE GEEK? AKU PON TAK TAHU LA PLAK..KALAU ADE..TAKDE BERANI AKU NAK MASUK HUTAN HAHAHA

    ReplyDelete
  8. uit seramnya..nak tanye silampu neon xseram ke?

    http://eyeofbird.blogspot.com/2011/01/perkara-membatalkan-solat.html

    ReplyDelete
  9. huuu nampaknya awk tak takut ular paling besar ni..sy mengaku sy kecut perut tgk all this gambar..

    ReplyDelete
  10. Gambar yang last tu berlaku di Malaysia dalam tahun 90-an. Tak salah aku dlm tahun 95 @ 96 sbb mase tu aku sekolah rendah lg. Mmg kecoh satu Malaysia mase tu.

    ReplyDelete
  11. hehe..suspen je gmbr ular besau2 ni..rase mcm dye nk ngap kte plak..

    ReplyDelete
  12. aini teros scroll ke bawah dgn lajunye sbb tkot tgk mata ular tuh,.heheheeh

    ReplyDelete
  13. perghh,ular kat dunia je dah besa canih..kalau nk compare ngan ular2 kat 'sana' nnt,ular2 kat atas ni pun lari..huhu

    btw,yg ni ular sawa la..anaconda basically warna hitam,and x pernah pulak dengar ade kat malaysia..yg gambar 1st tu maybe la anaconda..correct me if i'm wrong..

    p/s:agak2 kalau buaya ngan ular kat dalam gmbr 1st tu lawan,sape menang ek?hehe

    ReplyDelete
  14. tak pasti laa femi =) huhu..tapi ciptaan Allah si ular ni..very the scary lorr..

    sorry kala tu picture anaconda..=P saja nak kasi penuh

    ReplyDelete
  15. suka tngok ula..sbb ia cantik sgt....geli sbb dia panjang sgt....slalu mimpi ula....tapi jodoh xde jugak (kata org mimpi ular cpt kwin...ntah la..hahahahha)

    ReplyDelete
  16. seronok pulak baca pasal ular nie...cara penulisan awak buat saya tergelak- gelak..membacanya.. Thanks a lot

    ReplyDelete
  17. jayhara, heheh semoga terhibur..and thanks for dropping here =)

    ReplyDelete
  18. bapak die besar sialll. haha. ak nk spam kaw2

    ReplyDelete
  19. tkotnya ...
    tb2 tringat anaconda hahah

    ReplyDelete
  20. sedikit correction : ular yg kat pokok tu bukan terbang,actually its a gliding@melayang :)

    ReplyDelete
  21. bahkan mereka mampu membangun rel kereta api dan infrastruktur2 lainnya bertanggal sejak dipaksakannya kerja rodi ke rakyat Indonesia..

    ReplyDelete
  22. saye lebih suke ular pak we saye...wkwkwkwkwkwk...

    ReplyDelete
  23. fuyyo lebih banyak pengetahuan yang saya dapat tentang ular ni ye.......takut lapu lak kalu nak masuk hutan.he.he.

    ReplyDelete

 

Designed by Alieff Artwork