Tuesday, July 20, 2010

Kebaikan Dan Keburukan Glitterati Nuffnang.



Ahhh sudah ! Ape yang best sangat glitterati ni ? Kenapa semua orang bercakap pasal Glitterati Nuffnang ? Apa maksud Glitterati sebenarnye...Come on, Glitterati tu gold das yang leh baling baling kat muka orang ke ? 

Ekeleh ! Glitterati tu status membership korang kat akaun Nuffnang ! Korang cuba check korang tu Glitterati ke ataupun ordinary je ? Kalau korang Glitterati, kelebihan yang korang boleh dapat ialah : 
  • Campaign earning dengan mudah!!
  • Boleh ping di Innit !! 
  • Duit laju-laju itupun kalau blog korang power la. Kalau blog macam aku ni, duit tak laju laju pun. Haha !
Macamana pula kalau korang ordinary, dan bukan berstatus Glitterati ? Korang jangan risau sangat lah, kalau korang tak terkejar-kejar dengan Nuffnang ade gak kebaikannya kan. Contoh kebaikan kalau korang ordinary :
  • Boleh pakai ads dari mana-mana company sesuka hati
  • Boleh join Advertlets
  • Boleh join Youtsays
  • Boleh join Money with Twitter
  • Tak rasa tertekan dengan nuffnang sangat
Ade gak keburukan dan kehodohannya kalau korang Ordinary je ! Tapi kalau korang tak kesah sangat takpelah kot. Hahaha...Ape dia keburukan yang korang leh dapat kalau korang Bukan Glitterati
  • Campaign earning jangan harap la
  • Duit laju-laju masuk blog korang ? No way ~ 
  • Nak post innit ? Kirim salam kat mak korang je la
  • Nak join contest Nuffnang ? Boleh blah laaa...

So amacam korang ? Pilih pilih mana satu korang nak...nak status Ordinary ke nak status Glitterati ? Hahaha...aku nak dua-dua leh ? Aku tak suka la terikat sangat...adoi laaa...bila lah aku nak cash out duit nuffnang yang cam taik idung je ni..Nak beli pampers pun tak cukup ;(

Ps : Haaaa..letih !



 

Designed by Alieff Artwork