Tuesday, June 22, 2010

Pokok Nareepol @ Nareepol Tree.

Buah ni menyerupai susuk tubuh wanita yang sedang tutup anunye. Fakta atau Auta?
Ahh..macam-macam! Baca lebih lanjut sini.

Aku rasa korang semua dah pernah tengok Nareepol Tree ni dekat email or website orang lain kan. Cuma aku je belum pernah tahu pasal Nareepol Tree ni. Ape lah khasiat buah yang ada susuk tubuh wanita ni yer...rasa nak pulak pergi thai beli dua tiga biji. Hehe.

Nareepol Tree, kononnye terletak dekat Petchaboon, Bangkok. Kononnye ade buah yang menyerupai susuk tubuh wanita yang tengah menutup anunya. Disebabkan pokok ni ajaib giler, so ramai pengunjung dari luar negara datang kat Bangkok semata-mata nak cari pokok ni.

Ceh, ini gambar boleh percaya ke. Ciptaan tuhan selalunya indah dan melambangkan betapa bijak Penciptanya tu. Bukankah begitu ? 

So, ade juga yang cakap masa buah tu nak membesar, orang letak buah dalam bekas acuan untuk jadikan dia macam-macam shape. Bukan sahaja susuk tubuh wanita diorang leh buat, tapi buah-buahan pun diorang boleh bentukkan jadi dinosour, tau.. Oklah, chow!


 

Designed by Alieff Artwork