Skip to main content

Bloggers Meetup | Me & Remy aka. BudakHutan |


Sumpah! Aku kering idea nak tulis apa lagi kat blog ni. Life sekarang busy dengan sekolah dan murid-murid jer. Dah kering dah pelawat keluar masuk blog hampeh ni. Haha..

Tapi tujuan utama sekarang ni aku nak cerita pasal aku jumpa rakan blogger kita iaitu Encik Remy aka. BudakHutan. Sempat gak aku jumpa dengan pakwe Sabahan ni. Bukan senang nak jumpa blogger sabahan kan?

Sebenarnya, aku suka gak tengok-tengok korang gather sana sini. Tapi bagi aku, aku tak dapat rasa best bila blogger jumpa ramai-ramai. Its best kalau jumpa dua tiga orang, lepak and borak. Thats more fun dari jumpa ramai-ramai dan lagi menyedihkan bila ada blogger yang disisihkan. Kan, bosan tu?

Planning nak jumpa si Remy ni masa dapat tau dia nak turun berkursus kat Melaka. Tak sangka dapat juga jumpa dengan dia, sebab kalau nak diikutkan jadual aku hari ni memanglah sangat-sangat meletihkan. Mana taknya, kat sekolah sekarang sebuk ajar budak-budak berkawad untuk kejohanan olahraga tahunan.

Macamana pun, kitorang tak sempat nak borak lama-lama sangat. Dah janji nak belanja dia makan McD. So, borak-borak time makan, then hantar dia sampai pintu kapal terbang lepas tu baru aku balik. Ok aku tipu je part tu.  

Overall aku selesa dengan Remy. Seorang yang berjiwa lepak , easy dan fun. Jom ramai-ramai tunaikan impian Remy nih yang nak sangat pergi jumpa awek jepun. Korang votelah dia dekat Flymas Mobi tu. Dan jangan lupa tengok Remy mandi dalam toilet di blog dia. Ok? Chow...

Eh, Remy ko luper nak bagi aku ikan masin yang aku pesan dari sabah tu woiiii :)

Comments

  1. hype encik lampu neon... bile plak kite nak jumpe? jom kiter jumpe... lala~~

    ReplyDelete
  2. budakhutan tu mmg btol2 dapat cam dia ni dari sabah or srwk...ngeee :P

    ReplyDelete
  3. wah best kan dpt jupe blogger...
    aku gak yg lom dpt jupe dgn kawan2 blogger neh....

    ReplyDelete
  4. huwaa!!

    napa tak cakap kamu jumpa remy?!

    huwaaa neo~~

    ReplyDelete
  5. i pun setuju.kalau jumpa ramai2 sure akan ada kroni nnt bila jumpa :p

    2-3 org sekali tu should be ok kan? :)

    ReplyDelete
  6. Salam2.. ahaks.. wah.. tokojut den..
    makaseh ntuk Che Neorul dan kazennya yang sanggup mendatangkan diri 'melawat' aku di Klsentral time tu.. hohoho..trimas ntuk McD tu yer...

    Nantikan plak entri dari aku ntuk meetup ni...

    p/s:sila abaikan keadaan aku yg serabai time tu...

    ReplyDelete
  7. Che Neorul~ alamaks! ikan masin? sori beb... serba salah plak aku jadinya... err... nex time bleh?

    ReplyDelete
  8. hahahah remy, lol i was joking about the ikan masin laaaa hahaha ;) but if u wanna gimme, make sure the ikan masin is bigger than you ok. gahahah.

    ReplyDelete
  9. hahaha.... aku tau lah aku bau cam ikan masin semalam... ~_~

    ReplyDelete
  10. pergh best jadi BuDakHutaN, awek anto naik kapal terbang.erkk sampei pintu melepas.
    wakaka.
    see, who say blogger is nerd in the real life. maybe there are some, but we are not.
    the best is,
    we could be close with somebody far away without even know how he/she look a like.
    try and error? err maybe not
    sincere? maybe that the best term in friendship i suppose!

    ReplyDelete
  11. Aj! nanti kalau ko da ade baby, aku g raya umah ko plak laaa heheh ;) ko kene masak untuk aku k..hehehe..

    ReplyDelete
  12. remy ishak, hahah aku takdelah peka sangat kot..kalau hidung aku cam kucing..mungkin aku senang nak bau ikan masin ko tu hahaha...


    remy ishak lagi, time cemnila bleh jumpa sebab kita bukan tau bila kita "dijemput" kan?


    yonna, hehehe aku cakap centu sebab aku tak reti la nak bercakap dengan crowd hehee...low self esteem ;)



    zara, huhu...tak tau laa..bukan plan betul2 pun...hihi..nnt nak jumpa ko plak la syg!


    ruff, huhu ko duk mana weh?


    lifesaver, hahah mmg pun sekali pandang da dapat cam hahaha


    kirimaru, kita da salu jumpe...kita kan scandalous haha..


    orang lidi, heheh ape yang best dowh?


    mililara, sape? remy ke cam awek korea? hahaha

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Post

Gambar Ular Terbesar Di Dunia Telan Orang !

Woops ! Inilah dia ular terbesar di dunia !! Lihatlah rupa sebenar ruang rahang ular terbesar di dunia aka. anaconda !! Ade beran ke, nak buat main dengan haiwan merbahaya ni ? Ular yang besar macam ni ada ke kat Malaysia ? Setahu aku...yang aku pergi zoo tu, ular kecik-kecik ade la...yang macam anaconda takde pulak ! Gile seram okay...anaconda ni makan orang tau ! Nasib baiklah dia takde kat kawasan rumah aku ni...gulp ! Koleksi gambar gambar ular terbesar di dunia !    Baca lagi...

Bahasa Mandarin : Perkataan Yang Biasa Digunakan.

UPDATED : 21 Febuari 2015 Ini adalah perkataan dalam bahasa mandarin yang biasa digunakan dalam kehidupan seharian. Setiap hari, saya akan tanya anak murid saya perkataan perkataan  baru. =) Saya akan update lagi perkataan baru dari semasa ke semasa ya. sila tekan read more ;) tq MOOD / KEADAAN dalam Bahasa Mandarin. lei - letih hen lei - sangat letih shen qi - marah hen shen qi - sangat marah LAMBAT / CEPAT  dalam Bahasa Mandarin. man - lambat kuai - cepat lai - mari ni kuai kuai lai ! - awak cepat cepat mari ! ni man man lu - awak pelan pelan jalan ni man man che - awak pelan pelan makan ni kuai kuai cuo - awak cepat cepat buat TAHU / TIDAK TAHU dalam Bahasa Mandarin. chi tao - tahu bu chi tao - tidak tahu wo chi tao - saya tahu wo bu chi tao - saya tak tahu ni bu chi tao ma ? - awak tak tahu ke ? ni men chi tao ma ? - kamu semua tahu tak ? wo men chi tao - kami semua tahu BUAT / TIDAK BUAT  dalam Bahasa Mandarin. cuo - buat mei you cuo - tak bu

Cara Buat Solat Istikharah.

Wahai hati yang resah..fikiran yang bercelaru dalam membuat pilihan...tenanglah, tenanglah...buatlah solat istikharah jika kamu ragu-ragu dalam membuat sesuatu pilihan. Lakukanlah samaada sebelum kamu tidur .. atau bangun sebelum subuh. Mintalah petunjuk dari Allah swt dalam membuat keputusan..insyaAllah...akan diberi petunjuk...dan apabila kamu telah diberikan petunjuk..ikutlah petunjuk tersebut dengan redha. Buruk baik pilihan yang dibuat...pasti semuanya ada hikmah sebaliknya..sesungguhnya Allah maha arif apa yang terbaik untuk hambanya... cara buat solat istikharah Credit :  Solat Istikharah, Tata Cara dan Doa   Solat Sunat Istikharah Solat ini dilakukan untuk mendapatkan petunjuk, terutama bila seseorang dalam keraguan memutuskan mana yang terbaik diantara dua perkara yang diragukan. Jika timbul keraguan dalam hati untuk memilih atau mengambil keputusan dalam sesuatu perkara, contohnya: apakah aku harus menolak atau menerima? Keraguan makin terasa, keputusan tidak dapat dipas

Cara Buat Macaroni Cheese Bakar (Mudah)

Assalamualaikum warahmatullah :) Woi buat lah macaroni bakar ! Woi buat lah macaroni bakar ! Woi buat lah macaroni bakar ! Bunyinya seperti gegak gempita kat gegendang telinga saya ni. Kakak saya kemaruk sangat nak saya buat macaroni bakar. Mentang mentanglah saya cuti sekolah ni..hiuuu..hiuuu... So i pun search laa kat google. Mak aiii banyak gila resepi macaroni bakar, lepas tu banyak mazhab pulak tu ! Ada yang kena letak telur, ada yang kena letak tepung. Mana satu ni ? Belasah mana dan je la ye ~ Bahan Macaroni Cheese Bakar (Bahan A) Macaroni 500g (rebus dengan sedikit minyak dan tos, letak tepi dulu. boleh buat awal awal) Bahan Sos Daging (Bahan B) 300gm ayam/daging kisar 2 sosej 3 filamen ketam 1 tin cendawan butang 1 tin prego Mix vege sikit Serbuk parsley sikit Garam secukup rasa Bawang besar 1, bawang puting 4 biji. Cara buat Sos Daging : Tumis bawang sampai naik bau. Masukkan prego, sedikit air dan ayam kisar dan gaul sampai ayam masak