Friday, December 18, 2009

Lelaki Hensem "Back To The Future" Menghidap Penyakit Parkinson.


Siapa yang tak suka movie Back To The Future memang tak normal la bagi aku. Back To The Future adalah sebuah cerita yang popular masa zaman aku kanak-kanak dulu. Ceritanya mengisahkan tentang seorang pakcik saintis dan pengembaraannya bersama si jejaka kacak yang bernama Marty. Kedua-dua manusia ni mengembara menggunakan "time travel car" yang canggih dan telah pergi ke zaman dulu-dulu. Rugi la siapa yang tak mengikuti cerita Back To The Future yang dilakonkan oleh Micheal J.Fox ini.

Berbalik kepada pelakon utama iaitu Micheal J.Fox yang sangat hensem semasa usia mudanya, dengar cerita jejaka hensem ini dah pun tua dan mengalami penyakit parkinson. Oh, kasihan. Penyakit parkinson menyebabkan lelaki sekacak Micheal J.Fox ini sukar mengawal pergerakan badan sewaktu ditemuramah oleh Rachel Ray. Saksikan sendiri macamana gaya Micheal J.Fox beraksi ketika ditemu bual, dia bergoyang sepanjang masa dan tidak boleh duduk dengan diam.

Gaya Parkinson Micheal J.Fox , Mamat Hensem


Walaupun menghidap penyakit Parkinson, Micheal J.Fox ini kira bertuah kerana masih disayangi oleh para peminat, dan kumpulan yang menyokong perjuangannya digelar Team Fox. Oh, yang lebih menarik sekali, Micheal J.Fox juga ada Yayasan Parkinson sendiri yang memperjuangkan kajian dan rawatan untuk pesakit-pesakit Parkinson sepertinya. Hebat tak hebat tu?! Sekian.
 

Designed by Alieff Artwork