Monday, November 16, 2009

Isteri Mengidam.


Pernah dengar kes orang mengidam? Bak kata si celik pandai, tahap kepekaan deria rasa dan bau jadi extra sensitif bila pempuan mula pregnant. Ini semua disebabkan perubahan hormon. Benda ni dikatakan bila-bila je boleh terjadi. Aku tak boleh explain dengan lebih lanjut sebab aku belum lalui nya lagi. ;) Aku harap kalau aku jadi wifey esok, janganlah mengidam pelik-pelik yang boleh susahkan hubby nanti.

Antara wishes sang ibu yang mengidam pelik-pelik :
  • Memegang hidung harimau
  • Menggigit bontot keling
  • Mengidam pengilat kasut kiwi
  • Mengidam minum air buih sabun
  • Mencium seluar dalam
  • Mengidam bau ketiak suami
  • Mengidam nak khawin lain
  • Mengunyah gelang getah or rubber ban
  • Makan sabun mandi dengan vicks
  • Meminum air dari dalam toilet bowl
  • Mengidam nak makan selipar
  • Nak hadiahkan teddy bear yang besar
  • Nak makan gel rambut
  • Nak makan ulat mulung Sarawak
  • Nak makan tanah
  • Nak makan daging ruse puteh
  • Ketagih meratah serbuk kopi
  • Mengidam mintak gigit telinga suami
  • Mengidam nak jilat tingkap KLCC tingkat 45
  • Mengidam nak gigit divider jambatan pulau pinang
  • Mengidam minum minyak Petrol - new
  • Mengidam minum minyak kapak - new
Bila terbaca list-list ni, mesti rasa macam ridiculous kan? Tapi ianya kes yang betul-betul berlaku. Apa yang penting? Si hubby kenalah turutkan kehendak si wifey ni. Dengar citer, kalau si wife tak dapat benda yang diidamkan tu, nanti bila baby dah keluar esok, air liur baby asyik meleleh je. Adakah ini fakta atau auta?

Ada caranya untuk mengatasi masalah mengidam ni, mula-mula kenalah amalkan makanan yang seimbang, ambil makanan yang kalori rendah je macam oat atau yogurt itupun tak boleh diambil secara berlebihan tau. Kalau rasa mengidam tu tak hilang-hilang, digalakkan pergi jalan-jalan ambil angin ke, tengok wayang ke, atau bersenam. Paling penting, kena ada sokongan kuat dari semua orang terutamanya hubby tu kenalah faham situasi bini dier.

Amcam kalau you guys jadi hubby? Nak ikutkan kehendak wife atau tak? Slurrp!

P/s : Kenapa aku masih boleh double post sedangkan esok ada exam? watthefec.








 

Designed by Alieff Artwork