Wednesday, March 09, 2011

Cara Buat Sushi !

Oh well, siapa berani kata makan sushi tak elok untuk kesihatan? Orang kata makan sushi ni nanti otak berulat la ape la. Kalau tak suka, jangan la tunjuk disgust...because i really like sushi.

Pun begitu, Sushi King aku pernah jejak dua kali je seumur hidup ni. Yang dibeli selalunya di JJ and supermarket je. So, disebabkan sushi agak mahal, better aku buat sendiri kan?

What I did just surf the net and find sushi recipes and see somes vidoes on youtube on how to make sushi for beginner like me...=P
Feeling Lucky?

Ikuti entri ini =) 


Sebenarnya aku yang berkuasa dalam tentukan ingeridents. So, aku pick bahan-bahan yang mudah dicari je: Sushi Rice (1) , sambal kerang (2), udang (3), tuna (4) , timun (5) ,fillament ketam dan fishball (6) , seaweed (7) , wasabi, kicap (soy sauce). 

Interest orang berlainan, ada orang suka cicah wasabi dan rasa thrill makan sushi. So you guys ada beran?
Kesungguhan menggulung dan memotong sushi dengan kemas menguji kesabaran aku.

 
Siap semuanya dan boleh buat sushi delivery. Yeeha. Aku telah bawak bekalan ni masa mandi air terjun hari tu. Memang fun gila.=)

P/s : Takde yang pelik kalau makan sushi. Just macam rasa nasik pulut yang berlauk jer.








 

Designed by Alieff Artwork