Sunday, August 23, 2009

Helah Bela Diri Sang Lelaki / Aku Tak Puas Hati!

Helah Bela Diri Sang Lelaki
_Aku tak puas hati_

si bf and si gf , who will win?

Ohoh, kalau korang tanya aku, forsure i would say that boys will win. Actually, they dont win the fight , they just manipulating stories , give some pathetic reasons to get away from being blamed. I know i sound unreasonable over here because gurls are quite same too. But heh, sapa makan cili terasa pedas.ok.

Lelaki bijak berkata-kata lagaknya seperti seorang peguam - Berperang mulut dengan lelaki yang licik munkin cara yang kurang sesuai bagi awek yang pasif. Berfikirlah sebelum melontarkan kata2 antonim terhadap si lelaki. Biar kata2 itu lembut namun tajam seperti pedang perang!Hiriskan hati dia, kemudian perahkan limau diatasnya!

Lelaki bijak memanipulasi keadaan dengan mengelirukan si mangsa - Kalau si lelaki yang buat salah atau curang, dan aweknya mengamuk sakan, lelaki selalunya menyalahkan awek nya balik. Katanya "Sapa suruh U tak angkat call I?Kan I dah call ex I..salah U la tu, sapa suruh buat macam tu?Akibatnya, si awek pasti keliru, dia atau si lelaki yang bersalah dalam hal itu?

Lelaki bijak memujuk rayu seperti romeo memujuk juliet - Bermadah cinta konon, aku pasti lelaki seperti ini banyak melayan novel2 jiwang. Jiwang keparat. Tolonglah jangan guna ayat novel kau tu untuk membela diri.Gaya itu sudah lapuk.

Lelaki bijak menawan hati wanita dengan titisan air mata palsu - Amboi, mentang2 lah dia tahu yang perempuan akan teruja bila tengok dia menangis, mula lah air mata palsu tu menitik2. Pasti itu bukan ikhlas dari hati. Tak suci. Tak bersih. Hati kotor. Si lelaki yang suka menangis untuk mengambil hati wanita perlu dihukum sunat 18x.

Lelaki bijak memulakan strategi dengan menggunakan physio therapy - Jika pujuk rayu tidak dilayan, mulalah tangan merayap ke ape ke mencapai apa yang dapat dicapai supaya boleh membelai si mangsa sehingga si mangsa tunduk kepadanya. Wahai si awek2 cun di luar sana, sila jangan mudah memberi lelaki "membelai2" dirimu dengan sewenang2nya!Korang dapat ape? Hampes! Lelaki dapat ape? Puas!

So, beb. Chillax. Handle this with care ok? Make sure you win the race, dont let them screw u!


Ikhlas dari kepala ke lutut, neo si lampu neon.
 

Designed by Alieff Artwork