Saturday, March 21, 2009

Q.Q Kindergarden !




One whole week mengajar di QQ Kindergarden is over. Hoorey! Nampaknye budak - budak kat sana semuanya chinese. No malay or indian. Jadi takde yang reti bahasa melayu. All the time kena communicate diorang dalam english. Kadang - kadang diorang cakap guna bahasa mandarin dengan aku and aku just buat - buat paham. Ohya, budak - budak ni panggil aku teacher wuwu. Penat aku ajar panggil teacher nurul. Tapi diorang susah nak sebut. Layan jelah.

Kelakar bila aku sampai sana, tiap - tiap hari diorang tanya pasal tudung aku: "Teacher why u always wear that thing one?You got no hair ah teacher?". Ada satu hari tu budak tu cakap kat aku : "Teacher i know why you always wear that thing one, because u afraid to get wet in rain right?". Aku nga-nga je. Kadang - kadang aku teruja dengan budak - budak cina kat situ. Bijak, pandai sgt. Semua arahan aku diorang paham. Tapi hancur lebur bila aku bagi arahan dalam malay. Bila aku cakap : "Ha..pandai pun". Budak - budak ni boleh menjerit, maybe diorang ingat aku marah. So diorang terkejut. Aku geleng kepala je. Belah petang aku ajar BM. (p.e.n.a.t.) tau tak. Pembelajaran bahasa melayu pon kena terangkan dalam english kat diorang. Haih macam mane tu. Kaedah yang sangat pelik. Tapi kalau aku tak buat macam tu diorang takkan paham.

Dipendekkan cerita, mengajar memang best tapi penat. Disebabkan murid - murid aku comel, aku selalu cubit pipi diorang and cium kepala diorang. Haih, sexual harrasment betul. Sapa suruh comel sgt kan? Haha.


Rindu la aku kat budak - budak ni nanti. Enosh, Mickie, JunJei, Darryl, and Adrian. Jumpe lagi k. =) P/s : aku paling suke cium darryl. Hak hak.


 

Designed by Alieff Artwork