Friday, September 12, 2008

Lipas : Serangga Yang paling Digeruni !




AKU MAU CITER PASAL LIPAS!


LIPasss? Ade ape entry pasal lipas titibe nih?Sukacita aku katakan, AKU TAKOT GILE KAT LIPAS.

Boleh katekan, kalau aku Nampak je lipas kat mane2..baik anak2 or datuk moyang lipas, aku akan amik jarak sekurang2nye 3meter dari serangga yang menjelikkan itu.Ape aku buat kalau aku jumpe lipas??..Kalau ade ridsect, aku kejar lipas tu n' sembo jer..kalau lam bilik air, aku pakai air yang bergelen2 and sembo die sampai mabok2 laut lalu tenggelam dalam jamban..tidaklupa jua dgn sesi mem-FLUSH dengan gelojozz nyeh..NO MERCYtau!Sebarang pujuk rayu takkan dilayan

Sifat lipas yang aku rase jijix giler :-

sesungut yang bergerak2 dan menggelikan
kaki yang berduri2 yang menjelikkan
suke terbang kacau ketenteraman manusia macam dunia ni die yang punye



Kenape aku menci kat lipass?

  • KEs pertama, Satu hari tu, ketika aku berumo 9 taON, aku tengah lepak kat kampong aku.Titibe segerombolan lipas tak semena-mena buat aktiviti penerbangan secara beramai2 kat keliling ruang tamu.Adehh..mcam ade pesta keramaian plak aku tgk lipas tu..kalau die terbang tak kaco manusia takpe, ini tak ..dah la men terbang sane sini,suke suki keturunan die je die nak langgar kite yang tak bersalah ni..Huarghh!JIJIX..
  • Kes kedua, aku start fobia ngan lipas ni bile..mase kecik2 dulu tido atas lantai jerk..so pade satu malam tu aku rase macam ade something merayap dlm suar aku..ekekek..cite 18 sx/sg nih..baik jgn bace..kui3x..Pas tu, secare sedar tak sedar, lipas terbabit masuk suar aku..Aku dgn kegeliannye terus mencabot suar tanpe segan silunyer.wakakaka..dapat bayangkan tak kegelian yang teramat bile kaki lipas YANG BERDURI-DURI tu menjelajah tubuh korang?GELI siyoot!
PENYUDAHNYE, sampai sekarang I HATE YOU, COCKROACH!*aku juga membenci kumpulan paparoach*


SAY NO TO LIPAS!
 

Designed by Alieff Artwork