Sunday, July 17, 2016

Bila Mati Dikeji ?

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang In the name of Allah, Most Gracious, Most Merciful

Woops !

Pernah dengar tak ayat ni ?

Jadilah orang bila ada disayangi, bila tiada dirindui...bila mati ditangisi.

Jangan jadi orang yang bila ada dibenci, bila tiada disukai...bila mati dikeji.

Haa...tu la benda yanga ku amalkan, dan prinsip aku pegang bila bersahabat dengan orang. Ya Allah mmglah kita ni ada macam-macam ragam..

Tapi kita ni Allah dah bagi akal untuk berfikir...boleh fikir benda baik dan benda tak baik...boleh kawal tindakan negatif atau positif...

Jaga hubungan dengan Allah, jaga juga hubungan kita dengan manusia.

Cuba bayang kan, orang lain awak baik baik,,tapi awak layan orang lain dengan cara tak sepatutnya...awak rasa adakah awak akan disayangi ? akan dirindui ? bila awak mati, awak ditangisi ? 

Dah tentu tidak.

Selagi bernyawa ni, buatlah perkara yang baik-baik, jumpa sesiapa pun kat muka bumi ni, sentiasalah berendah diri, walau siapa pun awak tu...

Biar apa yang awak buat kat muka bumi jadi tabung akhirat bekalan untuk diri sendiri kat padang masyar nanti...

#tak suka manusia yang bila kita dah buat baik kat dia, tapi dia tak hargai kita...ish ish ish..sabar je lah ! 

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته May the Peace, Mercy, and Blessings of Allah be Upon You في أمان الله May Allah Protect You
 

Designed by Alieff Artwork