Tuesday, June 28, 2016

Cikgu Neo Pindah Sekolah, Bye Bye SJKC, Hello SK !

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang In the name of Allah, Most Gracious, Most Merciful

Dah masuk 2 minggu since I left sam yoke ! (FYI, saya dah tak mengajar lagi kat sjkc sam yoke, permohonan saya dalam EG Tukar Guru Bulan Jun 2016 diluluskan!) Yeehaa..tak percaya tapi ini realiti ! TQ so much kepada KPM & JPN yang membantu saya pindah dari azab dan kesengsaraan di SJKC...(eh,,,, kat mana sekolah baru ?? heheh...rahsia!! sebab takmau orang stalk saya....*bajet hots jap*) 

Kenapa ek, kenapa, adakah hati tak ikhlas mengajar di sana ? Entah lah, cuma hati bukan kat situ lagi. Takmau dah cite panjang lebar tentang apa yang berlaku kat sam yoke, tapi yang pasti apa yang buruk di sam yoke saya dah kuburkan. saya nak amik yang wangi2 je...huuuu !!

Now, apa yang penting hidup perlu diteruskan. Bye bye sam yoke. Thanks so much to all my colleague, staff and students for all the 5 1/2 years memories together. Cukuplah samapi disini hihi :)

Masuk di sekolah baru ni, sampai ada cikgu yang cakap "ko dari sjkc kan ?, aku pun dari sjkc gak..haha, mesti ko rasa senang dan longgar kan kat sini??" kata sorang cikgu ni.. "haaaaaaaaaa!!!!, kan kan !!!" balas aku. 

Malas nak cite banyak, sebab makin lama makin takde masa nak blogging. Tapi dont worry blogging tetap di hati gak walaupun aku mcm not making time for blogging. Actually, masa tu sentiasa je ada, just malas ja ! Hahaha...

papehal pon, gambar masa last day kat sam yoke :)







Memang. memang. memang rasa nak nangis tinggalkan anak anak murid kesayangan aku. tapi apakan daya. hati cikgu dah takde kat sam yoke anak anak oi...cikgu stay kat sam yoke pun sebab korang je...kalau nak mengenangkan makan hati makan jantung...alahaiii..tak sanggup cikgu nak stay situ :')

Sampai satu tahap, cikgu dah syg gile kat korang, cikgu rindu sgt2, cikgu nangis sebab terlampau rindukan korang...sampai termimpi2 korang...haaa tak tau nak gambar memang cikgu sayang gile kat korang walaupun, korang benci cikgu marah korang, korang kene babap dengan cikgu, dgr cikgu jeirt or berleter usrah korang hari2, kdg korang gak kene cubit, kene piap, kene pulas telinga, kene denda, lambat rehat sbb tak siap keje, kene ketuk ketampi, kene ape lagi ek....aaaaaaa kenangan ngan korang memang terpahat di jiwaa selamanya..

Ye, memang korang semua anak anak cina. tapi cikgu syg gile kat korang..sumpah. Bukan korang saja yang belajar dari cikgu...TAPIIIIIII sebenarnye cikgu yang banyak belajar dari korang...siyes! Tanpa korang, cikgu takkan sehebat ni, takkan jadi lebih baik dari sebelum ni...ALLAH temukan cikgu dengan korang , menguji diri cikgu ... dan menambah keimanan cikgu...Alhamdulillah syukur sgt pada Allah :) 

Maaf kan cikgu tau, kalau selama ni cikgu didik korang salah, mungkin silap cikgu...sebab cikgu lom habis menuntut ilmu lagi...sebab ilmu Allah ni luas, cikgu ni hambanya je..cikgu pendosa...dan cikgu janji cikgu akan berubah dan tingkatkan lagi mutu keunggulan cikgu demi anak anak syurga ni........awwwwwww so sweet kan gitu !





wuuuuuuu k bye sam yoke ~~
lari lari di tepi pantai sambil nangis.......
sobs2.............
hihihi...tapi happy sangat2!!! tapi sedih sangat!!!! 



Ok la sayang semua. sampai sini dulu.

K bye loversssss...and haterssss...lols Macam poyo je ~ :) 

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته May the Peace, Mercy, and Blessings of Allah be Upon You في أمان الله May Allah Protect You
 

Designed by Alieff Artwork