Sunday, February 01, 2015

Snek Untuk Diet Atkins.

‎بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang
In the name of Allah, Most Gracious, Most Merciful

Tengah duduk melepak lepak, perut asyik meminta minta je untuk diisi. Mulut merayu rayu je untuk menguyah sesuatu. Apakah itu ? Selalunya tangan ni laju je nak meratah cornflakes madu, or buah buahan...tapi...sejak diet atkins ? Tak boleh lah pulak ! Ada alternatif tak ?? Let see...makanan yang saya selalu makan adalah...

Oat & Wheat...

bila tengok nutrition values... GULP !!! ada carbo !~ tapi boleh laa...0.45g ja...


Crunchy apple crunch...


lagi lah TAK BOLEH !! carbs 29.0 g !!! tinggi nya !


Mengikut pembacaan, diet atkins tak boleh ambil carbs over 20g sehari...tapi melihatkan nutrition snek aku ni...erm...boleh hancur diet aku nanti...hahaha...


Bila serach kat internet pulak, ada snacks for atkins diet la ! fuyyooo..macam sedap je ! hahahah tapi so far mana ada jual kat Malaysia ni...ke ade ke ?







 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 May the Peace, Mercy, and Blessings of Allah be Upon You
 في أمان الله
May Allah Protect You
 

Designed by Alieff Artwork