Pages

Friday, June 06, 2014

KES MESIN ATM...!! Alhamdulillah ya Allah...

KES MESIN ATM : Allah dah selamatkan kami harini : - (

Petang tadi saya dan mak saya ada urusan di Maybank. So kami pi cucuk duit kat mesin ATM, tapi ada error...lepas tu saya tekan BATAL/CANCEL. SAYA TEKAN BATAL OK. tunggu kad keluar je...

Tettt (KAD DAH KELUAR)

Bila kad dah keluar dan saya dan mak pun blah...Singgah kat kaunter jap and bagitau pasal masalah kad ATM or Mesin ATM tu yang rosak...

Then...ada Mr.chinese ni datang dan hulur RM1,500...katanya duit kami tak ambil dari MESIN ATM tadi...

Saya macam..." (WHATTT)...Astaghfirullahalazim...thank you very much, sir...." terkedu terima duit RM1,500 nih...Tersenyap, terkedu. terkujat...tersentap..segala macam terr terr..

Maknanya tadi transaction has succeed and I just blah...but, wait...i thought i click the CANCEL button already ? 

Saya tak tahu lah kalau orang lain yang tak bertanggungjawab yang ambil duit 1.5 k ni dan bawak lari...sedih tak terhingga lah kami. 

Moral : Kalau dah tekan BATAL/CANCEL make sure...kad dah keluar, dan tunggu sekejap dia mesin ATM kot kot ada duit yang keluar...aduhai...

Alhamdulillah...Allah...thank you for always being with us and saving us from bad things ...
Thank you Mr. Nice Guy yang pulangkan duit kami... : -)








 

Designed by Alieff Artwork