Sunday, June 22, 2014

Kenduri Kahwin Zayanah & Azhar di Arena Square, Teluk Intan


 Wow, its a nice picture. (alamak who is the pengapit ?) macam saya je tu !

My journey to Teluk Intan :)
 

Sabtu lepas saya cuti cuti Malaysia ke Teluk Intan sebab nak attend wedding kawan. Biasalah, anak dara. Parents bisinglah kenapa gerak sorang sorang. Lagipun saya tak pernah sampai ke Teluk Intan or drive alone jauh selain dari di KL. Hahaha...Mungkin mentaliti tu sendiri, bila kata takut, memang tak berani. Tapi if you believe to yourself and dont limit yourself, insyaAllah. Boleh !

Jadi, pagi sabtu tu lepas subuh gerak ke Teluk Intan ni. Drive ke MRR2 >> Duke >> Exit Tol Sungkai >> Teluk Intan. Kemudian, eh eh dah sampai dah Teluk Intan. Sekejap je rupanya, sampai dalam pukul 10 pagi  !


Masjidut Taqwa, Teluk Intan Perak. 

Kampung wireless 1 Malaysia. Why I dont have this in my residency ?

Relax at the Homestay for a while. Thanx for giving me place to stay !

  


Me with the pengantin baru 
Kapten Azhar dan Puan Zayanah

i love it !


Me, with the bride's sisters and sister in law. 

Siap pesan : Kak Nurul kalau kahwin jangan lupa jemput ya ! Ehhhh...mestilah, tunggu kad kahwin saya ye ! (dalam hati...bila aku nak kahwin tah ni)

Ni pengalaman pertama tengok orang kahwin persembahan pedang secara dekat depan mata. Haha. Ada tiupan semboyan, dan main main pedang. Apa yang seronok nya jadi pengapit ni, sebab kita dapat makan sedap sedap. Hahaha. Lepas ni ada orang nak ambil saya jadi pengapit lagi tak ? Hehehe..Thank you so much kepada Azhar dan Yana sebab saya enjoy bercuti di Teluk Intan...Seronok sangat sangat walaupun travel alone je. Haha ! Anyway lepas ni takmau dah jadi pengapit. nak jadi raja sehari pulak ! 

Seriously i lupa nak bergambar kat photobooth ! Their photobooth memang menarik !

Restoran Ayam Herbal SDN BHD. 

 Restoran depan Tol Bidor


Masa drive to I tak aware sangat dengan jalan kat sini. Then masa sampai kat satu simpang ke KL ni, I terpandang Restoran kat sebelah kanan. Eh...macam ku kenal je Restoran ni, ni Restoran Ayam Herbal makcik aku ni. Kena singgah ni....terus pi Kedai cari Maklang ! Alhamdulillah dapat juga ziarah Maklang kat sini :) Lepas dapat tidur sejam dua kat rumah makcik, baru saya sambung drive ke KL.  Bagi sesiapa orang perak yang lalu lalang kat TOL BIDOR ni, boleh lah singgah Restoran ni, its located in front of Tol Bidor.

Alhamdulillah, jumpa di next entry :)


 

Designed by Alieff Artwork