Pages

Thursday, February 13, 2014

Facebook APEJADAHNYA??

Baru baru ni saya ada terlihat satu gambar yang disebar sebarkan dekat facebook. Saya ingatkan gambar saya...nasib baik bukan. Saya tengok pon gambar tu bukan lah teruk sangat...tapi biasalah dah trend zaman sekarang...benda kecik diperbesar besarkan...aib orang sibuk didedah dedahkan..aib sendiri tak nak cuba tutup tutup kan....

Berbalik cerita kita pasal gambar tu...

Gambar tu just sorang budak yang perempuan remaja yang conteng conteng muka dia...so what...perlu ke sebar satu dunia.. ? Teringat dulu waktu watu hingusan saya pun pernah buat...even...korang semua pon entah pernah cuba buat..pakai pen ke, pensel ke, pakai gincu mak korang ke...hal itu pun jadi satu kekecohan di facebook dengan caption "APEJADAHNYA PEREMPUAN ZAMAN SEKARANG NI"

Yang kerja dok sebar sebar aib orang, like like share share benda yang mengaibkan orang....bawak bawak lah bertaubat...jaga tepi kain sendiri...jgn sampai banyak sangat dosa terkumpul kat bahu kiri tu...

Ahh..malas nak kupas banyak...

Kita masing masing need sometimes to grow up. Bagi masa pada orang lain untuk belajar erti kehidupan....beri peluang. Bukan kerja nak serang je. 

bye !
gambar ni macam takde kaitan je!








 

Designed by Alieff Artwork