Thursday, October 31, 2013

Imagine Dragons, Demons.

Assalamualaikum semua :)

Pernah dengar lagu ni tak...suka sangat sangat lagu ni...Cari cari kat internet rupa rupanya lagu ni bertajuk Demons.Mula mula i ingat lagu baru dari One Republic..rupanya bukan...Group ni namanya Imagine Dragons laaa...coolnya ! 

(ok im gonna minat this group lepas ni ok!!)

Papehal pun cerrr korang dengar dulu lagu ni...syok ! Dah dowload dah pon :) Rasa nak karaoke lagu ni laa...jerit dalam kereta time pegi balik kerja...yeepee...


 






Music Video 
Imagine Dragons


IMAGINE DRAGONS LYRICS

"Demons"

When the days are cold
And the cards all fold
And the saints we see
Are all made of gold

When your dreams all fail
And the ones we hail
Are the worst of all
And the blood’s run stale

I wanna hide the truth
I wanna shelter you
But with the beast inside
There’s nowhere we can hide

No matter what we breed
We still are made of greed
This is my kingdom come
This is my kingdom come

When you feel my heat
Look into my eyes
It’s where my demons hide
It’s where my demons hide
Don’t get too close
It’s dark inside
It’s where my demons hide
It’s where my demons hide

Curtain’s call
Is the last of all
When the lights fade out
All the sinners crawl

So they dug your grave
And the masquerade
Will come calling out
At the mess you've made

Don't wanna let you down
But I am hell bound
Though this is all for you
Don't wanna hide the truth

No matter what we breed
We still are made of greed
This is my kingdom come
This is my kingdom come

When you feel my heat
Look into my eyes
It’s where my demons hide
It’s where my demons hide
Don’t get too close
It’s dark inside
It’s where my demons hide
It’s where my demons hide

They say it's what you make
I say it's up to fate
It's woven in my soul
I need to let you go

Your eyes, they shine so bright
I wanna save that light
I can't escape this now
Unless you show me how

When you feel my heat
Look into my eyes
It’s where my demons hide
It’s where my demons hide
Don’t get too close
It’s dark inside
It’s where my demons hide
It’s where my demons hide



  


Tuesday, October 29, 2013

Sedihnya !

Assalamualaikum...

*skarang ni tengah nanges laju laju* sebab dari petang tadi saya cari barang tak jumpa :( Stress gila wui...mana lah charger yang saya beli tu...dah la comel charger tu..siap usb yang comel... huaaa...pls pls pls kamu jangan hilang ! (nyanyi lagu alif satey japs)

Hari sebenarnya nak siapkan kerja kat rumah kononya...nak siapkan SKT...sasaran kerja tahunan...arghhh bila otak asyik pk barang hilang tak jumpa jumpa ni, terus mood buat kerja hilang (banyak nya alasan wuiit) hurm...nak nanes dalam baldi... :(

Ok semua...

Kalau kita stress kita kena makan...jom kita g NGap dulu k...

Allah yang maha kaya, berikan aku jalan dan petunjuk mu agar ku jumpa charger ku yang baru dan comel itu...Ngaaaa... Nguaa...


 yela .. kalau hilang nak wat camne...tapi... hurm..baru lagi tak sempat guna lagi ni..missplaced je ni...
PASAL NI JE PUN NAK CERITA KAN !!!!

 




Sunday, October 27, 2013

Tak Marah, Tapi Sedih.

Assalamualaikum...

Janji tinggal janji. Apa yang janji tak ditepati...Kalau tak boleh nak berjanji..please laaa jangan tabur janji...

 ibaratkan camni laa :( wuuu nanes !!




Contoh camni,
"Ok esok aku kompom datang. ko tunggu aku tau" (lepas tu tak datang pun..senyap je)
"Pukul 4 petang ni kita pergi jogging tau. Ko jangan pi mana mana lak"(lepas tu tak nampak batang hidung pun)
"Tunggu aku kat situ." (lepas tu pi tunggu kat tempat lain)

Kan boleh saja cakap begini,
" insyaAllah esok kalau takde aral, kita jumpa k "
"insyaAllah pagi ni boleh pergi kalau petang karang takde program"
" saya akan tengok apa yang boleh saya buat...insyaAllah saya buat..."

Tapi bila dah ucap...kenalah bertindak sekali...kalau kata insyaAllah, tapi duduk saja tak buat apa apa, tak boleh jugak macam tu...

Biasalah kadang kadang orang tak boleh tunaikan jaji atas sebab sebab tertentu yang tak dapat dielakkan. Nak buat camne kan..itu kan semua ketentuan Allah...kita boleh merancang, tapi allah yang tentukan segala galanya...So, kalau terpaksa cancel janji, beritahulah pada kawan kita tu...terangkan situasi dan keadaan...supaya tak timbul salah faham...

Kalau ingkar janji kan susah, orang dah percaya pada kita, orang dah berharap pada kita...tapi kita mungkir  janji yang kita tabur tu...dah tu macam mana orang nak percaya pada kita lagi ?

Moga Allah swt kuatkan kesabaran dan ketaqwaan kita semua, juga ditiupkan ketenangan dalam hati. Moga moga hati bersih, muka pun bersih, peribadi lagi bersih. Itu je la saya harapkan.

Saya sedih.
Saya kecewa.
Saya tak marah.


Insan kecewa,
love, neo.







Monday, October 21, 2013

Booth Colour Blocking & Hijabista : Rasta TTDI 26 October & 27 October 2013 !

Assalamualaikum semua pembaca dan peminat Haira' sekalian..saya nak buat pengumuman ni :)
Nampak tak poster kat bawah ni...haaaa..saya ada buka booth di sini pada hari sabtu dan ahad ni ya... sila datang ya !
OKLAH.Jumpa kamu semua di sana ye ! 26 & 27 oktober 2013 ni tau...sabtu ahad,...

GERAI NO.40 !!!
RASTA TTDI !
time : 10 am - 6 pm




jumpa saya kat gerai 40 ok :)  see you !!
26 & 27 OKTOBER 2013 ni, Haira' Hijab & Hanatomei Collection usaha sama saya dan rakan kongsi saya akan berniaga di Bazaar Rasta TTDI :)
Ini sebenarnya first attempt saya untuk berniaga di tapak..atas usaha sendiri, titik peluh sendiri..dan bermula dari bawah, dari zero...huhu...ini adalah sebahagian dari usaha saya untuk menambah ilmu dan pengalaman dalam bisnes ni :) We will see how...banyak nak kena belajar lagi kan ! So many thing to prepare too !

InsyaAllah...
Dalam perjalanan untuk memperkenalkan brand Haira' ni..., semestinya bukan mudah. Huhu...Yang penting...konsep muslimah "style with iman" tu kena jaga... :)  
Antara produk produk kami : :) aaaahh banyak sgt gambar, apakata terjah je blog Haira' saya ni...www.hairahijab.blogspot.com dan juga facebook kawan saya ni  Hanatomei Collection :) terima kasih ! saya menjual muslimah produk :)




 Kalau tak keberatan, free, meh laa datang... thans for the supports yaaa ! Muahh love you !



Rindukanlah, Encik Mimpi Lirik & MP3.

Assalamualaikum :)

Ni Mukadimahnyer...Rindu rindukanlah. Ikhlas ikhlaskanlah.

Eh eh eh siapa nak tengok muka wajah Encik mimpi ni...haa kantoi kan !! Susah nak cari rupa encik mimpi ni kann Cak Cak cak !

 hah ni la dia. ok tak !!! hahaha


Kali pertama masa dengar lagu ni ....masa tu dengar kat Hot.FM kot...Rindukanlah dari Encik Mimpi....errr saya cam pernah dengar jee blogger nama Encik Mimpi...tak pernah pulak dengar artis nama Encik Mimpi kan...Bila ingat balik si blogger Encik mimpi ni, memang la dia ni suka menyanyi pun...tak sangka pulak yang dengar kat radio ni adalah suara beliau...ceh sedap pulak lagu dia ni walau pun berjiwang jiwangan.


nah ni blog dia/ huhu


Ok lah. Encik Mimpi. Mari kita layankan lagu kamu yang sedap ni. Layann jerrrrxxx ok ! :)


Sesiapa yang nak download lagu Encik Mimpi ni..bolehlah download kat sini >>>>
1. Encik Mimpi - Rindukanlah.mp3
Download | size: 5.94 MB | Play | Source : 4shared.com  [Report abuse?]
 
 
Video Lagu Encik mimpi, Rindukanlah


Lirik Lagu Rindukanlah – Encik Mimpi

Ku Benar-Benar Sayang
Pada Dirimu Oh Kasihku
Janganlah Engkau Ragu
Pada Diriku

Dan Ku Berkelana Mencari
Harapan Yang Kita Impikan..
Dari Terbitnya Sang Suria...
Hingga Tenggelam..

Dan Ku Ingin Cinta Sejatimu
Dan Ku Ingin Harapan Hatimu
Oh Janganlah Engkau Bersedih
Oh Ikhlas-Ikhlaskanlah.. Hatimu

Rindu-rindukanlah Diriku
Sepanjang Hari-Harimu
Sayangku
Ku Adalah Milikmu
Sayangku Adalah
Milikmu Yang Kau Rindu..

Doa-doakanlah Diriku Di Dalam Hatimu
Di Dalam Nafasmu
Sepanjang Hari-harimu..

#dalam laptop memang banyak stok lagu jiwang dari lagu rancak...hahaha patutlaaa asyik menyotong je...tak cergas langsung!!! kikiki...oklah encik mimpi lain kali buat lagu rancak pulak kerrr ? Bolehhhh

Buddy Club Challenges : Friendly Match Bola Sepak.

Ok assalamualaikum semua :)

 Senyum sikit walaupun hari seakan mendung saja kan !

Huh...(hela nafas nulu) fiew....alhamdulillah hari sabtu lepas saya bawa budak budak pergi main bola sepak kat Sek Jalan Batu. Secara tak berapa terancang sangat laaa sebab tak dapat inform yang berapa jelas dari pihak Buddy Club pasal friendly match ni...jadi tetiba je hari sabtu tu bagaikan kesotongan...(tak tahu nak gambarkan camne hahahaha..sotong je idea nya ~)


Sebelum hari kejadian memang dah semangat dah nak pergi Buddy Club ni sebab memang on sabtu takde perkara yang menghalang untuk bawa budak budak ni main bola sepak...cuma pada hari sabtu tu...badan pulak jatuh sakit (mungkin akibat dari makan makanan yang dimasak sendiri oleh nurul aina, kuew tiow goreng jadi mcm zzzxxxxdyfsadfsafjaseof....so...bila makan je badan terus jadi sakit)

Jadi. Memang sah lah saya pergi dalam keadaan menyotong je pagi pagi tu. Dengan perut memulas, badan dan muka berpeluh peluh, kepala berat..start juga enjin untuk pergi tgk budak budak main bola sepak...insyaAllah perkara yang baik Allah tetap akan permudahkan..:)

So....pada hari terbabit..dengan kegemilangan dan kemasyuran SJK c Sam Yoke ni, budak budak sekolah saya telah main bersungguh sungguh (tanpa skill yang hebat, main talaaaa je semua) jadi dapatlah 5 - 0...(yang telur tu la sekolah kami).

Cikgu neo : (sambil duduk bersimpuh silang kaki) haaaa....camne ni budak budak saya tak pandai main, saya tak pandai ajar main boa sepak, woaaaaa

Cikgu sekolah lain : Takpe yang penting kita enjoy !!!! (padahal budak budak sekolah dia main bagus ok!! hahaha) 


Haaaihhh (mengeluh lagi) haip !!! tak sukanya mengeluh ! Jangan mengeluh laa cikgu neo oit...tak baik tau mengeluh !

So...coming soon is the TOURNAMENT>>>>>>tang tang tang terenggggg !!!!! 9 November 2013 adalah tarikh yang dinanti nantikan. Jadi....kita tunggu dan lihat jer laa camne budak budak kita main...kalau tak i akan siap sedia balut muka dengan plastic... huaaaa...(takde semangat kesukanan langsung aku ni) sabar sabar ! kita boleh lakukannya ! (zzzz)

ok lah some of the picures lah :) babai assalamualaikum :)


Alhamdulillah, berkat semangat yang ditunjukkan oleh anak anak murid...saya yang tak semangat pun jadi semangat tau !! Thanx anak  anak murid yang sentiasa bagi harapan dan semangat bagi cikgu ni...hehehe..tengok, sebab korang cikgu happy tauuu...:) Hehehe syabas semua sebab main bersungguh sungguh walaupun belum cukup skill kan, cikgu tau kamu semua dah buat yang terbaik kan !!! Cikgu bangga sebab kamu semua bersungguh sungguh datang hari sabtu ni ada yang datang naik lrt kan...:) ok semua sayang kamu laju laju ok !




















 

Designed by Alieff Artwork