Pages

Saturday, November 16, 2013

Tolong lah !

Assalamualaikum !


Ni yang nak marah ni. Ni yang nak marah ni. Ni yang geram ni. Haaa...

Ok, balik dari wedding petang tadi saya scroll kat facebook sekejap then i found this video berkenaan makcik makcik tua menari giyomi. Siapa entah yang share...



Nak tau kenapa saya marah ? Bukan saya marah makcik tu menari giyomi pun...

Yang saya marah tu pada orang yang suka share video video atau gambar gambar yang boleh mengaibkan orang lain...saya tak suka laa cara orang kita buat camtu...kita buat camtu sebab yang dalam video atau gambar tu bukan ada pertalian darah dengan kita pun...so suka suka hatilah kita nak aib kan orang di social media ye ?

Bagus...bagus...

Cuba mak ko dalam video tu ? Cuba adik perempuan ko dalam video tu. Tergamak tak ko nak share dan kutuk keji hina diorang dalam facebook ? tergamak ke ? 

Mengumpat tu ada banyak cara...yang ni adalah salah satu gaya mengumpat namanya...dan DOSA MENGUMPAT TU IBARAT MAKAN DAGING SAUDARA SENDIRI kan...

Tak kisah lah siapa pun yang buat video video mengarut dan letak dalam youtube tu..biaq pi kat diorang..kalau tak suka, pergi tegur cara baik..

Rasululullah s.a.w pun tegur orang dengan cara yang baik...bukan dengan mengaibkan orang depan orang ramai...

Ikutilah cara Rasululullah s.a.w ye...

Jangan kita gelakkan orang..cakap perihal orang...satu hari nanti...kalau kita pula dalam situasi tu baru nak terngadah,,,ok..

Please la....dear friends, stop sharing benda benda yang mengaibkan orang...ok... I love you all. TQ for reading. Chow.

Assalamualaikum :)



 

Designed by Alieff Artwork