Pages

Wednesday, August 14, 2013

Cemburu Yang Berbaloi !

Assalamualaikum warahmatullah hiwabarokatuh !







Cemburu.
Kadang kadang kita cemburu dengan banyak sebab...
Cemburu sebab tengok orang lain bahagia ? Cemburu sebab tengok orang lain kaya dan banyak harta ? Cemburu sebab orang tu banyak kebolehan dan popular satu dunia ? Cemburu sebab minah tu lagi cantik dari korang ?  Cemburu sebab EX korang dah ade pengganti ? Cemburu sebab tengok orang lain dah kahwen korang je masih single ? Keh keh keh...itu semua tak penting...


 5 amalan yang saya cemburu bila tengok orang lain buat saya tak buat...huuuu


Tapi bagi saya, cemburu datang dalam beberapa sebab...
Cemburu sebab dia rajin iktikaf di masjid
Cemburu sebab dia menjaga mulut dan bertutur kata sopan walaupun dalam keadaan marah
Cemburu sebab dia punyai kesabaran yang tinggi
Cemburu sebab dia punyai kemahiran dan tidak lokek berkongsi
Cemburu sebab dia istiqamah !
Cemburu sebab dia pandai menjaga aurat , nafsu, pergaulan , bahasa, maruah dan harga diri
Cemburu sebab dia bukan hanya rajin baca al quran, tetapi mendalami maksudnya...
Cemburu sebab oran lain nak belajar bahasa korea, bahasa omputih, tapi dia nak belajar bahasa Arab..

Orang orang macam nilah yang sering mendatangkan rasa cemburu bagi saya :) Huhuhu...Korang pula macam mana ? Jangan asyik nak jeles tak bertempat je ok :) Hihihi...

Manusia yang paling sempurna dalam dunia ni adalah Nabi Muhammad s.a.w yer...itulah yang boleh kita jadikan idolaaa...

Kalau nak rindu rinduan pada yang belum halal...elok lagi kalau kita rindu rinduan pada Rasulullah s.a.w yer...itulah manusia sebaik baik manusia...dan hanya dialah yang sayangkan kita dan doakan kita walaupun dia tak pernah mengenal siapa kita dan tak pernah melihat muka kita...berbaloi tak kita sayang Rasulullah s.a.w ? Sangat berbaloi kan !!!
 
Kalau sayang, buat sunnahnya...dan selawat ke atasnya ok :) simple je kan..sama sama kita buat okay semua..love you all so much !


selawat japs pepagi ni :) 
 





 

Designed by Alieff Artwork