Pages

Tuesday, April 23, 2013

Antara Sahabat dan Kekasih !

Assalamualaikum..

Sayang sangat dan rindu sangat nak menulis kembali di silampuneon. Rasa sepi dan sayu je bila tak update ye tak. Walaupun tak kire lah ada orang baca ke tak kan ! :) Heherhe...

Hurm...dalam minda saya sering bermain antara dua perkataan ni. Sahabat dan Kekasih...suka saya kongsikan ayat ayat di bawah, sumbernya dari : http://suarahati7766.blogspot.com




Sahabat...
Kita berkawan atas nama keikhlasan
Atas landasan kejujuran
Atas kasih dan kesetiaan
Dan kepercayaan seorang insan

Kekasih
Tersemai kerana satu janji setia
Berlandaskan kesatuan hati
Bercinta kerana lahirnya sayang xbertepi
Dan ingin bersama sehidup semati

Sahabat
Tawanya bukan kepuraan
Sedihnya bukan menunjuk2
Bimbangnya kerna hati terasa bersama
Risaunye kerna kasihnya abadi

Kekasih..
Terkadang perilaku dijaga
Tawa penuh kepalsuan
Jaganya hati kerana kasih seorang kekasih
Namun hati sendiri merana tiada siapa peduli

Dan Sahabat...
Dijadikan tempat luahan
Semua kesedihan dan kegembiraan menjadi satu
Di situ tempat yang tenang
Dialah yang memberikan kekuatan
Untuk sahabatnye tegar dlm kehidupan

Kekasih...
Ada masenye hati menjauh
Ada ketikanya penuh prasangka
Ada kalanya ingin dibelai & dimanja
Dan sememangnye perlu dijaga
Bak luka yang semakin parah utk diubati
Perlu perawatan yang amat rapi

Sahabat....
Selagi namanya sahabat
Silapmu dimaafkan
Rajukmu dihiburkan dengan tawanya
Sakitmu dirawat dengan penuh keikhlasan
Kenanganmu adelah ssuatu yang paling berharga

Kekasih...
Bila suka bukan main di jaga
Bak isi dan kuku
Bila benci, tiada ruang di hati
Seumpama tidak pernah dikenali
Hilang sudah satu persahabatan
Kerna dia bukan lagi sang kekasih..

Sahabat...
Sekali bergaduh pasti gelisah
Berjalan hilang tujuan
Termenung tiada bayangan
Kerna dialah sahabat
Susah senang pasti terikat

Antara SAHABAT & KEKASIH..
Kedua2nya amat bermakna
Tapi Sahabat sekali bergaduh kembali semula
Kekasih.....erm, fikir2kanlah
Sebelum kamu kehilangan Sahabat yang setia..




Ok meh saya nak cerita sad story sikit, bagi yang alert :) Saya susah nak update blog sebab handphone galaxy note saya battery dia dah KONG. Sooo...saya nak tunggu ada duit lebih nanti baru saya ON balik android saya...FOR now...saya pakai balik nokia cokia :) Hahaha...XD Best la pulak BACK TO OLDIESSSSSSSSSSSSSSSSS :)

Babai assalamualaikum !

Allah berilah saya kekuatan untuk meneruskan perjuangan ini !







 

Designed by Alieff Artwork