Pages

Tuesday, March 05, 2013

Universal Studio Singapore (Review - Part 1)

Assalamualaikum warahmatulah :)

Allahuakhbar, pening betul kepala ni dua tiga hari ni :) Cuaca kat KL panas betul...Allahuakhbar..ini baru panas dunia..Allah, lindungilah kami semua dari panas akhirat nanti...lindungi kami dari api neraka mu !

Kali ni nak cerita pulak hari kedua kitorang berada di Singapore ! Harini memang hari yang ditungu tunggu sekian lamanya sebab nak pergi USS !! Universal Studio Singapore ! Tau tak saya dah beli ticket ni dah lama..dan teruja sangat nak tengok apa yang best kat USS tu ? heh ! Best ke der ???? BEST KE DERRR???


p/s : syok entri singapore ni sebab tau dah TAKKY mesti baca punya ! Hahahaha.. tanx takky sbb u sorang je paling setia dalam blog ni hahahahaha..


ok sambung !

Awal pagi pukul 6.00 pagi solat subuh semua, then pi jenguk bilik kawan kat sebelah.. Woii hangpa dah mangun lom ?? Da siap nak pi USS ka ? cepat cepat bangun...! Hehehe..depa semua dah siap awai dah...tak sabaq dah nak pi cek oii ! Then pukul 8.30 pagi kitorang gerak ke stesyen MRT Aljunied :) Jalan kaki, ahhhhh 10 minit jer !



 

 Muka sembab awal pagi.. hahaha.. di mrt aljunied :) Mula mula amik MRT dari aljunied sampai ke MRT harbourfront kalau tak salah !  Maziah dah tunjuk ajar dah cara nak pergi USS ni, so kami kena alert sikit !


Ini dia MRT nak ke Harbourfront. Kat sini memang ramai manusia sebab semua orang bertumpu ke Sentosa Island dan juga USS. Jadi memang ramai manusia di kawasan ni :) Lepas dah sampai harbourfront MRT, kena ambil bus ke USS :)






Ok. Lepas naik MRT akan naik BUS ke USS.
Masa ni kitorang jumpa 2 orang budak UNITEN .. so borak borak laa dengan diorang. Tapi budak budak tu main terjah je pegi USS dengan membawa 100 dollar SG sahaja.. depa tu tak tau kat sana harga ticket jer dah bape dollar dah.. mana cukup bawak 100 dolaar je beb @@, OHH KASIHAN.. Tak dapat den nak tolong..Kesian weh...dah sampai USS tu kan, diorang dapat bergambar kat depan pintu masuk jer....tak dapat masuk sebab tak cukup duit T_T


pemandangan luar sebelum masuk USS
far far away castle :)

 ok kami dah sampai !!! :) di USS !!



the merlion !!

budak budak baru belajar melompat hoyeh hoyeh :)
hahaha !

hanging candy !!!


the globe Universal Studio Singapore :) wajib lah kan kena ambil gambar kat globe bergerak ni.. hoiii :) bestnye ! Ramainya oranggg :)


Beratur kat ruang ticket..ingatkan kena beratur..so beratur dulu la.. Bila sampai kaunter..saya tunjukla e-ticket yang saya beli online..pastu dia kata takyah beratur pon takpe terus masuk hahaha...wat penat je aku beratur...lalala...




Masa sampai kat USS studio tu.. Maziah buat suprise pulak untuk kami.. dia kata adik dia ada kerja kat Universal Studio Singapore ! Maziah dah mintakkan Express ticket free untuk kami semua masuk sini...Ya Allah sangat terharu...Alhamdulillah...kami dapat 24 ticket express pass...

Nak tahu Express ticket tu ape ? Selalu kalau masuk themepark kan ada ramai orang kena beratur panjang untuk masuk satu game tu kan.. Kalau dah ada express ticket ni, tak perlu beratur., kita boleh skip semua orang.. supaya kita dapat main dulu...Terima kasih Maziah and adik dia.. kitorang rasa sangat terharu :) nak nangis pun ada...

Masa ni beratur sebab nak jumpa adik Maziah..nak ambil express ticket free :)

 Alhamdulillah..ya Allah...saya sebenarnya tak dapat bayangkan kalau kami takde express ticket ni..sebab nak tunggu beratur setiap detinasi tu panjang sangat.. kepada sesiapa saa yang rasa nak pergi USS time cuti dah kompom ramai manusia.. korbankanlah sedikit duit anda untuk eli express ticket.. kalau tak beli.. anda akan rugi dan takkan sempat untuk masuk semua tempat..masa akan terbuang ahanya sebab beratur panang tunggu giliran ~


bermulalah perjalanan kami mencari destinasi dan menjelaah kota Universal Studio Singapore.. ya.. kawasan nya luas beribu batu...jadi gagahkan kaki anda untuk berjalan seluruh kawasan tu.. hehehe :) 
 

Jmpa next entri ya :) Love yall....muahxx Assalamualaikum !



p/s : harini saya pergi membawa 11 orang anak murid ke SJKC Salak SOUTH...ada pertandingan nyanyian karaoke kat situ.. kalau ada masa nanti saya cerita di blog ya...sayang semua :) senyum selalu ! takmo dengki dengki :)


 

Designed by Alieff Artwork