Monday, December 31, 2012

Otromen Cemciman !

Assalamualaikum warahmatullah..

Moga Allah sentiasa merahmati youollzzz k :) Cuti cuti ni meriah sikit sebab ade bebudak comey kat rumah..yeepeee...Rindu terubat jumpa anak buah ni..huu

Layan perangai si camciman ni ha. Kalau datang rumah kje mesti jerit nama CIKNAAA...hehe..nak balik pon melekat kat badan saya..CIKNAAA CIKNA..time wat keje kat dapo pon CIKNAAAAA..NAAAA..hai geram sungguh!

Published with Blogger-droid v2.0.9

Sunday, December 30, 2012

KL Festival City : Beli YES Internet.

Assalamualaikum warahmatullah...
ni semua cikgu cikgi ye :P

Semalam lepas meeting di sekolah, saya melepak di rumah kawan ... mana lagi nak melepak sakan kalau tak rumah budak budak ni di Taman Setapak Indah, Wangsa Maju :)  

Syok lepak dengan dorang ni..Yang si Ecah baru balik dari PHUKET...yang si Khoili pulak baru balik dari jenjalan kat New Zealand & Australia... (saya nak pergi SINGAPORE pun tak lepas lagi..hahah langkawi & sabah pun belum pernah jejak lagi tau !!) Neway..masing masing cite pengalaman pasal cuti cuti ni. RUGI je saya tak ikut kan !! ish ish ish..sabau je la :) Macam macam dorang borong wehhh dah jadi macam makcik jual kerepek saya tengok :P

Heee...then lepas habis berguling kat umah ecah, kitorang lepak dan shopping sikit di KL Festival city, tujuan utama sebenarnya nak cari Yes Internet untuk kawan saya. Itupun setelah terpengaruh sebab saya guna Yes Internet :P

Untuk yang tertanya tanya pasal YES INTERNET : Dia ada macam mcam plan dan kadar bayaran.. tapi kita pilih yang ini.
  1. Untuk permulaan kena bayar Rm230 (bukan guna dongle biasa, kita pilih yang device kecil warna putih..battery tahan 6 jam, dan boleh jadi wifi dan kongsi internet dengan semua)
  2. Monthly bayar RM48 jer.

kita guna device yang warna putih ni..
 nama dia HUDLLE XS :) cute dan nipis..size macam biskut luxury ! dan mudah dibawa kemana mana :P



Ada banyak plan intenet..so pilih ikut kemampuan masing masing...
saya guna RM48 je sebulan...kenapa best?

- boleh guna internet di laptop
-boleh guna internet di handphone android
-boleh share internet dengan kawan kawan (yang ni sape nak jimat duduk umah sewa ke .. leh  beli laaa tong tong duit dengan kengkawan :P )
- device dia cute hehe..battery tahan lama sampai 6 jam

sempat lagi bergambar di cermin surau XD hehe..
Darikiri cepattt jalan !
Khoili Attar Rammelan Nurul Aina Aishah Haron Kasih Norika Aqilah Norizan



pekena laksa satt !! :)

ecah counting days...bulan tiga ya !!!
 
Berjalan dari petang sampai ke malam..tak ingat nak balik rumah .. lepas tu mak bagi mesej " tido je kat rumah kawan, bahaya balik malam-malam " huhuhuhu...penyudahnye tido pulak rumah si Qilah kat area belakang sekolah :P Wuuu letey !
 
ok semua babai ! :) lap youaaallzzzz !!

Saturday, December 29, 2012

Hidayah Allah SWT..

Assalamualaikum warahmatullah..

Hidayah tu..bukanlah akan sentiasa kekal dan subur dalam diri kita..

Hidayah tu..akan hilang jika kita tak menjaga dia..

Maka letakkanlah baja keimanan dalam diri kita..

Agar hidayah itu terus kekal dan subur dalam diri..

Sebab manusia tu..mudah lupa..sering berubah ubah hatinya..

Syaitan sudah berjanji akan menyesatkan hamba Allah hingga hari kiamat nanti..

Moga kita sentiasa berjalan di jalan yang diredhai Allah swt..

Allah, kasihanilah kami yang lemah.

Sesungguhnya engkaulah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang..

Kurniakanlah aku sahabat sahabat yang baik..sahabat yang tidak menzalimi diriku..sahabat yang boleh memimpin ku ke jalan mu..sahabat yang selalu menasihati serta mengingati tatkala aku lupa..

Biarlah diri ini rindu dan kasih hanya padaMu Ya Allah. Damaikan hati..Hilangkan keresahan dan rasa bimbang di hati ini..

Janganlah kau tarik hidayah mu setelah kau berikan padaku..Kasihanilah kami ya Allah..sesungguhnya aku tidak mahu tergolong dalam orang orang yang RUGI..

Maha suci Engkau..
Maha lembutnya Engkau..
Maha santunnya Dikau..
Maha pengampung lagi Maha Penyayang..
Allahuakhbar..

Mood : Sayu...

Published with Blogger-droid v2.0.9

Friday, December 28, 2012

Selamat Kembali Ke Sekolah Cikgu & Murid-Murid !

Assalamualaikum warahmatullah..

Excited ! Apa yang excited ni ?

Heheh.. excited sebab dapat bawak kereta vios baru kawan saya, qilah. Best gak kereta vios ni...ingatkan besar dan lebar sangat ke..tapi sebenarnya size vios ni takdelah besar pun. So takde la gagap gugup nak bawak kan !

Bukan per, saya ni dah biasa bawak kereta mainan (**viva eleite jeerrr) kan ! So kalau bawak kereta besar besar ni rasa macam besar gila dan tak muat nak lalu celah celahan di jalan raya :P Heheh...neway disebabkan owner kereta ni masih takot takot nak bwk kereta baru beliau..so saya amik alih je la ek ! Maseh ! XD

saya buat kereta vios baru ni macam hak sendiri jap. berangan jew ~
fuel full tank Rm75 ~
monthly Rm780 ~
amacam, nak pakai kereta vios tak !

 aww aww jam kesayangan muahhhh !


Minggu ni semua cikgu seluruh Malaysia dah mula sibuk dengan pembukaan sekolah untuk sesi 2013 ! Semua cikgu cikgi dah mula bermeeting sakan kat sekolah...huhu..Kalau tengok facebook status..semua orang mood meeting je :) Hadap je lah ye tak  =)





nametag baru ! nametag lama semua hilang kena makan UFO !!


yang ni lawak sket, tgk efek angin tudung saya tu, qilah kata
nurul, muke ko da macam orang somalia pakai tudung der.
orang somalia :P


 Minggu depan pula sekolah dah buka ! so selamat kembali bertugas untuk semua guru guru dan juga selamat kembali bersekolah kepada semua murid murid :)   Jangan lupa pasang azam baru yaaaaaaa ! Moga moga tercapai insyaAllah !

ok babai !! :)



Wednesday, December 26, 2012

Jam Tangan Baru, DKNY =)

Assalamualaikum warahmatullah...

Astagfirullahalazim...ape nak jadi dengan kamu ni wahai nurul aina zakaria..ape nak jadi ni nurul...adoi laa adoi (**pahal neo ni !!)

Saya sebenarnya dah lama sangat survey jam...dah berbulan bulan saya asyik duduk melangok je kat CERMIN KEDAI JAM...sikit sikit saya berhenti. Nak beli..tapi berkira kira nak beli dan takde yang saya berkenan. (***kedekot sebenarnye aku ni)

Konon BUDGET "aku nak beli jam below rm200 sudey" tetapkan iman..

Blurghhhhhh mana ada jam lawa lawa harga rm200 ke bawah der. Penat saya ROUND SATU MALAYSIA tak jumper der...yang saya nak semua mahal sangat. Nak tunggu PAKWE bagi hadiah...Nak tunggu hadiah HANTARAN...taktau bile kan, so terpaksa lah berkorban demi jiwa dan raga ~ apakah @@,

Harini buat sekian kalinya. Dapat jugak sebuah JAM TANGAN. Brand DKNY (******entah camne nak sebut saya sebut DIKNI, hahaha) PRICE : 598.00 after discount, RM478.00

Kejadahnya kata budget RM200 ke bawah ????? ini harga RM478.00 der !! Arghh apa nak jadi dengan nurul aina ni ? Tolong tolong selamatkan duit saya dan dompet saya...oh noooo.

Eh eh, tak kesah lah. JAM NI LAWAAA. saya suka gila la ! Lepas mandi pun tetiba nak pakai. hahaha. nak tidor pon pakai laa heee...babai semua I lap youuoolzzz :P


Neo : eh eh jam ni cute laa kaler peach nude gitu..hihi
Salesgirl : erm miss, this colour actually a rose gold
Waaaa tanteknye ! 


 haa nampak tak pelekat kat kete saya tu.. NEO :)

i know i know i know !! jam ni lawa kan :)) kannnnnnnnn

terima kasih sebab sudi layan saya yang tengah eksaited dengan jam baru. Alhamdulillah.

LOKASI : LEISURE MALL :)

gambar gambar dibawah sebenarnya nak KORANG SEMUA FOKUS DEKAT 
jerawat neo yang macam saiz lori ayam XD yeah ! new accessory on my FOREHEADDDDD makaseh :)





i lap you olssss...thanks sebab teman saya beli jam harini :) yeayyy !!! alhamdulillah !





MCDonalds Drive Thru Sangat Menyakitkan Hati.

Assalamualaikum warahmatullah...

(sy faham isu boikot tapi sy nak makan tak kire) and anyway..Saya geram betul la !. Geram sangat sangat tau, saya rasa macam nak jadi DINOSO nak makan orang.

Astagfirullahalazim..bukan saya nak kutuk orang mcdonlads cuma..itulah kelemahan dan padah kalau kita beli melalui drive thru ni. sebab yelah kan...nak CEPAT tapi...ALAHAII ~


MCDonald Drive Thru. 
(Macam lah korang tak biasa kan ?)


Step one, order makanan di mesin tiang **
Step two, bayar dan tak dapat resit pergi ke kaunter depan lagi**
Step three, tunggu makanan dan..."Time kaseh cik, dtg lagi ya"

PAID = RM94.00 semua sekali bungkus !

(di kaunter ambil makanan sambil tak berganjak kereta)
Neo : weh weh qilah..check makanan kita ni semua cukup tak..aku tak kira. kena check jugak walopon banyak..sebab aku pernah kena ni...MCDONALDS selalu tak bg cukup barang..

qilah : (check sume barang..ayam ada,prosperety ada,kentang semua ada,air ada,sunday ada..)

Neo : weh weh double chese burger aku mana ?

qilah : weh double cheese ko takde wehh !

Neo : whattt ?

Neo : haaa, double cheese burger saya mana ? takde pun ?

Mamat MCD : aha, lupa pulak..double cheese burger..sekejap yer. ........ nah.

Neo : sebijik burger je ? sebab u luper bagi..bagi la i extra sebijik burger..ape la..

Mamat MCD : **senyum (**ehh aku lempang muka minah ni kang...)

Neo : time kaseh..zzzzz (**sambil blah dengan poyo nye aku ni)

Sampai kat sekolah...time nak makan tu...ada orang order nugget..tak dapat nugget !

qilah : Nurulllllll dia tak bagi kita punya nugget la !!

Neo : whatttttttttttt ?? geramnya akuuuuuuuuuuuuuuu...macam mana orang MCDONALDS buat kerja niiii ishh geram (**sambil idong kembang kempess tahan marah)

 

Hurm, yelah. Nak patah balik ke MCDONALDS jalan kuchai lama tu punya lah jauh dari sekolah saya kan. Dah laa kat sini takde MCDONALDS yang dekat dekat. Suruh deliver kat sekolah pun TAKMAU BELAJAR JALAN..katanya KAMI TAK DELIVER AREA SITU...ish ish ish upgrade laaa service ko sikit..

Pengajarannya : Nextime double and triple check you punya barang before you blah dari any drive thru fast food ok T_T 


 Alhamdulillah rezeki harini...terima kasih qilah sebab belanja kami makan MCD XD


mcm ni pon dah RM94 .00 tau...huuu
 ok babai :) love youuuuaaalllzz

Selalu Milikmu, Randy Pangalila ft Marsha

Assalamualaikum warahmatullah..

Wahai hati..tenanglah ye.. Letih pulak tu badan ni. Home alone pulak tu hari ni. Wuu..Letih badan ~ Harini suka layan lagu ni...sangat sangat best...suka sangat lagu ni..yea..yea...layan lagu ni sampai tidor malam ni :)

bukan nak ckp per..tapi hurm..just nak bagitau yang...hurm..
randy pangalila..hurm..asal u cute sangat...hurm..kk, takpe takpe..hee..buat i sejuk beku je

alaa randy ni...ishhh issssshh

**Gambar marsha londoh tak letak sebab dia tak pakai tudung...hehehe..eh lupa pulak dia bukan islam pon XD heheh..

Video Lirik Lagu: Selalu Milikmu - Randy Pangalila & Marsha Londoh

Lirik Lagu: Selalu Milikmu - Randy Pangalila & Marsha Londoh

*:
Ku mencintaimu sepenuh hatiku
Memilikimu anugerah untukku
Meskipun ku tau
Tak pernah kau menjadi milikku

**:
Mencintaimu sepenuh jiwaku
Memiliku bahagia untukku
Namun kau tak tahu
Hatiku hanyalah untukmu

***:
Meskipun kita berbeda
Namun ku ingin kau mengerti bahwa
Sebenarnya ku tak pernah mampu
Jauh darimu

Akankah kita akan bersatu
Jalani cinta ini





Monday, December 24, 2012

Jalan-Jalan Tengok Orang Kahwin =)

Assalamualaikum warahmatullah...

Semalam hari ahad kan ? Kikiki...sejak cuti sekolah ni tarikh pun tunggang terbalik dalam kepala saya ni. Adui dui dui dui..boring boring duduk rumah, mak pulak ajak pergi kenduri kahwin.

Mula mula pergi kenduri kahwin kat area Salak selatan lepas tu kenduri kahwin kat Alam damai pulak.. Seronok tengok orang kahwin niiie hehehe !

 Tengok pelamin dia ni teringat aritu kakak saya pun pakai pelamin ni...simple je kan..Kalau saya kahwin nanti nak duduk dalam kerusi kerang boleh tak ? nak tema dasar lautan ~ hahahaha...
lepas tu ada lighting effect lampu neon !!


Time ni agak lawak je.. orang sebuk sebuk potong kek..saya boleh mencelah.. "ehh kejap kejap jangan potong dulu saya nak amik gambarrrrrrrr kek ni !" hahahah sebenarnye nak amik gambar patung atas tu comel je. bukan nak makan kek pon hehehe..
 

Pakai sempoi je bukan saya yang kahwin pun kan heheheh :) hip hip hip ! askar jugakkkkkkkk . gelapnye muka kuuuu... hahaha..bangga jap kulit muka ada beyonce ~

Awww so sweet kawan saya ni..kahwin tema garden gituuu ~ sweett sangat sangat ! Baju pengantin baju kurung modern jer..simple..ape orang panggil tu ? PEPLUM ? aihh asal nama dia pelik sangat tak reti den nak menyebutnye ! Tahniah Rai & Mizi :)

ok babai ! assalamulaikum :)


Gelang Donut Kesayangan Hilang !!

Assalamualaikum warahmatullah...

Waaaaaaaaaaaa harini tengok wayang cite HOBBIT, makan MCD, balik rumah, tidur sampai ke malam, bangun..masak gulai ketam, then sambung tengok HBO Movie...time tengok TV tu...tetiba rasa nak cium gelang...

(**apakah cium gelang hahahah ~ mmg saya selalu cium gelang ni haha sayang punye pasal) Dah cium gelang sebelah kiri..nak cium gelang belah kanan pulak...

TETIBE.......

MANA GELANG AKUUUUUUUUUUUUU...waaaa ! Gelang donut donut hilang !!! Tangan ku terasa ringan je...ahhhhhhh mana gelang kesayangan ku ni ! Huaaaaaaa runsing kepala otak sekejap.

Pusing satu rumah. Pergi toilet takde, pergi sinki kat dapur takde, cari celah sofa takde. Kat katil pun takde. Mana gelang aku niiiiiiiiiiiiiiiiiiiii .. nak nanges rasa. Pastu I sambung tengok TV. (konon nak hilangkan rasa runsing..) Entah entah cicir masa tengok wayang kot ?????

 Patah balik kat bilik, angkat bear, nampak sesuatu !!! Gelang saya tersangkut kat bear busuk ni waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...naseb baik ade :( Waaaaaaaaaaaaaaaaa !!!







Sunday, December 23, 2012

Niat Pergi Umrah =)

:)
Perbualan ni dirakamkan masa dalam kereta...heheh...


Mak : Camne ena, jadi ke kamu nak pergi umrah tahun depan ?

Neo : Eh mestilah jadi mak..sape kata tak jadi ?

Mak : Bila tu..

Neo : Entahla mak..ena tengah fikir fikir bulan cuti sekolah yang sesuai...Siapa yang nak ikut ni ? (**saya tersenyum je... ni mesti nak ikut ni..tahun ni abah, mak dan mijat dah pergi dah sebenarnya...)

Mak : Mak boleh je ikut...abah nak ikut ?

Abah : Haaaaaaaaaaaaaaaa ena nak sposor ke ?

Neo : Haaaaaaaa sponsor ? Errr err...guna sendirian berhad lah bah, ena boleh sponsor, tapi berapa percent je la kot..bukan taknak sposor lebih tapi ena takut kalau INCASE ena ada niat nak sambung MASTERS, ena nak kena guna duit lagi..hehe..(**apesal aku ni, dengan parents pon berkira ke..ahhh bukan bukan hahah duit tak banyak sgt wooo)

Mak : Haa baguslah tu SAMBUNG la belajar..kenapa pulak INCASE ulak.. mesti kena sambung..

Neo : Errr, hahahaha taktau lagi. ena cakap je mak..tapi sebenarnya malas nak sambung MASTERS ni hahahaha...



Dalam hati dan fikiran dah mula terbayang bayang tanah suci Mekah...InsyaAllah kalau takde pape halangan dan dengan izinNya..dapatlah merasa pergi sana nanti...:)

Bila timbulnya niat nak pergi buat UMRAH ni ? Kata orang.. sekarang ni ramai pergi buat umrah sebab trend agaknya..orang lain pergi dia pun nak pergi...tapi saya tak rasa camtu. Before this mak memang pernah ajak saya pergi , saya yang tak nak sebab saya rasa belum ready dan takut nak pergi sana. Yela...kalau hati kita ni jenis keras saya takut saya tak perform dengan baik kat sana nanti...

Sebelum ni saya pernah pasang niat...saya nak buat umrah dengan husband saya. Well, tahun ni dan tahun depan pun nampaknya saya belum kahwin lagi. Kalau nak tunggu kahwin pulak tah bila tah akan kahwin (**rahsia Allah kan)  So.. daripada tunggu, baik saya pergi. Lagipun rasa dah sampai seru kot :P (**apa main seru seru ni..tak paham tol aku)

Agaknya perasaan ni timbul sejak akhir akhir tahun ni...tahun ni saya mula minat nak baca terjemahan alquran. Ada masa saya baca quran, dan selebihnya saya baca terjemahan al quran. Makin lama baca, makin cinta. Makin nak tahu sejarah al-quran..sejarah nabi nabi...sejarah islam...Mula dari situlah rasa nak sangat sangat pergi tanah suci mekah sebab kat sanalah banyak peristiwa berlaku dan disebut di dalam alquran. (**tak juga cakap yang saya ni baik woi.. saya harap dapatlah saya istiqamah)

MasyaAllah...bagaimana lah kalau hidup ni takde kitab seperti Al-Quran? Kat mana nak rujuk ye tak ? Allah itu maha bijaksana kan ?

Untuk bercakap lanjut dan lebih mendalam tentang isi al quran, cetek lagi ilmu saya ni. Apa yang saya baca pun saya rasa macam ibarat sebutir pasir di lautan luas... Sebutir je ilmu yang saya dapat...ilmu yang luas itu belum lagi dapat saya teroka...




Tahu tak, kenapa Rasulullah salallah alaihiwassallam sayang umatnya yang tak pernah berada dalam zaman dia ? Dia kasihkan kita sebab kitalah umat yang tak pernah melihat diri dia, tak pernah berjuang dengan dia, tapi kita beriman dengan Allah dan kita ikuti sunnah dia. 

Sedangkan orang orang terdahulu, mereka diberi petunjuk dan peringatan yang besar dari Allah..mereka siap dihantar rasul ini rasul itu sebagai wakil menyampaikan amaran Allah, siap Allah bagi mukjizat / power tertentu lagi kat rasul pilihan dia...tapi setelah diberikan peringatan serta bukti kebesaran Allah , mereka tetap tidak mahu beriman kecuali segelintir antara mereka. So...kalau kita beriman dengan Allah dan ikuti sunah Rasulullah salallah alaihiwassallam..maka kitalah umat yang paling dia cinta :)


And...speaking about MASTERS ? Errr betul ke ni ? Apesal la rasa sangat huge kalau bercakap pasal nak buat MASTERS ni... 

Saya ni bukan apa, saya ni cepat letih, kerja kat sekolah tu berlambak, pening dengan perangai manusia, kalau benda basic pun saya belum dapat handle lagi masakan saya boleh handle extra works, extra classes, extra papers, extra assignments, extra lectures ? Waduh, semuanya extra gitu ! Ahhh mungkin angan angan dulu kot !!

**Entahlah manusia ni sebenarnye penuh dengan ALASAN kan ?





 

Designed by Alieff Artwork