Wednesday, October 31, 2012

Maksud & Kelebihan Berzikir.

Salam.

Tetiba saya teringatkan sesuatu...satu kenangan yang agak pahit. Tapi dah jadi memori je.. Huhu..kenangan yang pahit. Masa perkara tu berlaku...hati rasa remuk sangat sangat. Jiwa jadi resah gelisah, jantung macam perit sangat nak pam darah. Badan longlai tak bermaya sangat-sangat. Menangis je sampai time nak tido pun menangis lagi. Dah tertidur...terjaga dari tidur air mata belum sempat kering dah mengalir balik air mata. Dasyat amat dasyat diriku ini...

Sebenarnya itulah tanda ORANG YANG SANGAT KECEWA.

Masa tu yang sentiasa ADA dengan saya cuma Allah. Hanya Allah je YANG MAHA MENGETAHUI. Saya buntu tak tahu nak buat apa..mulut saya sentiasa berzikir. Masa berjalan pun saya berzikir...masa makan...masa tidur..masa teraga dari tidur...saya lakukan untuk lupakan semua masalah...dan ianya memang pengubat jiwa saya yang resah. betul, saya tak tipu. ianya memang berkesan untuk mengubat hati yang resah.

Pernah tak korang mengalami perkara ni ?

Scroll di facebook terjumpa status bergambar ini...tq pada yang share benda ni... :) Mari amalkan ramai-ramai. Zikir pengubat jiwa...juga penghapus dosa.


copypaste dari fb - 
ketika hati gusar,berzikirlah
ketika hati takut,berzikirlah
berzikirlah ketika kamu lapang,berzikirlah selagi kamu punya peluang kerana berzikir itu mudah dan punya kebaikannya :)
 
 



Aktiviti Bahasa Inggeris : Clothing.

Salam...

Hampir buntu nak fikir ngajar ape minggu minggu nak dekat cuti sekolah ni. Few...hari ni i buat cut and paste. Hihii...cute pulak tengok budak budak buat. Masa buat ni keadaan kelas macam PUTING BELIUNG...semua berterabur...tau je la budak budak khas kan...hahaha...nasib baik siap gak !

Alaaaa saya lupe nak amik gambar budak budak...tak sempat !!! sebab cikgunye yang tolong gunting tolong gam...tension betul nasib tak gam muka sendiri atas paper dorang tuh...huhhh... ok enjoy the pics. muex !

 yang paling cantik dan paling kemas....budak high function.

kedua tercantik..buat kerja nak cepat semua comot
 yang ni hasil budak low function...boleh la tu :)

dah tampal ! cute kan...

mula mula saya kumpul semua gambar di internet...then saya list kan nama nama dia...


pastu saya lukis templete camni hehehe...best kan !


sorry menyelit sekejap ! saya suke makan keropok mi - mi ni !! weeee :)
ok babai assalamualaikum ! (hari ni mau stayback kerana sgt banyak kijeee)



Hari Sukan & Hari Kanak-Kanak 2012.

Salam ! Apa khabar semua ?



Halooo eberibadiii ! Minggu lepas sekolah saya telah menyambut hari sukan dan juga hari kanak-kanak sekali gus. Alhamdulillah semuanya telah berlangsung dengan lancar sekali. Good job cikgu cikgu sjkc sam yoke semua sekali :) Bagus :P

Pssstt nasib baiklah sekolah saya kecik je. hari sukan pun macam main sukaneka je...takde pun Rumah Merah ke Rumah Biru ke...hahahaha...untung gak kerja kat sekolah kecik camni :)

Hari sebelum tu kami buat reharsal sikit..

saya sibuk jadi pengadil..lepas tu saya main ngan budak budak hahaha...

 yang ni maskot kitorang...nak gak la try tgk muka jadi matahari camne kan...

Kakak PPM ni baru je berkhidmat kat sekolah kitorang...tapi dah kena tukar pulak dah..alahai. Babai kakak farah jumpa lagi laen masa ;) Maaf kalau ada salah silap ye..muaxx...lap you !

Farewell sikit untuk kakak farah :) 

cik neo & kakak farah. 
apesal muke ku jadi penat camtu ! sebab baru lepas jadi pengadil sukan hahaha...

cik qilah, kak shila, cik rika, cik neo, cik ecah dan kakak farah. aik semua cik lagi ??? hahahah :P

peace semuaaa :) 

yeyy ! babai...dah habis cerita dah untuk hari ni. :)
P/s : senyum senyum selalu :P




Tuesday, October 30, 2012

Hakikat Bahagia, UNIC.

Suka lagu ni...hakikat bahagia dari UNIC. Paling best part ni "Bukankah Tuhan telah berfirman Ketahuilah dengan mengingati Allah Jiwa kan menjadi tenang". 




layan lagu sayu ni :) bahagia itu satu kesyukuran..



Bahagia itu dari dalam diri
Kesannya zahir rupanya maknawi
Terpendam bagai permata di dasar hati

Bahagia itu ada pada hati
Bertakhta di kerajaan diri
Terbenam bagai mutiara di lautan nurani

Bahagia itu ada di jiwa
Mahkota di singgahsana rasa
Bahagia itu adalah suatu ketenangan

Bila susah tiada gelisah
Bila miskin syukur pada Tuhan
Bila sakit tiada resah di jiwa
Bukankah Tuhan telah berfirman
Ketahuilah dengan mengingati Allah

Jiwa kan menjadi tenang

C/O :
Kebahagiaan itu suatu kesyukuran
Bila kaya jadi insan pemurah
Bila berkuasa amanah
Bila berjaya tidak alpa
Bila sihat tidak lupakan Tuhan


Hakikatnya bahagia itu
Adalah ketenangan
Bila hati mengingati Tuhan

Semua insan kan mengerti
Maksud terseni Ilahi
Itulah zikir yang hakiki






Stok Makanan Di Sekolah Cina.

Kes gastric semalam menyebabkan saya topup stok makanan dua kali ganda dari biasa. hahah. Semalam makan lambat sangat perut pun masuk angin. HANGIN BETOI. hhuu...

Semalam singgah kedai beli macam macam. Mak ingat sayaaada kenduri ke ape ke.Padahal ni cuma stok makanan emergency kalau xde.masa nak keluar sekolah cari makanan...

huuuuu...kalau tak makan i mogok xmau ngajar.leh tak hahah...

take care semua...lap you...


Sunday, October 28, 2012

Jam Tangan Idamanku :)

Salam.

Hampir berdekad rasanya mencari jam tangan idaman. Macam misi mencari jodoh pulak hahaha... :P

Yang kat bawah ni gambar masa jalan-jalan kat KL Festival City haritu...sempat try jam tangan Fossil. Harga RM530 camtu laaa. Nampak cute di tangan ku...tapi masih berkira-kira nak beli. Takot hanco nanti bile saya pakai. Saya dah la ganas macam gorilla buas !


Jam oh jam...bila melihatkan keadaan jam tangan BUM saya tu...agak sedih sampai ada yang "JAM BERDAKI-daki" hahaha...mana tak nya...dah hitam legam walaupun warna asalnya warna biru. Haha...

Tapi kann walaupun jam tangan saya tu buruk. Saya sangatlah sayang kat dia..sebab dia ada super powerrr (lampu malam & lampu suluh) hahahaha...sebab tu lah saya sayang sangat kat dia ! Mumuuu...

Aper kata kita cuci mata sat tengok jam jam tangan yang kiut kiut ni Hehehehe...







Sebelum chow...nak bagi senyuman menawan dulu hahaha...menawan lah sangat kan ! Arrrr larikkkkkkkkk !


 
Assalamualaikum dan selamat malam !

Hari Keluarga Program Pendidikan Khas Integrasi 2012 !

Salam.

Lupa pulak nak update pasal hari keluarga PPKI dua minggu lepas kot. Best ke , spesel sangat ke ? Hahaha...honestly, semuanya berjalan dengan lancar walaupun saya rasa hari keluarga ni tak perfect mana pun sebab banyak yang kurang...huhu takpelah asalkan semuanya dah berjaya dilaksanakan tanpa sebarang masalah :)

Minta maaf kalau ada banyak kekurangan masa hari keluarga haritu...huuu...layankan gambar beberapa keping ni ok :)

 Hadiah antara cikgu cikgu :) Saya dapat tabung air kecik ! Dah guna dah kat rumah...memang bagussss sekali hadiah yang saya dapat tu :) hehehe...

the whole family of program pendidikan khas integrasi sjkc sam yoke...parents...students..teachers..tq all of you for the support !! :)

good ! hahahaha ade budak kecik nak kena tangkap ni...hiyappp tangkap budak tecik niii !!

dah dapat tangkap dah hahaha :P 

cik neoneoneo dengan cik puan guru besar sekolah :)

i love PPKI ! Muahhhxxxxxxx :)
:) Alhamdulillah  <3 br="br">

Saturday, October 27, 2012

Peel Off Mask : Himalaya Herbals.

Salam !

Alamakkk tolong tolonggg panggil bomba,,,panggil polis dan sebagainya !! Errr..kenapa ? Sebab saya ada banyak jelawat !! Ehhh bukan ikan jelawat tau..jerawat la !

Hurm sangat sedeh kenapa jerawat nak menganggu kehidupan saya yang sedang bahagia ni...adoiyai ! Dah la wedding kakak saya near the corner jer...karang berkematu dan  menggerutu muka ni jadi pengapit...oh tidak katakan tidakk...

Maka dengan itu...marilah kita mencuba PEEL OFF MASK dari himalaya herbals yang kononnya boleh dikatakan mengurangkan blackhead dan whitehead kat muka ni. Mana tau bersih sikit muka ni menjelang kenduri nanti :( Haarapannnnnnn



 macam muka alien pulak dah ni haha

KOMEN

- masa pakai benda ni melekit. tepek je tebal sikit kat muka. jangan bagi kena kening or rambut kalau tak nanti nak tarik memang sakit woi nangis tau tak
- tunggu sampai kering 30 minit laa paling kurang. sementara tu boleh tidoq lena
- pas kering tu cabut pelan pelan...baca bismillah
- pastu tadaaaaaaaaa muka licin rasa segar bugar. 
- tak tau lah whitehead tu blackhead tu dia tarik ke tak tapi muka saya rasa lebih licin dan segar hahaha
:)

babai !





Iman, Imanudeen & Insyirah : Anak Buah Kesayanganku.

Salam !
Wow...bermakna betul  Hari Raya Aidiladha kali ni. Kami ada 3 Iman in the house...Irfan Nur Iman, Arif Imanudeen, Nafisah Insyirah Iman =) 3 orang anak buah saya sekarang :P Jangan jeles ok !!

Saya rasa sangat bahagia :) Muahhhxxx love you all !!!




cute kan semua baby ni hahahaha geram ! bile saya nak ada baby ni !!! aaaaaa tapi takotttt nak beranak hahaha :P




Taman Tema Air Di Rumah !

Salam.

Seronotnye ! Only at taman cheras utama :) Hehehe...Inilah dia taman tema air home sweet home. Korang ada ? Hehehe...

Untunglah sapa jadi anak buah saya ni. Macam-macam dapat hahaha. Sebenarnya saya dapat pelampung ni dua bijik. Ni baru buka satu pelampung. Kalau saya buka dua pelampung...mau tenggelam taman perumahan ni dengan air hahaha !

Sebenarnya saya nak join slide sekali..tapi segan pulak haha..karang orang kata saya ni gile pulak. padahal teringin weh ! Hahaha...


 haha jeles tak !!!














 

Designed by Alieff Artwork