Pages

Wednesday, June 27, 2012

School Sweet School!






Salam...
Minggu ni rasa macam macam lah huhu...lesu lesu sikit..tolong...!
1. Beberapa kali terpijak air liur murid kat atas lantai...terpaksa cikgu ulang alik basuh kaki kat luar..
2. Murid batuk kahak melantun kena baju kurung cikgu...huhuuuuu..comelnya...sangat!
3. Murid pergi berak dalam tandas takde air..tandas yg ada air dia tak pergi pulak..keceburrrr..
4.Murid cirit sampai dua tiga kali salin baju..ppm terpaksa balut kerusi dengan plastic wrapper..hahaha..
Dugaan. ...
Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, June 26, 2012

Mungkinkah Terjadi, Spider.

Erm...jom nyanyi lagu ni jom ! Mungkinkah terjadi ? Dirimu aku miliki...berilah tanda kepastianmu ~




Mungkinkah Terjadi

Artist: Spider
Seringkali hati bertanya
Tiap saat kita bersama
Sampai bilaku harus memendam rasa

Tak pernah aku merasai
Bibir terkunci
Jiwa bergelora rasa tak percaya
Adakah ku bermimpi
Mimpi di siang hari

Dirimu... telah lama ku nantikan
Wajah yang bermain
Di mimpi-mimpiku
Hidupku.. kini bagaikan penjara
Tanpamu di sisi tak bermakna oh..oh..

Mungkinkah akan terjadi
Dirimu aku miliki
Berilah tanda kepastianmu
Namun jika tak tercapai
Harapanku
Selama hayat dirimu tetapku sanjungi


Sunday, June 24, 2012

Sugar Glider : Anak Mumu Dah Menonjolkan Diri.

Salam...

Saya happy ni ! Saya happy ni hehe...Balik balik je dari kesesatan dan kedemaman sungai buloh..saya terus menuju kat sangkar babies saya...semua sugar glider tengah dok barking..panggil mummy nak makan...huuu syahdu betul panggilan diorang ni...

Tetiba saya ternampak perut mumu macam merah merah...apahal ni...ko makan anak kau ke ? huuuhh..bila tengok dekat-dekat...ouhhhh ouhh ouh !!! anak dia dah terkeluar keluar dari pouch mumu hahaha comel sangat !! warna pink jernih hihihihi...kaki dia terkeluar !! separuh badan terkeluar haha

Layan gambar je la k...tak tahulah berapa lama lagi nak out of pouch tu...=) hihihi tak sabar !

tgk tu !! huhuhuhu hihihi =) joey in the pouch ;)









take care ya mumuu !!
 






Pengemis Cinta, Ella.

 Huu...lagu jiwang ni..huuu jom layan ~

Pengemis Cinta




Artist: Ella
Suka dan duka silih berganti
Bayang dirimu menghilang kini
Mengapa adakah aku bersalah

Menangis hati memanggilmu
Teringat segala sumpah janjimu
Dahulu akulah suri hidupmu

Apakah upaya
Diriku wanita
Dan yang tinggal kini
Kedukaan

Tak akan ku jadi
Pengemis cintamu
Akan kubuktikan
Kepadamu

Luka di hati kurawat sendiri
Hari berlalu musim berganti
Dan kini kau ingin
Diriku lagi


KL Festival City, Setapak.

Pernah g KL Festival City ?

HIhihi....ni first time saya pergi kot..bukannya teruk sangat bak kata si boncet tu...kira okaylah tempat ni =) Seronok lah orang cheras dan orang sungai buloh datang gombak area harini hehehe...

Hari ni best wohhhh harini terjumpa Puan Habsah !!!!! yeeehaaa lecturer paling saya sayang sekali ohyeh ohyeah...kenangan ku bersama mu tak dapat ku lupakan =) salu kena puji dengan dia masa buat THESIS masa degree dulu .

Pastu terjumpa Syed Mohd Aiman !!!! Wohaaahh encik secret drifter...blogger jugak...dulu pernah jumpe diaaa pastu dah lama sangat tak jumpe terserempak dengan dia kat festival city huhu...nice to meet u =)

Jalan-jalan lagi jumpa shasha Elite dan Mr Os pun ada hihihi...ramai pulak orang melepak kat KL festival city ni ek...ade orang tu kata kat sini takde ape ape pun? hehhh jeles la tuu !

jalan-jalan tgk baju .. tapi tak berkenan pulak .. baju baju zaman sekarang ni banyak kpop kpop stlye je...kopok lekor style takde ke !

lulalaluuu

singgah kat rest and go...massage laa dulu hahaha layan sambil tidur japs

gegar !

 mcm macam ada ...kalau nak tgk wayang pon boleh..MBO ada..kedai al ikhsan kat sini best wohh besar kot !! barang barang sports banyak =)


peta jalan ke KL festival City

 67, Jalan Taman Ibu Kota,
Taman Danau Kota,
Setapak,
53300 Kuala Lumpur

 














Makan Durian !

Salam,

Jom makan durian jommm ! Thanks kepada my friend siboncet sebab invite makan makan semalam kat kedai mak dia...huuuu...banyak sangat makanan sampai full perut dah...ingatkan nak stop makan..tapi bila nampak durian..terus lapar balik hahaha...

Thanks ye sebab tolong kopek durian untuk kitorang makan ohyeah ohyeah..terubat rindu nak makan durian kan :) balon habis hihihi...lepas ni dah tak rindu makan durian dah haha

asal saya makan paling banyak hua hua...

my sweety ! hohooo thanks sebab teman ye =) jauhnya nak hantar balik sungai buloh ye !

ngappp

cerita pasal kisah dongeng asal usul durian...tadah je la telinga ni hahaha ~








Lebuhraya Duke.

Sedih, pedih, terluka, kecewa, geram, marah...

Haaa...itu yang dirasakan masa bawak kereta di lokasi lebuhraya duke menuju MRR2 balik ke cheras sekitar pukul 7.00 malam semalam...kereta yang saya bawak bergerak perlahan lahan macam siput..ishhh...

Saya sangat fedup dengan jam kat kuala lumpur ni. Apekejadahnye laa sampai jam teruk sangat macam ni...paling tak best...bila penat penat beratur di jalan raya..ada manusia yang potong jalan ! memang nak kene simbah dengan air taik la ni ! ish ish...orang pun nak cepat gak...bukan dia sorang kot..

So kesimpulannya memang saya balik salah timing okay...sepatutnya keluarlah awal kol 4petang..kalau dah lebih 4 petang tu jalan akan jam packed sangat...so lebih baik kiranya bergerak balik selepas kol 9malam...ish ish

Taknak duduk KL boleh tak ! fedup dengan jam aih ~ 
tolonggg kereta tak bergerak ~!!






Servis Kereta Viva.

Salam,

Arghh dah lebih 15ribu mileage dah kereta viva tak servis servis lagi...jangan buat camni kat baby viva..nanti baby merajuk..ape pun tak boleh nanti ek ! salu cium baby viva ni...hihi korang cium tak kereta korang ? =)

So semalam alang-alang menyeluk pekasam..biar sampai ke pangkal lengan ! ecewah...haha..semalam pergi area gombak..awal-awal pagi dah cari kedai servis kereta kat situ..kedai yang paling awal bukaklah saya terjah =)

Sampai-sampai jerk kat kedai tayar tu...saya terus tanya...

neo "sini ada buat servis kereta tak ?"
auntie "ada,boleh boleh"
neo "ok cun saja!"
auntie "dari mana ?"
neo "orang orang sini je (tipu)"
auntie "you memang selalu main terjah je tempat servis kereta ye?"
neo " aah, nape auntie ??"
auntie "yela selalu kereta baru cam u ni pergi servis kereta kat perodua or tempat servis yang biasa dia pergi...you first time sini ya ?"
neo "aah, alaaa tak nak la g perodua..mahal ! hahaha..so terjah je la senang cite =)"

Hihi...pelik tol bile orang tanya camni ek...kalau korang servis kereta..memang stick kat satu tempat je ek ? bukan ape..saya kalau tak servis..tak tahu bila lagi kerajinan nak hantar kereta kat bengkel ..silap silap memang tak servis lah jawabnye..hahaha..

auntie "u cikgu ka ?(sambil jeling pelekat entry pass sekolah)"
neo "haah...huhu...nape auntie"
auntie "waaa muda lagi jadi cikgu ek...umur you bape ni"
neo "hihihi auntie teka laaaa hihi"
auntie "20 - 22 tahun?"
neo "yesssssaaaaa....salah auntie hahahaha"(tetibe terasa muda) ngeh ngeh 

 perghhh senyuman sama pesen
 yeay kereta viva siap servis ~

inilah perkara pelik yang berlaku...huhuhuhu
agak agak ?

ok jom blah =)



Tuesday, June 19, 2012

Kerja Overtime.




Salam..
Minta maaf kalau ada yang tak puas hati dengan kerja cikgu ni k..huhu..tak dapat den nak nolong..
I balik lambat sikit rini..baru je siapkan rancangan tahunan pelajaran sebab banyak jadual dan kelas dah kena rombak balik hehehe..
Overtime ni..
Jadi cikgu takleh claim ot tau hehehe...
Eh arini i pose laaa ganti pose dan pose rejab sekaligus...boleh pulak tadi sesuka hati i makan gula gula dengan riang ria dengan anak murid...hahahahah slamber jek...
Ok semua..i nak balik ni..babao sayang korang sume!
Published with Blogger-droid v2.0.4

Monday, June 18, 2012

Pagi Isnin Merah Jambu.



Salam..
Selamat bekerja bagi yang bekerja..dan selamat berehat kepada yang bercutiO:-)
Monday blues? Tak tak tak..dont set in mind ok!
Alhamdulillah..pagi yang tenang...baju pink..hati pun pink je..selamat melahap nasi lemak ayam sambal...baca paper metro sensasi pulak pagi pagi ni sebab ada orang putus kaki..jap lagi ada kelas...dan kelas..dan kelas straight sampai waktu balik...kaw kaw kaw punya waktu mengajar sbb ada geng yang cuti sakit O:-)
Papepun..kita ucapkan alhamdulillah..syukur pada Allah..
Bye..take care semua...muahhhh sayang kamu kamu
Published with Blogger-droid v2.0.4

Saturday, June 16, 2012

Majlis Bertunang, Kakak Saya.

Salam.

Huhu...letih gak saya hari ni...semua orang letih kan ? Terima kasih kepada semua yang hadir..dan kepada semua yang sudi meringankan tulang tolong tolong mana yang patut..huhu..

Papehal pun tahniah kepada kakak saya, nurul ain sebab dah selamat jadi tunang orang dah ... semoga semua yang dimohon diberkati allah...

Korang semua ke mana hujung minggu ni ? enjoy the pictures je la k...huhuh =) Babai...take care semua...

selamat bertunang my sis ! ni gambor my sis, my sister in law, and me neo !
baju tunang simple..warna turqoise dan pink
saya lagi sempoi kot...hahaha

cu cak bom !! bom cakk

perghhh melampau ko mekap ek...eishhh eishhh nasib bek i tak mekap haha

mata melentik siottt
lalalaa ! cumel

tetiba jadi babysitter lagik !! hahaha...seronot giler kot...melayan budak budak ni =)

semua nak mintak main sugar glider ayooo

peace

cute nye kan !
budak budak mengganas

sarah tengah rimas rimas

sayang ayishhh !! mak aihh tgk gambar my bro kat belakang i tu...hahaha nampak semua gigi

ayish cak!!

sesi soksek soksek menyarung cincin tunang

hantaran yang sempoi je..












Ok, habis update untuk harini...yey...boleh tido yeyy...tido jomm...eh jangan lupe tgk EURO malam ni ?
chow...salam..muahx...

 

Designed by Alieff Artwork