Wednesday, December 26, 2012

MCDonalds Drive Thru Sangat Menyakitkan Hati.

Assalamualaikum warahmatullah...

(sy faham isu boikot tapi sy nak makan tak kire) and anyway..Saya geram betul la !. Geram sangat sangat tau, saya rasa macam nak jadi DINOSO nak makan orang.

Astagfirullahalazim..bukan saya nak kutuk orang mcdonlads cuma..itulah kelemahan dan padah kalau kita beli melalui drive thru ni. sebab yelah kan...nak CEPAT tapi...ALAHAII ~


MCDonald Drive Thru. 
(Macam lah korang tak biasa kan ?)


Step one, order makanan di mesin tiang **
Step two, bayar dan tak dapat resit pergi ke kaunter depan lagi**
Step three, tunggu makanan dan..."Time kaseh cik, dtg lagi ya"

PAID = RM94.00 semua sekali bungkus !

(di kaunter ambil makanan sambil tak berganjak kereta)
Neo : weh weh qilah..check makanan kita ni semua cukup tak..aku tak kira. kena check jugak walopon banyak..sebab aku pernah kena ni...MCDONALDS selalu tak bg cukup barang..

qilah : (check sume barang..ayam ada,prosperety ada,kentang semua ada,air ada,sunday ada..)

Neo : weh weh double chese burger aku mana ?

qilah : weh double cheese ko takde wehh !

Neo : whattt ?

Neo : haaa, double cheese burger saya mana ? takde pun ?

Mamat MCD : aha, lupa pulak..double cheese burger..sekejap yer. ........ nah.

Neo : sebijik burger je ? sebab u luper bagi..bagi la i extra sebijik burger..ape la..

Mamat MCD : **senyum (**ehh aku lempang muka minah ni kang...)

Neo : time kaseh..zzzzz (**sambil blah dengan poyo nye aku ni)

Sampai kat sekolah...time nak makan tu...ada orang order nugget..tak dapat nugget !

qilah : Nurulllllll dia tak bagi kita punya nugget la !!

Neo : whatttttttttttt ?? geramnya akuuuuuuuuuuuuuuu...macam mana orang MCDONALDS buat kerja niiii ishh geram (**sambil idong kembang kempess tahan marah)

 

Hurm, yelah. Nak patah balik ke MCDONALDS jalan kuchai lama tu punya lah jauh dari sekolah saya kan. Dah laa kat sini takde MCDONALDS yang dekat dekat. Suruh deliver kat sekolah pun TAKMAU BELAJAR JALAN..katanya KAMI TAK DELIVER AREA SITU...ish ish ish upgrade laaa service ko sikit..

Pengajarannya : Nextime double and triple check you punya barang before you blah dari any drive thru fast food ok T_T 


 Alhamdulillah rezeki harini...terima kasih qilah sebab belanja kami makan MCD XD


mcm ni pon dah RM94 .00 tau...huuu
 ok babai :) love youuuuaaalllzz

 

Designed by Alieff Artwork