Pages

Sunday, December 30, 2012

KL Festival City : Beli YES Internet.

Assalamualaikum warahmatullah...
ni semua cikgu cikgi ye :P

Semalam lepas meeting di sekolah, saya melepak di rumah kawan ... mana lagi nak melepak sakan kalau tak rumah budak budak ni di Taman Setapak Indah, Wangsa Maju :)  

Syok lepak dengan dorang ni..Yang si Ecah baru balik dari PHUKET...yang si Khoili pulak baru balik dari jenjalan kat New Zealand & Australia... (saya nak pergi SINGAPORE pun tak lepas lagi..hahah langkawi & sabah pun belum pernah jejak lagi tau !!) Neway..masing masing cite pengalaman pasal cuti cuti ni. RUGI je saya tak ikut kan !! ish ish ish..sabau je la :) Macam macam dorang borong wehhh dah jadi macam makcik jual kerepek saya tengok :P

Heee...then lepas habis berguling kat umah ecah, kitorang lepak dan shopping sikit di KL Festival city, tujuan utama sebenarnya nak cari Yes Internet untuk kawan saya. Itupun setelah terpengaruh sebab saya guna Yes Internet :P

Untuk yang tertanya tanya pasal YES INTERNET : Dia ada macam mcam plan dan kadar bayaran.. tapi kita pilih yang ini.
  1. Untuk permulaan kena bayar Rm230 (bukan guna dongle biasa, kita pilih yang device kecil warna putih..battery tahan 6 jam, dan boleh jadi wifi dan kongsi internet dengan semua)
  2. Monthly bayar RM48 jer.

kita guna device yang warna putih ni..
 nama dia HUDLLE XS :) cute dan nipis..size macam biskut luxury ! dan mudah dibawa kemana mana :P



Ada banyak plan intenet..so pilih ikut kemampuan masing masing...
saya guna RM48 je sebulan...kenapa best?

- boleh guna internet di laptop
-boleh guna internet di handphone android
-boleh share internet dengan kawan kawan (yang ni sape nak jimat duduk umah sewa ke .. leh  beli laaa tong tong duit dengan kengkawan :P )
- device dia cute hehe..battery tahan lama sampai 6 jam

sempat lagi bergambar di cermin surau XD hehe..
Darikiri cepattt jalan !
Khoili Attar Rammelan Nurul Aina Aishah Haron Kasih Norika Aqilah Norizan



pekena laksa satt !! :)

ecah counting days...bulan tiga ya !!!
 
Berjalan dari petang sampai ke malam..tak ingat nak balik rumah .. lepas tu mak bagi mesej " tido je kat rumah kawan, bahaya balik malam-malam " huhuhuhu...penyudahnye tido pulak rumah si Qilah kat area belakang sekolah :P Wuuu letey !
 
ok semua babai ! :) lap youaaallzzzz !!

 

Designed by Alieff Artwork