Friday, November 30, 2012

Gaya Hidup Manusia Yang Tidak BERTUHAN.

Salam..

Alhamdulillah, kita antara insan yang terpilih dan bernasib baik kerana dilahirkan dalam agama Islam...

Bertuahnya kita..apabila kita hidup dengan haluan Islam..Alhamdulillah..sekurang kurangnya kita hidup berpaksikan Allah. Ikut hukum hakam yang Allah berikan...Bila keadaan jadi serabut..kita tahu pada SIAPA kita patut kembali.. 

Kenal Cat Steven ? AKA. Yusuf Islam (born Steven Demetre Georgiou, 21 July 1948), commonly known by his former stage name Cat Stevens, is a British singer-songwriter, multi-instrumentalist, educator, philanthropist, and prominent convert to Islam.[4]

 kisah Cat Steven aka yusuf islam peluk islam :
Saya dilahirkan dalam sebuah rumah yang penghuninya beragama Kristian. Diajar bahawa tuhan itu wujud, tetapi kita tidak ada hubungan secara langsung dengan tuhan.
Lantas kita perlu mewujudkan satu cara untuk menghubunginya, iaitu melalui Jesus. Dan apabila mereka mengatakan yang tuhan itu tiga, saya menjadi lebih bingung tetapi saya tidak mampu membantah atau membahaskannya.
Namun, sedikit demi sedikit, saya mendapati diri semakin jauh daripada pendidikan yang berbentuk agama ini.
Saya mula mencipta muzik dan mahu menjadi seorang bintang terkenal. Akhirnya, saya berjaya menjadi seorang yang sangat terkenal.
Pada waktu itu, saya berusia belasan tahun tapi nama dan gambar terpampang di semua bentuk media.
Mereka membuat saya lebih besar dan kerana itu saya juga mahu hidup dengan cara yang lebih besar daripada hidup yang sebenarnya, dan satu-satunya cara untuk mendapatkannya ialah dengan menikmati arak dan dadah.
Selepas setahun berjaya menikmati kemewahan dan hidup secara high, saya sakit teruk dijangkiti penyakit TB dan perlu dirawat di hospital.
Kemudian, tiba satu ketika apabila saya rasa agama Buddha itu nampak baik dan mulia, tetapi saya masih belum bersedia menjadi seorang sami Buddha dan memisahkan diri daripada masyarakat sepenuhnya.
Saya mencuba pula Zen dan Ching, numerologi, kemudian kad-kad pakau dan astrologi. Saya cuba membuka semula kitab Bible tetapi tidak menjumpai apa-apa. Pada waktu itu, saya masih tidak tahu sesuatupun tentang Islam.


Titik Permulaan
Kemudian satu keajaiban berlaku. Abang saya melawat sebuah masjid di Jerusalem. Dia begitu kagum dengannya. Masjid itu dirasakan penuh dengan kehidupan (tidak seperti gereja-gereja dan rumah-rumah biara yang dirasakan kosong), aman dan tenang.
Dia memberikan saya senaskah terjemahan al-Quran yang dibawanya dari sana. Dia tidak pula menjadi seorang Muslim tetapi dia dapat merasakan yang ada sesuatu dalam agama itu, dan dia fikir mungkin saya akan menjumpai sesuatu juga.
Apabila saya terima kitab itu, saya mendapat petunjuk yang bakal menerangkan segala-galanya kepada saya - siapa diri saya, apakah tujuan hidup di dunia, apakah sebenarnya hakikat hidup dan apakah hakikat yang akan berlaku, dan di mana saya datang. Saya sedar bahawa inilah agama yang benar; agama yang bukan dalam erti kata yang difahami oleh Barat, bukan agama yang hanya berguna untuk masa tua anda.
Perkara pertama yang ingin saya lakukan pada waktu itu ialah menjadi seorang Muslim.
Pada tahap ini juga, saya mula menemui keyakinan. Saya merasakan sudah pun menjadi seorang Muslim. Apabila saya membaca kitab al-Quran itu, barulah saya sedar bahawa kesemua para nabi yang diutus Allah itu membawa ajaran yang sama.
Lantas, mengapakah penganut Kristian dan Yahudi saling tidak sefahaman? Sekarang saya tahu bagaimana orang Yahudi tidak mahu menerima Jesus sebagai utusan Tuhan dan mereka juga telah menukar ayat-ayat Tuhan.
Penganut Kristian salah faham akan ayat-ayat Tuhan dan menganggap Jesus anak Tuhan. Kesemuanya masuk akal dan begitu mudah difahami.
Inilah keindahan al-Quran. Ia membuat anda berfikir dan mencari jawapan, dan tidak menyembah matahari atau bulan tetapi Tuhan yang Esa yang telah menciptakan segala-galanya.
Apabila saya lebih banyak membaca kitab al-Quran, ia menceritakan pula tentang sembahyang, sifat pemurah dan sifat suka berbuat baik.
Saya masih belum menjadi seorang Islam lagi, tetapi saya sudah dapat merasakan bahawa satu-satunya jawapan untuk saya ialah al-Quran; bahawa Tuhan telah menghantarnya kepada saya, dan saya menyimpannya sebagai satu rahsia. Tetapi al-Quran itu juga berkata-kata pada beberapa peringkat yang berlainan. Saya mula memahaminya pada peringkat yang lain pula.
Al-Quran mengatakan, "Mereka yang beriman tidak menjadikan orang kafir sebagai temannya dan orang beriman itulah saudaranya."
Pada tahap itulah, timbul keinginan saya untuk bertemu dengan saudara-saudara selslam.
Melawat Jerusalem
Saya melawat Jerusalem (sepertimana yang dilakukan abang saya). Di Jerusalem, saya masuk ke dalam masjid dan duduk. Seorang lelaki datang menghampiri dan bertanya apa yang saya mahu. Saya beritahu dia yang saya seorang Muslim. Dia bertanya lagi, apakah nama saya. Saya jawab, "Stevens". Dia kelihatan keliru. Setelah itu, saya menyertai sembahyang berjemaah, walaupun tidak begitu menjadi.
Peristiwa ini berlaku pada tahun 1977, lebih kurang satu setengah tahun selepas saya menerima al-Quran daripada abang saya.
Lantas, pada satu hari Jumaat, iaitu selepas menunaikan sembahyang Jumaat, saya pergi bertemu imam Masjid New Regent dan melafazkan syahadah di tangannya.
Saya telah menjadi seorang yang memiliki kemasyhuran dan kemewahan. Tetapi saya begitu sukar mendapatkan petunjuk, walau bersungguh-sungguh saya cuba mendapatkannya, sehinggalah saya ditunjukkan dengan al-Quran.
Sekarang saya sedar bahawa saya boleh berhubung secara langsung dengan Tuhan, tidak perlu menggunakan perantara. Islam mengangkat semua halangan ini.
Saya tidak pernah berjumpa orang Islam sebelum saya memeluk agama suci ini. Saya lebih dahulu membaca al-Quran dan menyedari bahawa tidak ada manusia yang sempurna di dunia ini.
Hanya Islam yang sempurna, dan sekiranya kita semua meniru akhlak Rasulullah s.a.w., kita akan berjaya.
Moga-moga Allah memberikan kita petunjuk dan hidayah-Nya untuk menuruti jejak langkah Rasulullah s.a.w.. Amin!

lee jo yee...gadis muda dari kristian masuk islam..nak tahu kisah dia..GOOGLE.

Tapi tidak bertuahnya kita bila kita dilahirkan sebagai seorang islam...tapi tidak mengikut ajaran Islam...kita ikut jalan yang salah..kita sedar kita buat kesilapan tetapi kita lebih rela TIDAK MENGAKU ISLAM dari menjadi seorang ISLAM...bukan salah anak anak...salahnya didikan mak ayah sejak dari kecil lagi..

Jadi bukan boleh menuding jari sesuka hati kan ? Kadang-kadang bukan itu kemahuan dia..sebab dia dididik dari kecil untuk tidak mengamalkan cara hidup ISLAM..jadi hingga kan dia besar panjang..hingga beranak pinak..haluannya begitu..

Astagfirullahalazim..Ampunkanlah kami Ya Allah..

Orang kafir pulak..ada yang hidup BERTUHAN dan hidup ada yang TIDAK BERTUHAN. MasyaAllah..bagaimana rasanya keadaan hidup mereka...yang ada tuhan pun selalu mempermainkan TUHAN sendiri...

tengok macam ni punya kartun pun ada...
 

cerita the simpson...

boleh ke buat camni ? takde otak kot..
crazee..

Tak dapat bayangkan bagaimana mereka yang tidak BERTUHAN merawat hati yang resah..sebab kalau kita orang Islam..hati gundah gelana..bila mengaji dan solat rasa tenang hati semuanya kan ?

Malah, sekarang di facebook..banyak orang kafir yang SHARE status yang memperlekehkan AGAMA ISLAM..menghina ALLAH SWT..mengutuk Nabi Muhammad S.A.W..

Tercabar sungguh saya yang membacanya...hanya mampu berdoa agar mereka semua diberikan petunjuk dan hidayah dari Allah..

Makin Kuat ISU di palestine...makin menjadi jadi status menghina Islam di facebook. Sedih sangat... 

ada yang kata si dia ni berhati mulia...banyak menyumbang pada palestine..
ada yang kata christiano ronaldo ni ada nur..dan ramai yang mendoakan dia masuk Islam..

 

Yelah...kita tak cakap semua orang kafir itu jahat kan ? Kita tak benci mereka...kerana kawan kawan kita yang kafir pun ramai yang baik hati...suka tolong menolong...pemurah dan dermawan...moga moga mereka diberikan petunjuk Allah swt..

Kesian mereka, mereka tak kenal apa itu ISLAM..
Kesian mereka, menjadi batu batu api neraka..
Kesian kita...kita tak mahu mendalami Agama Islam..
Kesian kita...kita bakal menghuni neraka jahanam...

Ya Allah...berikan kami keberkatan hidup..jangan pesongkan hidayah kami setelah kau berikanya pada kami..serta matikan kami dalam IMAN. Amin.

:( 

Sayu..kerana ilmu saya sangat cetek :( Banyaknya saya membebel... aaaaaa :) 

Designed by Alieff Artwork