Wednesday, November 14, 2012

Cabut Gigi Geraham Bongsu.

Lokasi : Klinik pergigian Bandar Tun Razak.

Dari rumah tadi dah rasa berdebar lain macam. breakfast nestum dan telan antibiotik dan painkiller.

Sampai je kat klinik..fuhh dapat giliran ke 5..bila masuk junpa doc..doc ckp..

doc : Npe dtg rini.patutnye hbskan ubat dulu then dtg cabot mgu depan.ubat u xhbs lg kann
neo : er...ada tgl lg sikit je doc..hurmmxleh tgu mggu depan.doc sbb sy ade hal weekend ni sampai mggu depan xde kat kl..
doc : ish ishhhh awak ni..
neo: cabot je la doc..pls pls
doc : ok..saya akan cuba cabot tapi kalau dia pecah atau patah i akan refer u pada hospital besar kl..
neo : errrr emmm belasah je la doc..

Doc pon kasi inject kat gusi kiri..dab lelangit kiri..erm..ok ok sakit dia mcm kene cubit dgn cikgu subjek kimia masa i sekolah teknik dulu je..boleh tahan lagi..

Lepas kena bius tu dia gunakan satu alat ni untuk membuang gusi kat keliling gigi kot..saya maen  belasah je..

Pastu baru dia ambil playar gigi..fuh part ni agak menggerunkan sebab playar tu besar weuii hahah. tutup mata je rapat rapat..Innalillahhhh aku ni..

Well dgn berlagaknya..mmg tak rasa apa sangat pun sebab ubat bius activated very well. so playar tu cengkam gigi geraham dan doc cuba pulas sikit demi sikit...

Apabila dipulas...ohyeahh oheahhhh disitu lah rasa sakit sikit sampai badan saya terhenjut..awwch..

And then tetiba...tarrraaaaaaa......doctor stop.

saya angkat badan dan tunjuk signal good kat doc..doc pon kata siapppp...

Eheh..baru 5minit kena bius..5minit kena pulas..dah cabot dah?

Doc : Awak nak simpan gigi ni?
neo : nak nak. tq doc..

Alhamdulillah..selesai juga azab mencabut gigi geraham ni...hahah..untuk tatapan semua..meh saya share gambar gigi tersebut...sangatlah cute hahah..sampai mak saya terkejut..BESAR NYE GIGI KO NAAAA...Hahhaah..












 

Designed by Alieff Artwork