Sunday, July 15, 2012

Kawan Macam Chipsmore !?

Salam,


Sorry awal awal bagi yang akan terasa.yang terasa tu berubahlah k.

Korang ada kawan kan...ada sebahagiannya korang rasa kawan korang tu berharga sangat...sebahagian lagi korang rasa kawan korang tu sangat tak berguna...

Korang ada tak kawan yang boleh digelar Kawan Chipsmore ?

Macam kes saya ni..adalah si polan polan ni...konon lah kata menghargai kawan konon. Konon ! Cerita karut lah. Datang dalam hidup sekadar nak isi kebosanan je...siyesly saya tak suka kawan yang camni...rasa nak lempang je...time rasa bosan wujudlah chipsmore ni...time rasa happy memang tak ingat dunia punya orang...

Kemudian bila saya menjauh...mula wujud balik kawan chipsmore ni dah macam serigala jadian pulak...muncul tah celah mana tah...lepas tu buat cerita sedih ? kenapa senyap...kenapa dah taknak kawan dah ke ? 

Kalau nak berkawan tu...tak boleh ke betul kan niat ? Cuba jangan nak buat cerita cerita karut semasa tempoh berkawan tu...cerita karut komedia X ! 

Contohnya...masa berkawan tu nak selit selit pasal perasaan. Lepas tu bagi orang lain keliru dengan gaya dia. Ni nak kawan je ke or nak lebih lebih ni ? Kalau nak kawan, katalah kawan. Kalau nak lebih dari kawan, cubalah bertindak serious. Dapat or tak dapat itu lain ceritalah asalkan niat tu ikhlas betul tak ?

Contoh lain pulak...kawan chipsmore ni akan hanya muncul bila dia nak sesuatu benda yang amat penting jerk. So pancing punya pancing...bila dah dapat kawan dengan si polan ni...hah amik kauu matlamat tercapai..sebenarnye aku kawan dengan kau sebab aku nak ngorat bestfren ko. amekaw amekaw amekaw. haha...(gile talak punya orang)

Tapi kalaulah kawan chipsmore datang sekadar nak jadi chipsmore je...bajet boleh main testing testing power...bolehlah kiranya kamu tu angkat kaki laju laju je okay...biar saya bentang carpet merah...




chow poliau !

p/s : tetibe sayu juga bile teringat kawan yang dulu kawan baek tak ajak saya pergi kenduri kawen dia ! ushhh terus nak keluar hingus hot peri peri.




 

Designed by Alieff Artwork