Pages

Saturday, December 31, 2011

Pen Alquran Digital !

Salam,
Sesiapa yang berminat untuk memiliki pen al-quran digital  khas untuk kemudahan muslimin dan muslimat menghayati dan memperbaiki bacaan alquran seta  boleh dapatkan dari saya. Pen al-quran digital telah mendapat kelulusan dari Kementerian Dalam Negeri dan jaminan setahun dari pengedar.

 



Saya gariskan serba sedikit kelebihan pen al-quran digital:
1.Ia Sangat Mudah Digunakan!
2. Dilengkapi 30 Juzuk Al Quran, Iqra' & Doa Harian!
3. Terjemahan 2 Bahasa iaitu bahasa melayu dan bahasa inggeris
4. Bacaan daripada Imam besar Masjidil Haram & Qari 
    Terpilih, lebih dari 4  jenis bacaan al-quran.
5. Bacaan Berdasarkan Pilihan & Sentuhan Pen Anda!
6. Berfungsi Sebagai 'MP3 Player' !
Pen al-quran digital disetakan sekali:
1. Al-Quran, USB Cable, Pengecaj Bateri, Earphone
2. Kad Fungsi Pen Al-Quran Digital
3. Koleksi Doa Haji & Umrah  
4. Koleksi Doa Harian

sesiapa berminat boleh dapatkan di :
Phone: 0123643677





Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

PPKI SJK C Sam Yoke, Ada WIFI =)

Salam,

Yahooo PPKI (Program Pendidikan Khas Integrasi) di sekolah saya dah ada WIFI woo...Wifi YES ! Happy wooo...

Guru-guru kena guna dengan baik dan sewajarnya okayh...hehehe...the good part is, senang juga nak cari maklumat dan bahan bantu belajar kalau ada Internet WIFI ni... Bagus, satu penambahbaikan yang amat baik. Terima kasih kepada Guru Besar sekolah sebab selalu prihatin dengan warga PPKI. =)



 






Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

Friday, December 30, 2011

All About Sugar Glider.

Salam, happy gliders semua ! Sedar tak sedar banyak juga entri sugar glider yang saya dah post dalam blog ni ya ? Banyaknya tentang gambar gambar sugar glider saya yang comel..almaklumlah kenangan yang tercipta itu berharga..jadi semuanya ada disini =) Update by update !











Daftar Percuma Terima RM10

Modal RM10 Pendapatan Berterusan

Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru

Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

Diet Sugar Glider.

Salam !

Sementara kepala tengah pening pening lalat ni,apa kata kita tengok apa diet untuk sugar glider ni. Nak sedia makan macam mana, apa yang sesuai, apa yang seimbang untuk sugar glider kita. Baca itu jambatan ilmu, kata kawan saya nama dia aksyen kamen.
Diet Sugar Glider 

CADANGAN PERTAMA.
4 perkara yang paling penting untuk ingat dalam memilih diet untuk glider anda adalah seperti berikut:

    * Sekurang-kurangnya 25% protein
    * Air
    * Kalsium
    * Had lemak dan gula-gula

CADANGAN KEDUA.
Diet harian sugar glider yang asas :

    * Satu campuran madu seperti campuran Leadbeater
    * Sayur-sayuran
    * Buah-buahan
    * Serangga
    * Makanan pelleted untuk glider, atau makanan insectavore / karnivor pelleted

Nota: Sugar Glider boleh dihidang makanan seperti daging tanpa lemak..

CADANGAN KETIGA.
Diet adalah rutin memberi makan, dicampurkan dengan vitamin dan mineral .

1. Satu sumber protein segar.

2. Sumber segar buah-buahan dan / atau sayur-sayuran. Buah-buahan dan sayur-sayuran hidangan harus ditaburi dengan dos harian vitamin dan kalsium tambahan untuk memastikan pemakanan yang mencukupi.

Kedua-dua komponen segar harus diberi makan pada waktu malam dengan bahagian-bahagian yang dimakan yang dikeluarkan pada waktu pagi.


Ok. Cukup la sikit je tu.. Nanti I post lagi maklumat pasal diet ni..I pun belajar lagi..bukan Otai tau =) Hari ini shemie dan ninja tak aktif sangat. Asyik tidor jer...celik celik mata buat muka kesian nak makan ulat roti...ececeh. Mummy dia kedekot..kadanga kadang takmau manjakan sangat, so hari ini diorang makan telur rebus dan epal je.









BABAI !

Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

Lelaki Tak Bertanggungjawab !

Salam,

Malam ni I nak buat entry emo sikit.
 pasal suami yang tak bertanggungjawab..harapkan pagar..pagar akan padi !!



Pagi tadi I dengar FIX-IT di Fly.fm...Crew Flyfm kena selesaikan masalah orang. Kali ini masalahnya tentang masalah rumahtangga. 

Isteri mengadu kat Flyfm...Dia dan laki dia try nak ada anak selama 6 tahun perkahwinan. Tapi still tak dapat dapat anak....sampailah baru baru ni si isteri ni dapat tahu yang suami dia dah  ONE NIGHT STAND (main) dengan pempuan lain, dan perempuan tu got pregnant pulak.

So Isteri ni cakap kat suami dia..you buat lah pilihan.. Samada selamatkan perkahwinan pilih dia, or pilih perempuan tu dan baby tu...

Lelaki tu pilih perempuan tu dan baby tu okay! LIVE dalam FLY.FM lagi tu...bapak sedih kot ! Dia kata kalau isteri dia lebih bahagia dia blah, dia sanggup blah dengan prempuan dan baby tu. Katanya, baby yang bakal lahir tu adalah innocent. What the fish kan ..

Katanya lagi, lelaki tu kata orang yang bercakap dan menilai tak sama dengan perkara dan keadaan yang dia lalui...so dia bajet tindakan dia betul ke ? Grrrr...


Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

Thursday, December 29, 2011

Sugar Glider : Makin Sihat & Gebu.

Salam semua !

Thanks kepada semua yang puji entri yoga di sekolah tu. Hehehe...kelakar la weh =P Nanti setiap kali ada posisi yoga baru...saya mesti tangkap gambar punye ! Semangat woohh ~

Anyway, hari ni mungkin saya akan pergi melawat kawan yang baru lepas bersalin di Seri Kembangan. Pergi lepas sekolah...GB kata nak ikut sekali = P Nyettt ~!

Ohya, anak anak saya ni dari semalam kuat tido...tak nak main dengans aya pun ! Bosan betul laaa. Jom cuci mata jom ! Shemie dengan ninja sihat walafiat, makin gebu dan makin comel dari hari ke hari. I love you all !

ini gambar ninja ! betul betul dah besarkan ! baru umur 4 bulan =)

alhamdulillah, sihat !

sayang dia tuh !!

im lost without you !

Tak sabar nya saya nak tunggu hari sabtu ! Ada mini gathering bagi suggie lover ~ Ohhh...jom kita berjimba jimba dengan shemie dan ninja ! Diorang dah tak sabar nak jumpe keturunan diorang hehehe...





Wednesday, December 28, 2011

Buaian Sugar Glider, Comel =)

Salam,

Buaian ni I ada jual dalam Set Cage untuk sugar glider. Comel kan ? Hihi...ada tempat landing, dan siap ada longkang lagi. Hahaha...Teka siapa yang comel kat bawah ni ? Teka cepat !!!








Kalau ada sesiapa yang berminat nak beli sugar glider accessories, jemput tengok album di mudah.my : http://www.mudah.my/li?ca=9_s&id=148216







 
Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

Barang Keperluan Seorang Cikgu Sekolah.

Salam,

Psst ! Dah beli ke barang keperluan untuk kerja tahun 2012 ? Heheh...agak agak apa yang penting bagi seorang guru ek ? Barang apa yang perlu beli ? Hari ini singgah meng-kaya kan stationary shop. Beli sikit je pun harga dah nak dekat RM50 !

Punya lah duduk berlegar lama dalam kedai tu..4 barang je yang saya beli. Hehehe...Habis saya punggah semua barang barang dalam stationari tu . Pening orang kat dalam tu tengok saya...cerewet betul pilih barang !
4 barang keperluan yang paling penting..setelah dipertimbangkan sewajarnya..hahaha..


  • Buku nota , ini penting ni...selalu klau pergi meeting kena bawak. Kalau pergi kursus pun bawak buku yang sama...so tak de lah pening pening pakai buku lain setiap kali kursus atau meeting kan...


  • Pen biru dan pen hitam. Penting jugak ni..sebab yang ni I sediakan hanya untuk menulis buku rekod..kena ada spare pen banyak..maklumlah, pakai sehari dua dah hilang tak tau letak mana...pen merah tak beli, tunggu sekolah bagi free ! Kalau tak saya mogok hehe...


  • Folder yang gabak ni. Sangat sangat penting nampaknya ! Segala lembaran kerja yang saya bagi kat murid, kertas soalan, semua kena simpan sini..kalau tak, memang bersepah main pijak pijak je bawah meja guru...haaa...

besar...lagi besar lagi baguss...

  • Ring File hitam. Yang ni penting sangat sebab cikgu selalu ada dapat surat dari sana sini. Surat la, notis la, surat layang la, surat cinta la, surat arahan la, surat pergi kursus la, okay semua srat menyurat kena simpan dalam file ni. Dan biarkan di sekolah je...apa -apa berkenaan cikgu nurul, you can refer to this file. thank you...babai.

Baju baru, kasut baru, handphone baru, semua belum baru lagi nih ! Huhuhu...yang penting GAJI BARUUUUU yang terbaik punya okeh !!!



Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

Sugar Glider Mengawan !!

Salam,

(entri 18sx) Hallo semua ! I tengah dalam musim terkejut ni !! Kenapa ? Sebenarnya macam biasalah, you all pun tahu i memang sayang sangat kat sugar glider I kan ? Shemie dan ninja tu ibarat anak kandung I tau...ish ish ish...

Bermula minggu ni, start hari Isnin haritu...I perasan ada perubahan dekat anak - anak I ni. Dari bilik, I dengar...kenapalah my baby ni gaduh gaduh menjerit yer ? I pun pergi leraikan...i tak nak diorang gaduh..bila I leraikan shemie dengan ninja, diorang melekat balik....

Aik ?
Kenapa my sugar gliders melekat pulak ni ? Bila I amati betul betul...baru I nampak...anu shemie terkeluar panjang siottt...pasti shemie terkam si ninja ni...rupanya my sugar glider ni tengah mating...tengah buat sex rupanya...tuuuuut !

Sorry la, mummy dia tak pernah ada pengalaman tengok sugar gliders mating lah katakan...huhuhu...

So anyway, I pun ingat nak main main dengan diorang macam selalu...tapi tak boleh. Kenapa ? Sebab...diorang akan mating bila diorang celik mata...bila diorang tidur je diorang tak buat projek. So bila timing I nak main dan manja manjan dengan diorang ?? Time diorang bangun jer diorang dah start buat dah..Hari hari macam tu...

Siang sugar glider ni tidur, bila malam buat projek jer. I nak cium nak main-main pun tak boleh. Bukan apa, kalau I tarik diorang keluar dari cage, maknanya I ganggu timing intimacy diorang.. I tak nak lah kacau anak anak I tengah bermesra...Uhhhh =( Sedey...tak pat main dengan diorang !

Pssstt...pagi tadi masa bangun subuh, I nampak shemie dengan ninja tengah syok mating lagi...so I stop jap, tangkap gambar...bagi you all tengok...  ~anak anak I dah besar rupanya...dah kahwin !! Tak lama lagi pregnant sugar glider I ni...

sorry baby, mummy tangkap gambar kamu !! cepat pregnant !!

i love you sayang ! miss you tauu dalama kita tak manja manja tauuu


 Gambar Sugar Glider Mengawan / Mating


 Gambar Sugar Glider Mengawan / Mating



Gambar Sugar Glider Mengawan / Mating


Gambar Sugar Glider Mengawan / Mating


Gambar Sugar Glider Mengawan / Mating







Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

 

Designed by Alieff Artwork