Pages

Friday, September 30, 2011

Trafik Blog Bulan September.

Salam..

Hajat nak capai 2000  unique visitors sehari belum lagi tercapai eh...sekarang baru 1,700 lebih jer..kalau buat entri panas panas..macam entri memey suhaiza kahwin dengan norman hakim ke, gambar fasha sanda cium ke...mesti melambung naik trafik ni..heheh tapi takmau la camtu kan...semua entri kena bersih dan dikawal rapi oleh saya...maklumlah..banyak lapisan masyarakat baca blog saya ni...= )

Minta maaflah... mood blogging kurang lahh sejak kebelakangan ni...sampai bila macam ni pun saya tak pasti..korang semua pun dah malas nak jengah blog silampuneon kan...sampai hati korang semua tinggalkan saya sorang-sorang..jangan lah kejam sangat okay...  

Haritu kononnya saya nak keluar dari nuffnang sebab dapat bayaran sikit...konon niat nak apply innity...tapi innity tolak saya laju laju..katanya blog saya tak sampai 12,000 visitor seminggu...sekarang ni blog ni baru 10,000 visitor seminggu..aduhai..mana nak cekau lagi 2 ribu tu ya...nak sangat try pakai innity =) takpelah..guna sajalah nuffnang ni sampai lebam!

p/s Masa check email kelmarin..saya ada dapat email dari seseorang...yang berminat nak letak advertorial dalam blog saya...tapi tak pasti samaada ianya scam atau pun real. this is the email ;)
Hi,
 Hope this email finds you well.
 I'm Xiang from Sirens Media Sdn Bhd, a Malaysia Social Media Company.
 I'm interested to propose your blog to the client for advertorials.
 If you do interested in it, could you kindly send me a screen shot of your blog unique visitor and unique pageview stat ( a week ) for reference and proposal purposes?

Cheers,

XiangCool
Sirens Media Sdn Bhd
Email : xiang208@gmail.com
Email : xiang@sirens.my
Website : http://www.xiangcool.com
Twitter : @xiangcool



mood : lebam...





Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

Sugar Glider : Ninja Makan Makanan Ikan !

Hyeee all!

Tadi kan, saya terdengar satu bunyi yang agak pelik .. hihi...rupa rupanya...anak saya ni buat perangai giler pulak dah...si ninja la..dia pergi kobak nyer tabung makanan ikan laga saya...entah camne dia bukak pun saya tak tahu laaaa...=P Habis berterabur makanan ikan laga tu..hihihi...nasib bek takde alergic ke ape ke..heh.

buat muke syokk je tengah makan...entah apa yang sedap tahh yakesss

tengokkk habis berterabur tau takkk

ninja kutip balikkk

nasib bek ko comel..

muahh !

mood : its been a while i didn't smile..



Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

Pembantu Pengurusan Murid : Luahan Perasaan.

Salam..

Saya terpanggil untuk berkongsi luahan perasaan seorang pembantu pengurusan murid...yang telah meninggalkan komen di blog saya hari ini...kesian saya bila baca luahan perasaan dia nih...kakak ni mesti berhati mulia..dan telah cuba yang terbaik dalam melaksanakan tugas dia sebagai PPM di sekolah yang bergelar SJKT nih...tapi malangnya...dia seakan-akan dipergunakan..dan tak dihargai...walaubagaimana pun, saya ucapkan tahniah pada kakak sebab berjaya menceriakan kawasan bilik darjah dan dapat pujian atas hasil kerja akak tu...



Anonymous said...  
Saya pun ppm jugak... tapi bagi saya amat menyedihkan.. skrg sy bertugas di sekolah tamil di sekitar kuala lumpur. Sebnarnya bukan itu masalah bagi saya tp keadaan persekitaran yg mmbuatkan saya rasa kecik hati dan rasa terhina. Setiap pagi saya dikehendaki menyediakan secawan air panas x kira milo ke atau ape ke dan satu botol air masak. Apakah itu tugas PPM... saya dah rasa mcm "tea lady". cikgu tu pulak(india) setiap kali makan, xpulak dia nak basuh pinggan...  Saya xfaham dgn sikap cikgu ni... Kerja2 yg xsepatutnya saya buat. Saya nak buat aduan tapi takut nanti kena boikot pulak tp saya nak buat mcm mana lagi ?? Saya diarahkan untuk menyiapkan kertas kerja untuk rombongan dan konvo...yang paling menyakitkn hati, setiap kali aktiviti sekolah, xkira apapun.. saya diarahkan untuk tugasan menyediakan minuman, tetapi kebajikan saya sbg kakitngn krajaan xde... semua guru dan kakitngn sokongan dapat seorng sehelai t'shit. tapi saya bayang t'shirt pun xde. higgakan ada ibu bapa pelajar yang tegur " eh u kenapa xpakai t'shir mcm diaorg semua ??' betapa rasa rendahnya diri saya dan hinanya kerja ppm ni diperlaku mcm tu...  Saya berusaha menghias dan mencantikkn kelas, hari2 blik lambat, akhirnya berbaloi sbb pihak pemantau amat berpuas hati dan nak jadikan pra contoh... tp yang dpt nama, cikgu jugak sedangkan time buat kerja2 tu, cikgu tahu mengarah je... cikgu cukup time balik sedangkan saya hari2 blik lambat hampir sebulan, rehat pun xambil semata2 nak menyiapkan kelas tu... BETAPA SEDIHNYA HATI SAYA SEBAGAI SEORG PPM...

Saya harap..sebagai guru...kita tak seharusnya mempergunakan dan buat PPM rasa terpinggir...jangan wujudkan jurang atau berpuak dalam satu bumbung di tempat kerja...kita ada nilai kemanusiaan...jadi sama-samalah kita hormat menghormati dan bekerjasama dengan PPM yang bertugas di sekolah kita...PPM bukan orang gaji..bukan tea lady...PPM ada tugas yang perlu dilakukan..kalau nak tahu lebih lanjut..sila lihat entri Tugas PPM : Pembantu Pengurusan Murid N17
Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

Ciuman Perokok Boleh Membunuh!

Salam yall..

 

CIUMAN DARI SEORANG PEROKOK BOLEH MEMBUNUH!
Prof Robert Booy berkata ini kerana perokok berkemungkinan besar membawa sejenis bakteria berbahaya pada kerongkong mereka.

Apa??? ciuman dari perokok boleh membunuh? wahhh adakah ini benar bak dikata .. huhuhu... Camne agaknya cium mulut orang perokok ni ek..mesti busuk nak pengsan... grrr...sesapa ade laki bini yang suka hisap rokok tu bawak-bawaklah berhenti..."er...aku dah 30 tahun merokok...bini aku tak mati pon ??" huhu..

Anyway...

Saya dapat gambar ni di facebook tadi. Terima kasih kepada orang yang share benda ni...bagus kalau semua kaki rokok tu tengok apa yang ada dalam badan diorang tuh...

Tapi pelik la...orang yang merokok ni bukannya tak tahu yang organ dalaman dia akan jadi teruk macam ni..diorang dah sedia ada tahu...tapi tak nak berhenti jugak merokoknya...neway...benda ni, tabiat ni bermula dari ibu bapa...

Kalau ibu bapa juga perokok, dan tak didik anak baik-baik..tak nasihat anak bahaya merokok dan melarang anak dari merokok..tentunya anak-anak akan mengikut perangai mak bapak nye tuh...tak kiralah lelaki ke perempuan ke...

Zaman sekarang ni saya tengok...perempuan lagi dasyat hisap rokok..lebih-lebih lagi perempuan melayu...dah tak malu dah hisap rokok di khalayak ramai...kalau orang tegur..."relek laa, lelaki merokok, ingat perempuan takleh merokok ke ?"..."ahhh pedulik apa aku nak merokok pun...kau susah ke? mak bapak aku pun tak kesah aku merokok, kawan-kawan aku semua merokok..ko nak pedulik apa"

Sebenarnya nak berhenti merokok memang lah payah...tapi anda boleh lakukannya...bak kata pepatah...kalau nak seribu daya..tak nak seribu dalih...Takde orang yang boleh buat korang berhenti hisap rokok selain dari diri korang sendiri...paksa bagai nak rak pun, kalau hati kata tak...sampai mati pun korang nak merokok gak...

p/s : jangan menyusahkan anak bini korang..bila korang dah tua bangka sok..keluar masuk hospital sakit jantung laa , hati tak berfungsi laaa , ape laaa... anak bini jugak yang susah..nak tanggung bapak yang banyak penyakit nih...fikir-fikirkanlah...jangan menyusahkan hidup orang lain dengan tabiat suka merokok korang tuh...
 



 
Merokok adalah senjata Yahudi yang paling berjaya, nak tahu kenapa?

Sebabnya :
✔ Mana ada orang hisap rokok bermula dgn BISMILLAH..!
✔ Mana ada selepas habis merokok ucap ALHAMDULILLAH..!
✔ Menyalakan api adalah kesukaan syaitan...!
✔ Meletakkan jari di mulut adalah amalan Yahudi...!!
✔ Mengepit 2 jari pada rokok adalah melambangan salib...!

SAUDARA2ku SEKALIAN... BERHENTILAH MEROKOK.....
(̅_̅_̅_̅(̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅̅_̅()ڪےhidup lebih sihat tanpa merokok...
Alhamdulillah..



Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

Thursday, September 29, 2011

Sugar Glider Murah !!

Salam semua..

Apa khabar? harap sihat dan ceria selalu...ceria-ceriakan harimu...walaupun hari tak seberapa nak ceria ..huhu...



Saya dengar harga sugar glider di Jalan Reiko kajang murah...serendah RM180 seekor tuuu...mana nak dapat harga macam ni zaman sekarang ni...kalau biasa orang jual mesti RM250 ke atas...Jom kita pergi jalan-jalan kat Jalan Reiko nak...hehe.. 

Selain jalan reiko kat kajang tu...saya ada dengar dengar jugak yang kat Seremban ada jual sugar glider murah jugak...harga seekor RM200...oklah tu kan...wahhh rasa nak merayau rayau je cari sugar glider ni..pantang ada duit .. nak menambah ahli keluarga si shemie dan ninja heheh...

mood : bim bam bim bam bidee bidee bam bidee bam bidee bam bim bam...




Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

Tuesday, September 27, 2011

Video Sugar Glider : Pergi Meeting Pun Bawak.

Hello semua...ingat lagi tak camne saya cerita betapa berdebar nya saya kehilangan shemie dalam 5 minit di dewan auditorium tuh...huhu ini video sebelum shemie hilang huhuhu....comel kan anak anak saya nih...pergi mana mana pun tak nak beregang dengan diorang ni..sebab saya cepat rinduuuuu ... sebab tu kena bawak sentiasa heheh =p

sayang ku makan buah ... temani mummy masa meeting hehehe...


video kesayangan saya


Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

Sugar Glider : Macam-Macam Gelagat.

Tadi saya perasan anak-anak saya ni dapat sesuatu yang menarik untuk dikunyah...apa benda laaa pulak dia jumpa tu...semua nak diratahnye huhuhu....ce teka apa yang diorang makan hehehe....

shemie dengan ninja tengah bebas bermain

 hah nampak tak tu dia tengah kunyah ape tu hahahaha

tak tahulah keychain ni diperbuat dari apa..nampak sedap betul dok menguyah tuuu

ish ish ish

kesian keychain ni...kaki sebelah dia dah cacat hahaha kena makan dengan shemie dengan ninja =p

=p



Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

Lesu Lesi.

Salam..



Lesu rasanya hari ini..lemah seluruh badan...terbaring je kat lantai ni. Sambil sambil lesu tu duk termenung je tengok ninja dengan shemie yang baru bangun tidur dan melompat satu bilik...kadang-kadang diorang panjat atas badan main lompat-lompat...kesian dorang. Mummy dia letih giler...sampai si ninja kopakkan makanan ikan laga...berterabur dia makan makanan ikan laga tu...nasib baik kandungan makanan tu daripada shrimp...

Sakit kepala otak, bila fikiran terlintas pada sesuatu yang rasanya tak perlu menerjah di otak...seakan urat saraf mengejang sekejap...bengong. Mood betul betul hilang melayang....bai bai.

mood - will it make you feel better to watch i bleed..


Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

Bagaimana.



bagaimana ya...untuk menidakkan rasa hati...
bagaimana ya rasanya...untuk membendung perasaan yang cuba dipadamkan...
atau bagaimana ya untuk mengiya kan perasaan yang tak pernah wujud... 

bagaimana ya untuk menelan pahit atas kesenangan orang lain...
atau...bagaimana ya rasanya bersenang hati atas kepahitan orang lain...

bagaimana ya untuk berdepan dengan kesakitan atas kebahagiaan orang lain...
atau bagaimana rasanya rasa bahagia atas kesengsaraan orang lain...
 
please teach me how...because i really dont know...
apa rasaNYA...apa dalam HATINYA...apa fikiranNYA


Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

Sugar Glider : Shemie Hilang .... =' [

Semalam ada meeting di jalan duta. Meeting tu diadakan kat dalam dewan yang besar...duduk macam panggung tengok wayang...nak dijadikan cerita saya mesti bawak shemie dengan ninja kat mana-mana tempat saya pergi...masa tengah pembentangan tu..saya main dengan shemie dan ninja..diorang tak aktif lah..macam biasa..siang siang mesti nak tidur..

saya bawa shemie di dewan yang macam panggung ni...shemie...lari...




saya tau risiko kalau shemie dengan ninja tengah aktif...diorang mesti nak keluar dari bonding pouch..tak suka kan kongkongan...so saya yakin takde masalah kalau bawak shemie dengan ninja..

masa tu kawan saya pegang shemie sekejap..usap usap shemie...saya tengok shemie dah menggeletar sebab dewan tu sejuk...comfirm shemie mesti berak dan kencing dulu...so saya dah sedia wet tissue siap-siap. tetiba shemie kencing...bertakung atas tangan kawan saya tu..kawan saya terus ambik tisu dan lap tangan dia...shemie apa lagi , terperanjat dan terus memanjat bahu kawan saya...

bukan takat tu jer..shemie melompat lompat ke kerusi dan terus ke bawah tempat duduk...nak tahu tak..saya tak nampak langsung shemie bawah tempat duduk..saya tak dapat nak hulur tangan bawah tempat duduk tu sebab dalam dewan tu sempit dengan kerusi dan manusia..beratus-ratus orang dalam dewan tu..

kaku dan pucat saya ... dalam bayangan saya karangsatu dewan ni menjerit dan hentak kaki bila ada makhluk macam shemie merayap kat kaki diorang...hentak kaki sebab geli..dan terpijak shemie kesayangan saya...saya macam nak nangis dah time tu...saya da tawakal je laa 

saya cuba panggil shemie ... saya gerak gerakkkan badan saya...semua orang dalam barisan tempat duduk saya tu dah gelabah bergerak sebab tau shemie ada kat bawah tempat duduk..semua orang tak dapat berdiri dan hulur tangan ke bawah sebab tempat tu super duper sempit...saya ingat shemie dah ke tempat duduk bertangga yang kat bawah dah..kompom saya takkan dapat cari shemie kat dewan yang besar ni...

cemas...sekitar 5 minit...omaisugarr....jangan buat mummy camnie...

tetiba dalam kepucatan muka saya tu...shemie memanjat kaki saya...dalam hati...please panjat sampai atas shemie...mummy tak boleh hulur tangan ke bawah..please...

yes...shemie naik atas badan saya...terus saya cekup dia dan cium dia laju laju...and cakap sorry kat shemie ... sorry sayang...sayang sangat kat dia..sayang sangat...saya boleh terima hakikat kalau shemie selamat masuk dalam beg orang..tapi saya tak boleh terima kalau shemie mati kena pijak dalam dewan tu...mau meroyan saya...

moralnya...korang kena lebih berhati-hati kalau bawa sugar glider kat tempat orang ramai..terutama sekali kat dewan, panggung, majlis keramaian...jangan biarkan dia sewenang wenangnya berada di luar pouch...walaupun dia nampak tak aktif..dia boleh sekelip mata je hilang dari pandangan orang...sugar glider hilang...dan mati...kejadian yang tak ingin berlaku...ingat, hanya owner sugar glider sahaja yang faham dan arif tentang kerenah sugar glidernye...so..berhati-hatilah lepas ni yer...

Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

Monday, September 26, 2011

Mesej.


Gambar sekadar hiasan je...macam takde kaitan je..hurmm...sakit kena cucuk dengan jarum tak sama dengan sakit berperang dengan perasaan kan...cucuk laa saya dengan jarumm...sakitnya rasa mungkin 1-2 jam jer...sanggup lagi dari kena tahan sakit dalaman ni ... entah paling sekejap makan 1-2 tahun peritnye...

Saya terima satu mesej dari ... hurm..hampir tak kenal nombor yang appear ni.. .perlahan-lahan.. saya cuba  membayangkan perasaan orang yang menghantar mesej tu pada saya...orang tu seakan akan  cuba meletakkan diri dia di tempat saya...wajarkah ... saya rasa tak perlu...

Apa yang berlegar-legar fikiran saya...

Apa yang kita rasakan, keadaan atau situasi kita tak pernah sama..yang merasakannya lain..yang menilainya lain...jadi mengapa dia seperti rasa apa yang saya rasa sekarang...tak perlulah bertindak untuk memuaskan hati saya..atau menenangkan keadaan saya..sebab ia sikit pun tak membantu saya mengikis apa yang sedia ada dalam hati saya ni...

Manusia...sudah tentunya punya perasaan  berbeza.. tak perlu  wujud rasa bersalah atau rasa simpati...sedangkan saya tak pernah menyalahkan sesiapa dalam hal ni...benda yang berlaku bukan kita yang minta... bahkan saya tak pernah suruh orang memasang janji pada saya...saya tahu bukan semuanya kekal...

Apapun yang berlaku pada saya..saya jalani dengan redha, seperti yang dikatakannya pada saya...biarkan saja saya ...saya harap saya tak mengusik hati sesiapa..tak menganggu hidup sesiapa...itu sahaja... maafkan saya kerana tindakan saya banyaknya seakan membenci..tapi tak..saya tak dendam dengan sesiapa pun... saya  menjauh lebih baik ..tak perlu ada kaitan dengan sesiapa..kerana itu yang lebih buat saya lebih bahagia. 

MOOD - biarlah perit pun... saya sendiri tanggung. harap tak susahkan ati orang lain...saya benci simpati orang pada saya..saya takperlu kan simpati..saya cuma perlukan insan yang memahami..



Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

Sunday, September 25, 2011

Happily Ever After, He Is We.

Kadang-kadang kita nak ke masa depan..untuk mengetahui samaada kita bahagia di penghujung jalan..atau kita kecundang...kalau kita tahu yang sesuatu perkara tu akan kecundang..mesti kita lebih berhati-hati dan tak buat pilihan yang merugikan diri sendiri...boleh tak macam tu...hurm...
 
Mengharap bahagia...mendoakan kebahagian orang dan kebahagiaan diri sendiri...semoga Happily Ever After...Can you tell me, do I end up, do I end up happy? End up happy...i hope you end up happy...and i end up happy too...
 
 
Video - Do i end up happy...

Happily Ever After He is We Lyrics.

Let me riddle you a ditty, it’s just an itty bitty, little thing on my mind.
About a boy and a girl, trying to take on the world one kiss at a time.
Now the funny thing about it, ain’t a story without it, but the story is mine.
And I wish you could say, that it ended just fine.
We all want to know, how it ends.
 
Oh, happily ever after, wouldn’t you know, wouldn’t you know.
Oh, skip to the ending, who’d like to know? I’d like to know.
Author of the moment, can you tell me, do I end up, do I end up happy?
End up happy.

Inhale, breathe steady, exhale, like you’re ready, if you’re ready or not.
Just a boy and a girl gonna take on the world, and we want to get caught.
In the middle of a very happy ending, let’s see what we’ve got, let’s give it a shot.
Let’s give it a shot.
We all want to know, how it ends.

Oh, happily ever after, wouldn’t you know, wouldn’t you know.
Oh, skip to the ending, who’d like to know? I’d like to know.
Author of the moment, can you tell me, do I end up, do I end up happy?
We all have a story to tell.
Whether we whisper or yell.
We all have a story, of adolescence and all it’s glory.
We all have a story to tell.

Oh, happily ever after, wouldn’t you know, wouldn’t you know.
Oh, skip to the ending, who’d like to know? I’d like to know.
Author of the moment, can you tell me, do I end up, do I end up happy?

We all have a story to tell.
We all have a story to tell.
We all have a story to tell.
We all have a story to tell.
We all have a story to tell.
We all have a story to tell.



Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

Bayi Mati Dalam Selimut Toto.

Macam manalah perasaan seorang ibu kalau bayi yang berumur  bulan mati kat rumah pengasuh akibat lemas dalam selimut toto...sungguh sadis..tapi parent ni bagus..diorang redha dengan pemergian anaknya..dan tak ambil apa-apa tindakan terhadap pengasuh tu..

gambar sekadar hiasan...



Bayi Mati Dalam Selimut Toto. 
 
PUTRAJAYA: Seorang bayi perempuan berusia sembilan bulan maut dipercayai lemas selepas tergumpal di dalam selimut ketika di bawah jagaan pengasuhnya di Presint 8, di sini, kelmarin.

Nur Harisya Miasarah Haizam meninggal dunia pada jam 9.30 malam, selepas lebih 11 jam bertarung nyawa ketika menerima rawatan di Unit Rawatan Rapi (ICU), Hospital Putrajaya.

Difahamkan, mangsa dibawa pengasuhnya ke Unit Kecemasan hospital terbabit pada jam 10.30 pagi selepas ditemui dalam keadaan tidak bermaya serta kelihatan lesu, biru dan tidak bergerak sejurus ditemui bergumpal dengan toto.

Menurut ibu mangsa, Hayati Idris, 28, dia menghantar anak ketiganya pada jam 6.30 pagi, bersama seorang lagi anak lelakinya berusia empat tahun.

Bagaimanapun, katanya, dia menerima panggilan daripada pengasuhnya pada 10.30 pagi yang memaklumkan Mia (panggilan manja) lemas dalam selimut dan dibawa ke hospital untuk rawatan lanjut.

“Pengasuh memaklumkan ketika kejadian, anak saya berada di ruang tamu bersama abangnya dan beberapa kanak-kanak lain, sementara dia membawa seorang anaknya ke tandas.

“Sebaik keluar ke ruang tamu, dia lihat Mia di bawah selimut nipis dalam keadaan tidak bermaya, lesu, sedikit biru dan tidak bernafas.

“Dia kemudian membawa Mia ke unit kecemasan hospital untuk rawatan lanjut, memandangkan dia tidak tahu melakukan bantuan nafas mulut ke mulut atau Cardiopulmonary Resuscitation (CPR),” katanya ketika dihubungi Metro Ahad, di sini, semalam.

Hayati berkata, sepanjang menerima rawatan di ICU, anak sulung perempuannya kelihatan kritikal dan tidak memberikan tindakan positif kecuali menggerakkan jari tangan beberapa kali.

“Selepas itu, Mia langsung tidak menunjukkan reaksi positif hingga saat akhir dia meninggalkan kami pada jam 9.30 malam.

“Saya dan suami Haizam Sharif, 32, reda dengan pemergian Mia, mungkin sudah ajalnya. Kita tidak boleh menghalang takdir, sebaliknya terima pemergiannya dengan reda,” katanya yang mempunyai seorang lagi anak lelaki berusia enam tahun.

Katanya, jenazah kemudian dibawa pulang ke kampungnya di Kampung Pasir Gajah, Kampung Gajah, Perak, dan selamat dikebumikan pada jam 11 pagi semalam.

Berikutan kejadian itu, Hayati membuat laporan di Balai Polis Daerah (IPD) Putrajaya, namun tidak bercadang mengambil tindakan terhadap pengasuh berkenaan.

Katanya, pada usia sembilan bulan Mia sudah pandai merangkak dan cuba berdiri sendiri.




Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

Permainan Sugar Glider : DIY Handmade.

Salam...

Hujung minggu ni ada aktiviti lain selain yoga...hehe...saya luangkan masa untuk buat barang barang permainan untuk sugar glider kesayangan...nak tengok tak ...-benci betul sekarang dah tak boleh tekan shift..so jangan harap ada sebarang tanda seru atau tanda bersifat teruja...semua mendatar je entri saya haha -

Anyway..saya cuma tolong jahit je barang barang ni..sebenarnya yang tolong supply kain dan tali datangnya dari insan bernama cik noah darham tu...hehe...dia mintak tolong saya jahitkan..no hal la beb...saja testing boleh jahit ke tak...tapi nampaknya boleh dah ni...hehe.. 

Lepas ni kalau sesiapa nak upah jahit barang barang ni..boleh la contact saya ya.. tapi you all kena supply kan kain dan tali lah...saya ambil upah jahit je...sebab setakat ni saya belum ada stock kain dan tali lagi hehe..

set permainan sugar glider warna merah...comel tak

set permainan sugar glider corak leopard

yang ni saya buat ada lobang kat tengah

sugar glider boleh main nyorok nyorok dalam hammock ni

 yang ni segi tiga yang biasa diletakkan dalam sangkar sugar glider..sebab diorang suka landing kat segitiga ni...
ok babai semua...kalau ade sesiapa yang nak suruh saya jahitkan barang barang .. contact saya terus k...hehe

Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

Masih.

Salam..

Tak sangka saya masih macam ni. Saya ingat saya mampu...rupanya masih belum dapat melawan dugaan ni. rupa-rupanya saya masih lagi belum sedar dari mimpi...masih lagi di takuk yang lama..perkara ni masih lagi berlegar di fikiran...tak pernah berhenti fikir..tak pernah berhenti membayangkan...sungguh sebenarnya nak berhenti fikir perkara ni tapi...entahlah...

Dengan berbekalkan kesabaran dan keimanan...Ya Allah bantulah hamba mu yang lemah ni dalam menempuh segala ujian mu dengan penuh tabah dan sabar...kuatkanlah semangat ku ini...jangan biarkan aku terpesong dari petunjuk Mu...


Mood - like a skyscraper...

Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

Friday, September 23, 2011

Gathering MAK BAPAK Sugar Glider.

Salam yall.

saya hampir lupa nak update pasal gathering sugar gliders lovers minggu lepas...uhh harap-harap masih belum basi nak cerita dan kongsi di sini . huhuhu...

gathering suggies lovers ni dihadiri oleh tiga orang jerk...which is me, neo silampuneon...noah darham, dan aksyen kamen...actually i dont really know what their real name . hahaha...kenal pun kat facebook jer..so senang cerita mak bapak yang telah berkumpul haritu hanya neo, -  saya dari cheras,  noah - datang dari johor pulak tu..dan kamen  jer - kamen dari hulu langat..saya bertuah sebab dapat kenal these great person..sebab diorang ni sempoi maaa..
 
ni kali pertama saya jumpa kenalan kat facebook atas hobi yang sama. memang best dan happy sangat walau dapat jumpa sekejap. gembira sangat dapat jumpa keturunan shemie dan ninja...shemie dengan ninja dapat jumpa kawan-kawan baru...juju si sumbing, chika si garang, dan kaka si cengih...heheh...masa sugar glider semua ni bertembung face to face..masing-masing nak tunjuk kehebatan masing-masing...geram dan comel sungguh 
 
 saya harap next time kita boleh buat gathering macam ni lagi...sekurang-kurangnya kita boleh jalinkan dan eratkan silaturrahim antara sesama insan dan juga antara sesama sugar glider..hehehe..takde la stress sugar glider tu asyik duduk dalam rumah je ye tak..sesekali kenalah jumpa dengan keturunan dia supaya dia tak lupa diri..hehe..enjoy the pictures ok..love yall..muahx...
 
masa ni kami tengah tengok orang silat kat time square...bertalu talu soalan dari orang ramai yang diajukan kepada kami nih...contohnye...
 
1. ape nama binatang ni..tak pernah tengok pon
2. binatang ni makan ape
3. ehh dia geget tak
4. eh comel nye ape bende makhluk ni, camne nak kenal sg nih sape punye
5. saya pun ade binatang ni kat rumah tapi saya tak berani nak pegang
 
dan...banyak lagilah soalan yang diajukan kepada kami bertiga masa kat time square haritu...dah macam artis dah kami bertiga masa tu...yang sini nak ambil gambar..yang sana nak pegang pegang...shemie, ninja, juju, chika, kaka...relax je..diorang happy je orang lain semua tumpu kat diorang kan.. hehehe...
 
neo dan kamen...kamen nak culik semua sugar gliders yang ade. huhu
 
 
noah dan anak buahnye...danish yang comel hehehe...tanx sebab datang noah..
 
 
juju nak minum susu ke tuh .. heheh sape punye botol la ni... 

 my love shemie mucukmucuk..mengadu kat mummy dia..sebab chika marah shemie..

tak menang tangan si kamen nak pegang semua..tak duduk diam sugar gliders ni 

chika dengan shemie sedang bercinta..heheh..kenalan baru beb 

 kaka, ninja dengan shemie .. yang dalam pouch bag tu si pemalu..juju

 baiklah..sampai sini sahaja cerita menarik saya tentang gathering kitorang minggu lepas..this coming deepavali holiday..kami rancang nak buat gathering yang kedua..mungkin kali ni akan disertai lebih ramai konco konco lagi.. hehe.. ohya, lupa nak mention this thing.. kami semua ialah CIKGU PENDIDIK ANAK BANGSA. hehehe...chow la .. 

Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

One Heart Missing, Nikki Flores.

So tell me how is it supposed to end ? 'Cause i have this empty space inside of me..Where i let you in..I can't hear the sound of it beating..It's so hard breathing i need to believe in love..So tell me how is it supposed to end..With one heart missing...Adanya kekosongan dalam hati ini kerana sesuatu yang berharga telah pun hilang...angin bayu sampaikan rindu, sayang dan kasihku dalam sendu. 

 so tell me how is it supposed to end ?

 Video : One Heart Missing, Nikki Flores.

Lirik lagu : One Heart Missing lyrics

Everything feels a little strange
The sunrise does not look the same
Watching my perfect world start caving in
I'm having trouble walking around
Can't tell the difference from up and down
And gravity keeps on pulling me away from you

Every world feels like a bullet now
There's no one there to catch my fall

Chorus :

So tell me how is it supposed to end
'Cause i have this empty space inside of me
Where i let you in
I can't hear the sound of it beating
It's so hard breathing i need to believe in love
So tell me how is it supposed to end
With one heart missing

My days feel like a hundred years
I'm so numb i can't feel my fears
Everyone keeps on telling me that this will pass
Now i'm stuck, stuck here in this lost and found
There's no one there to hear my call


So tell me how is it supposed to end
'Cause i have this empty space inside of me
Where i let you in
I can't hear the sound of it beating
It's so hard breathing i need to believe in love
So tell me how is it supposed to end
[| From: http://www.elyrics.net/read/n/nikki-flores-lyrics/one-heart-missing-lyrics.html |]
With one heart missing

So tell me how is it supposed to end
'Cause i have this empty space inside of me
Where i let you in
I can't hear the sound of it beating
It's so hard breathing i need to believe in love
So tell me how is it supposed to end
With one heart missing

Somebody show me how to love again
'Cause i can't find a piece of me that you're in

So tell me how is it supposed to end
'Cause i have this empty space
Where i let you in

So tell me how is it supposed to end
'Cause i have this empty space inside of me
Where i let you in

I can't hear the sound of it beating
It's so hard breathing i need to believe in love
So tell me how is it supposed to end
With one heart missing

Mood : Layan lagu ni je..


Permainan Sugar Glider : Plastic Chain.

Salam yall...

Plastic chain ni saya beli di kedai DIY..harga cuma RM3.30 jer...takyah beli yang mahal mahal ye...kepada peminat peminat sugar glider kat luar sana..kalau nak tambah permainan dan perkakas untuk sugar glider kesayangan, bolehlah beli plastic chain ni kat kedai DIY...kat kedai DUA RINGGIT pun ada jual selalunya..

plastic chain jadi barang permainan sugar glider

pepandaila nak letak mana dalam cage tuh

halo sayang

love you baby

up side down

hik hik hik comelnye korang nihhh

ok babai





Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

 

Designed by Alieff Artwork