Thursday, June 30, 2011

Nampak Hantu Pagi Tadi...

Goosebumps early in the morning...(cerita betul ni bukan memain..)
Korang pernah nampak hantu ?
pagi tadi nampak hantu... T_T

Pagi yang tenang, gelap gelita diselubungi kabus-kabus pagi, sekitar jam 6.40 pagi on the way ke opis... Masuk2 keta, bukak tingkap, tak sempat bukak radio, baca doa naik kenderaan n terus me-reverse kereta... And terus drive nak ke opis lah... Selalunya lalu CU3, pagi ni lalu CU4... Tengah2 drive kat CU4, sambil makan dominos pizza, ternampak dua batang cam kaki kaler hitam kat hujung jalan depan taska al-fath... tengok punya tengok nak memastikan apo kebondanya tu... rupa-rupanya sepasang kaki tanpa badan!!! 

Siyes tengok beberapa kali, memang upper body dier see through!!! astagfirullah... terus benti makan... tutup tingkap... pandang depan tanpa toleh kanan masa lalu kat depan taska tu... mulut time tu tak habis2 mengucap.... lepas je depan taska tu, memang bulu roma tangan meremang, tegak, padahal tutup tingkap n aircond tak on lagi.... rasa2nya pasni tak lalu lagi kot kat CU4 ni waktu pagi yang tenang n dikala gelap gelita... sanggup lalu jalan lain... huhuhu...

P/s : Kisah benar kakak aku pagi tadi...Ish ish ish...
P/s/s : Ingat pesan mak, pagi pagi kena baca doa, selawat...jangan asyik dengar lagu jer...



Monday, June 27, 2011

Sugar Glider Makan Durian !

Salam, 

Saya pernah dengar yang sugar glider ni boleh makan durian, infact mereka memang sukakan durian. Dan  nampak gayanya sugar glider saya pun memang sangat sukakan durian. Kalau diberikan durian, diorang ni makan sampai licin =) Kali ni, saya ambil gambar sugar glider saya yang tengah makan durian, dan video nya sekali !

Video Sugar Glider Ninja & Shemie Makan Durian

Sugar Glider Makan Durian !
 Sugar Glider Makan Durian !
 Sugar Glider Makan Durian !

Kalau manusia gila makan durian, haiwan apatah lagi kan ? Patutlah kita selalu dengar durian yang dah ditebuk tupai hahaha...Suka rupanya anak anak saya ni makan durian nih..untunglah kamu...tak payah pergi mencari buah buahan di hutan belantara...


Saya Gembira.

Salam, 

Saya tak pasti kenapa hari ini saya rasa gembira sangat ! Sebetulnya, memang takde perkara penting pun berlaku hari ini, tapi rasa macam angin saya baik sekali. Wow, jarang sangat ada mood macam ni tau , maklumlah sejak dua menjak ni saya dah macam minah menopous dah. Hahaha...
Menangis tu tetap ada, tapi kali ini rasa berbeza sebab tangisan tu lebih kepada tangisan yang gembira. Tangisan yang bermaksud lega. Ya, saya rasa lega dan senang sangat sekarang ni, Alhamdulillah...ini semua sebab rahmat Allah. Allah beri peluang untuk saya rasa senang begini = )

Perkara yang kita suka, tak semestinya terbaik untuk diri kita. Perkara yang kita tak suka, tak semestinya buruk untuk diri kita...

Itu yang berlaku pada diri sekarang. Saya sedar bahawa apa yang saya mahukan selama ini bukanlah sebenarnya yang terbaik untuk diri saya. Sifat diri yang terlampau memikirkan hati dan perasaan, memakan diri sendiri akhirnya. Dan apabila diberi peluang kedua untuk mengatur hidup, saya akan cuba yang terbaik untuk melangkah dengan lebih bijak dan tak mungkin akan mengulangi kesilapan lampau.

Terima kasih, wahai pembaca semua =)


Sugar Glider Baby !

 Salam,

Sebelum kita pergi kerja, apa kata kita layan tengok gambar gambar my baby sugar glider yang comel ni ? Hehehe...saya ambil gambar ni masa sugar glider saya tengah syok makan, menjilat jilat jari saya, sampai licin dijilatnya =) Subhanallah, comel sungguh binatang ni. Heheh..

 Sugar Glider Baby ! lidah panjang , menjilat jari

 Sugar Glider Baby ! bagi makan kek buah..

 Sugar Glider Baby !

Sugar Glider Baby !

 Sugar Glider Baby !

Sugar Glider Baby !

Sugar Glider Baby !

Sugar Glider Baby !

Sugar Glider Baby !

P/s : Hari ini nak bawa my baby sugar glider ke sekolah...si ecah nak tengok sangat baby sugar glider ni...= )


Sunday, June 26, 2011

Kehidupan Yang Lebih Baik.

When you really want something, sometimes you have to swim a little deeper..You cant give up just because things dont come easy...You have to overcome the obstacles and face your fears...But in the end, its all worth while ! Life is full of ups and downs, but if you believe in yourself you will always come through with flying colours...value friendship, love and faith, Never underestimate yourself, Believe in yourself ! - Such a great quote isn't it ?


Ya Allah, aku tak mintak lebih dari apa yang aku dapat sekarang Ya Allah. Bagi aku, apa yang kau kurniakan dah cukup sempurna...Hidup aku sempurna dengan semua perkara yang boleh buat aku gembira...

Alhamdulillah, terima kasih Ya Allah kerana telah membuka mata serta pintu hati aku...Terima kasih Ya Allah kerana beri peluang untuk aku sedar. Dan segala-galanya masih belum terlambat untuk aku perbetulkan...Berikan aku masa untuk perbetulkan segala-galanya Ya Allah...Ampunkan aku...

Kalau aku tak terima segalanya dengan redha, pasti hidup aku lebih teruk dari sekarang ni. Hanya pada kau aku berserah Ya Allah. Aku percaya untuk mengecapi kesenangan semuanya bermula dengan diri sendiri.Aku akan mengatur langkahku dengan baik dan cermat kali ni. Tak mahu tersungkur lagi...

P/s : Dan...hanya di blog ini aku mencurah rasa hati...Niatku bukan nak mencanang rahsia atau perihal diri sendiri, bukan juga berniat untuk minta simpati, malah bukan juga berniat untuk menjatuhkan sesiapa pun. Bagi yang setia membaca blog ini, aku harapkan jasa baik mereka supaya memahami...bukan menokok nambah resepi hidup aku. Sedar ramai yang membaca dan memerhati gerak laku aku di sini...ada yang bercakap dan membuat tafsiran dan andaian sendiri tanpa tahu apa yang berlaku sebaliknya...ahh mereka takkan pernah berhenti bercakap..mungkin terlampau mengambil berat ya ? Dont worry im going to have more fun than u can ever imagine = )



Photographer & Pakej Murah Part II

Salam !
Korang tengah mencari photographer yang menawarkan harga berpatutan untuk majlis korang ? Saya suggest korang gunakan khidmat photographer ini, sebab saya kenal bangat dengan mereka ! Amat dedikasi, peramah, tekun bekerja, boleh dibawa berunding, dan tak kira mana lokasi yang korang nak...diorang akan datang punya...kecuali sabah sarawak. Hehe.

Sepertimana yang telah dijanjikan, saya kongsikan gambar-gambar majlis perkahwinan hasil kerja mereka.
Jangan lupa lihat blog photographer ini di http://bicarakanta.blogspot.com/   
 Photographer & Pakej Murah Part II


  Photographer & Pakej Murah Part II
  Photographer & Pakej Murah Part II
  Fotografi & Pakej Murah Part II
   Fotografi & Pakej Murah Part II
   Fotografi & Pakej Murah Part II

   Fotografi & Pakej Murah Part II

  Fotografi & Pakej Murah Part II
  Fotografi & Pakej Murah Part II


Event / Majlis : Wedding , Birthday, Party, Indoor & Outdoor Function, Games , Portraiture dan lain lain

Photographer
Ezy
0122850502



Saya akan paparkan lebih banyak gambar untuk tatapan kamu semua, dan kali ini saya akan kongsi kan harga servis fotografi bajet ni =)  Chow !



Remaja Terputus Tangan Akibat Mesin Parut Kelapa.

Salam, melihatkan berita ini..saya berasa amat simpati pada adik Nor Nasuha Adnin yang mengalami kemalangan semasa menggunakan mesi pemarut kelapa yang menyebabkan tangan kirinya terputus. Innalillah...semoga Allah melindungi kita dari bencana bencana begini...

Remaja Terputus Tangan !  Tragedi Mesin Pemarut Kelapa !

Berhati hati semasa melakukan sesuatu perkara...bacalah bismillah...
 Tragedi Mesin Pemarut Kelapa !
KUALA KANGSAR: Seorang remaja perempuan berusia 15 tahun meraung kesakitan apabila tangan kirinya putus dikisar mesin pemarut kelapa ketika sedang memasukkan isi kelapa ke dalamnya

Dalam kejadian kira-kira jam 15.55 tengah hari semalam, mangsa, Nor Nasuha Adnin, 15, dikatakan sedang berada di salah sebuah kedai Majlis Perbandaran Kuala Kangsar (MPKK) terletak di Jalan Nakhoda, di sini.

Sumber polis berkata, mangsa dipercayai sedang memasukkan isi kepala ke dalam mesin terbabit sebelum tangan kirinya tersepit di dalam mesin kepala berkenaan.

Menurutnya, kemalangan mendadak itu menyebabkan jari tangan hingga siku mangsa ditarik masuk ke dalam mesin pemarut kelapa itu.

“Kejadian sekelip mata itu menyebabkan tangan mangsa putus akibat dikisar bilah tajam di dalam mesin itu yang berfungsi menghancurkan isi kelapa yang dimasukkan ke dalamnya.

Susulan kejadian itu, orang ramai segera bertindak menghubungi pihak Bomba dan Penyelamat Kuala kangsar bagi menyelamatkan mangsa yang tersepit.

Difahamkan, mangsa yang terputus tangan kiri bagaimanapun berjaya ditarik keluar sebelum dihantar ke Hospital Kuala Kangsar untuk menerima rawatan kecemasan.

Sementara itu, anggota bomba dan penyelamat yang tiba ke lokasi kejadian sejurus mangsa dihantar ke hospital bertindak membantu mengeluarkan cebisan tangan mangsa yang masih tersepit di dalam mesin kelapa itu.

Mangsa yang dilapor stabil kemudian dipindahkan ke Hospital Taiping untuk menerima rawatan lanjut.

Sugar Glider Nyaris Hilang !

 Sugar Glider Nyaris Hilang !!


My love sugar glider buat saya cuak tengah hari tadi...Pada mulanya saya letak 2 ekor suggies (Baby Ninja & Shemie) dalam pouch bag, saya tak sedar yang saya tertidur terkangkang-bongkang dengan langsir dibiarkan terbuka luas...

Bila saya bangun je dari tidur..saya perasan ada seekor suggies je dalam pouch bag tu...hati terdetik, ah mana lagi satu !! Jantung mula berdegup laju !! Lap dap lap dap lap dap...dap dap dapppp !

Pusing pusing bilik dengan rentak hati macam bunyi drum, tiba tiba saya ternampak sugar glider si baby ninja terlompat lompat dalam karung baju sebelah katil. Baby Ninja tu tengah cuba keluar dari karung tu tapi tak boleh...

Pergh selamat kau baby ninja..Nasib baik aku jumpe ko...Nasib baik kau tak menghilang keluar dari tingkap bilik...kalau tak, jadi tupai liar lah kau nanti. Saya terus terkam baby ninja dan cium dia laju laju...

Saya boleh mati heart attack kalau macam ni.  Ahh.


Anak Arnab Baru Lahir Part 2.

Salam, Minggu lepas saya pernah tunjuk pada kamu semua pasal anak arnab baru lahir kan ? Umur baru sehari dan takde bulu lagi, saiz pun amat kecil. Hari ini saya nak kongsi lagi gambar gambar anak arnab ni selepas satu minggu..Cepat betul anak anak arnab ni membesar tau...ketiga tiga arnab ni warnanya putih. 

beza saiz arnab yang berusia seminggu berbanding arnab usia sehari...

bayi arnab yang sangat comel

bayi arnab tidur nyenyak

bayi arnab tak buka mata lagi

memegang anak arnab usia seminggu


gambar anak arnab usia sehari dan usia seminggu...


hehehe...comel tak anak arnab ni

alahai tak buka mata lagi

tidur je keje baby ni

saya rasa nak makan...

Huhu...saya memang sukakan haiwan yang berbulu laaa..apa nak buat , hati dah suka kan ? Hihi...rasa nak ngap je kepala anak arnab ni dan kunyah hidup hidup eheheh... =)


Cikgu Nurul Most Loving.

Salam, Masa sambutan Hari Guru haritu, saya ada dapat hadiah ni. Best sangat tau hadiah ni...Sebatang Pen yang berukir nama saya "Cikgu Nurul Most Loving" Pergh...I got so much love to give eh ? Hebat betul ni...Cantik tak pen ni ?

me as silampuneon, sambutan hari guru dan ibu bapa

pen yang terukir..."cikgu nurul most loving"

orang yang penuh kasih sayang...wow...= ) thank you whoever made this !



Saturday, June 25, 2011

Perempuan Cantik Tapi Pengotor.

Salam.

Setelah baca sebuah entri di blog Cempaka Sari,saya terpanggil nak menulis tentang ini. Perempuan cantik tapi pengotor. Perempuan cantik tak semestinya pembersih. Iyaa....betul, sungguh !

Kadang kadang kita nampak je perempuan tu lawa, cun melecun, body mantap, kulit muka licin, cakap sopan santun, tapi sebenarnya perempuan macam tu ada juga yang pengotor...

Nak kata saya ni pembersih tahap giler tu takde lah, saya pun biasa biasa saja. Tak rajin pun, memang saya pemalas...tapi seteruk teruk saya pun, saya tak buat perkara merepek repek la..seperti kat bawah ni : 

ada perempuan..simpan kuku sampai macam ni..alasan ? lupa nak potong...
T__T
  • Kuku simpan panjang...kononnya cantik buat pedicure madicure tu. Tapi mak aihh kuku panjang hitam pulak tu...Entah macam mana si dia ni makan...
  • Tengok muka si dia ni, body lawa, muka cantik gred A...tapi kalau tengok kaki, mak aih...berkurap ke ape tah...penampilan kaki tak jaga, kuku kaki pun panjang..kalau tendang anjing tertusuk boleh mati.
  • Dalam bilik rambut bersepah sepah, bergumpal pulak tu...sikit pun tak nak ambil tisu untuk kutip rambut tu. Mungkin si dia ni anggap rambut tu sebagai hiasan di lantai...hinggakan orang nak duduk di lantai pun rasa jijik.
  • Tuala mandi kepam, hapak, guna tuala sampai berbulan bulan tak basuh. Sampai orang datang rumah pun boleh bau something. 
  • Melonggokkkan baju kotor dan baju bersih. Kalau nak cari baju...main raba raba je dalam longgokan tu...Ooh, scarynya. 
Setakat ni saya dah pernah tengok orang yang macam ni...korang pula pernah tak jumpa orang macam ni ? Nama pun manusia kan, macam macam ragam...Harapnya, sama-samalah berubah kearah kebaikan ok ?


Hanya Bermimpi Kerana Tidak Mampu Memiliki.

Aku hanya mampu bermimpi kerana aku tak mampu memiliki...Wahai mimpi mimpi indah datanglah, kehadiran mimpi indah itu membuatkan aku tak mahu bangun ke alam realiti...Mata terpejam. Aku rasa terbang, melayang...Dalam mimpi.

Pejam kan mata..dan terbang.
Kamu yang bawa ku terbang..Kamulah jua yang membawa cinta..Ke jalannya...

P/s : Pernah tak korang rasa yang korang tak nak bangun dari tidur ? Kerana mimpi semalam terlampau indah...tak mahu dilepaskan saat indah yang ada dalam mimpi tu...And then, when you wake up..korang akan rasa sedih dan serba salah sebab you are back into reality, hidup nan mencabar. Haih...Allah, kuatkanlah semnagatku. Amin.


Pemenang Maharaja Lawak. SEPAH.

Salam ! 

Yo..saya tak dapat pun tengok final show maharaja lawak. Maklumlah, takdenye nak membazir langgan macam macam channel kat astro tu. Tapi kalau tangmaharaja lawak saya memang follow up habis woo..semalam final kan ! Siapa menang ya ? Saya memang nak sangat Jozan menang..tapi pemenang maharaja lawak ialah...

Sepah !
 
Ok, tahniah sepah ! Juara dalam kalangan juara tu...tahniah juga kepada kumpulan Jozan, Nabil, dan Jambu sebab turut tersenarai dalam nama pemenang. Semua balik dengan duit ! Paling untung sekali si Nabil la...kaut duit dan makan sorang je. Tak perlu share dengan rakan kumpulan kan..hehehe...
Hadiah untuk pemenang maharaja lawak 
Juara - SEPAH (RM350,000)
Kedua - JOZAN (RM250,000)
Ketiga - NABIL (RM150,000)
Keempat - JAMBU (RM50,000)

Video keputusan Final Maharaja Lawak



Thursday, June 23, 2011

Ne-Yo & Pitbull, Give Me Everything Tonight.

Pick up song untuk hari ini...Ne-Yo feat Pitbull , lagu Give Me Everything (Tonight). 

Lagu ni best woo...lagi best bila berkumandang masa Showdown Breakdance tu...Memang smart habis laa...Part yang paling best dalam lirik lagu ni ialah... "Lets do it tonight, i will love love you tonight,give me everything tonight, for all we know we might not get tomorrow..."


Video Lagu : Ne-Yo – Give Me Everything (Tonight) 

 Lirik Lagu : Ne-Yo – Give Me Everything (Tonight)

tonight i will love love you tonight
give me everything tonight
for all we know we might not get tomorrow
lets do it tonight
i will love love you tonight
give me everything tonight
for all we know we might not get tomorrow
lets do it tonight
lets do it tonight
grab somebody sexy tell ‘em hey
give me everything tonight
give me everything tonight
give me everything tonight
give me everything tonight
excuse me
but i might drink a little bit more than i should tonight
and i might take you home with me if i could tonight
and i think you should let me cause i look good tonight
and we might not get tomorrow
tonight i will love love you tonight
give me everything tonight
for all we know we might not get tomorrow
lets do it tonight
i will love love you tonight
give me everything tonight
for all we know we might not get tomorrow
lets do it tonight
lets do it tonight
grab somebody sexy tell ‘em hey
give me everything tonight
give me everything tonight
give me everything tonight
give me everything tonight
excuse me
but i might drink a little bit more than i should tonight
and i might take you home with me if i could tonight
and i think you should let me cause i look good tonight
and we might not get tomorrow


 

Designed by Alieff Artwork