Pages

Saturday, April 30, 2011

Masalah Labels Overlimit di Blogspot.

Salam yo.

Korang agak agak labels dalam blog aku ni ade berapa banyak ? Hahaha...baru baru ni labels aku cecah limit 5000 ! Bayangkan, banyak giler tak bilangan labels aku ni? Aku ingat makin banyak labels, makin best...rupa rupanya...jeng jeng jeng !


Aku dah over limit labels siot ! Blogspot tak bagi aku post entri kalau aku melebihi limit labels nih. Aku dah gabra semacam dah. Apa mau bikin nih ? Bangang gak blogspot ni, aku kira...

Kesimpulannya, bagi mengatasi masalah labels over limit, korang kena buang labels labels yang kurang digunakan tu ke dalam tong sampah. So aku kena lah delete balik labels lables yang dah berhabuk tu.

Nasihat aku untuk korang semua, jangan sesedap hati guna labels sampai over limit. Gunakan labels dengan baik, kemas dan tersusun.sobs ! T__T


Feeling Lucky?

Kenduri Kahwin Blogger.

Salam.

Hari ada macam macam event la. Mana satu ehh nak pergi...Jom, sape nak teman aku ? Boringnya takde orang teman nak berjalan ni! Ayya...ni lah event event hari ni...

  • Pagi tadi ada Qiamulai untuk adik aku yang bakal menduduki PMR pada tahun 2011...mak ayah aku pergi bermalam kat chalet area Kuala Kubu Baru, jadi takde siapa kat rumah ni selain aku dengan kakak aku...bosannya hari sabtu kali ni ! Anyway, aku doakan adik aku success in his exam PMR 2011 !
  • Anyway...Huuu hari ni ialah Hari Perkahwinan Yana the blogger ! Tahniah Yana..semoga majlis kamu berjalan dengan lancar. Semoga jadi isteri yang baik dan solehah...amin ! Bahagilah kamu sepanjang hayat...
  • Hari ini juga kenduri majlis pertunangan Hidayah kawan maktab aku, dan majlis nya dibuat di Puchong. Tahniah Dayah...aku doakan ko cepat cepat kahwin ! 
Aku nak pergi majlis majlis ni..tapi takde sape pulak nak teman nih....ouuh...Takky jom jom ikut aku jom !


Feeling Lucky?

Template Baru Mesra SEO !

Salam !

Ohyeah...dah lama rasanya niat di hati nak tukar template ! Makbul juga hasrat aku kali ni hehe. Ini template mesra SEO ke ? Aku pun tak sure lah, penat aku cari yang sesuai dengan jiwa aku. Susah betul nak memilih template ni ! 


Sekarang ni tengah sibuk nak meringankan blog sana sini. Ni pun still loading  lambat lagi. Korang pulak loading blog ni cepat ke lambat ? Please tell me please...So apa komen korang tentang template baru blog silampuneon ? Aku menginginkan blog yang simple dan kemas tanpa banyak songeh sebab tu la pilih template kotak camni.

Template ni mungkin temporary jer nih. Hahah mana tau esok aku jumpe template lagi lawa, mesti aku tukar punya. Amacam guys ?


Feeling Lucky?

Friday, April 29, 2011

Bloglist

Exchange Links. Come lets put your Url Link down here and hopefully this can be a platform to earn some free traffic to your blog ! =

Tumbnail and links =)



Links =)








{banner silampuneon}
Sudi sudi lah ambil buat kenangan !










Laughter Blogs - BlogCatalog Blog Directory





                                    




My<br>BlogCatalog BlogRank




Sonic Run:<br>Internet Search Engine


I heart FeedBurnerSubmit Your<br>Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!


Powered by FeedBurnerGoogle PageRank Checker

Submit Express Inc.Submit Express - SEO Services



Personal Blogs
Personal blog


Feeling Lucky?

About


More about me ? Click I Am Guru tags

People always ask me why I love to introduce myself as neo. Why neo and how did I got such a nick like that? It started with life in campus. I was known as nurul at first but then my friends had teased me with my name. They had called me with a lot of funny names such as noroll,newrules, neorul, neotto, and lastly they decided to call me neo which they think the simplest word they can call. After the chronologies of my name, I fall in love with neo and this nick have sticken with me for almost 4 years and now I’m used to it.

I have once told my mom about this cute name they gave me and my mom had a big laugh about it because she think neo as "nyiur" which orang tua - tua call it coconut tree. I was like, "mak, neo la bukan "nyiur". But my mom was not listening anyway. ; (

So what is up with neo si lampu neon? There’s not much different to compare words between neo and neon anyway. But the best thing to describe my life is I live like a neon lamp. I am a human that is always afraid to shine on in front of public, but I am glowing at my best if I work alone and that is pretty similar with a neon lamp that will not glitter in daylight, but it will shimmer with beauty at night. ; ) Plus, I can say that I adore night scenery that full with colorful neon lights which can draw smiles on my face. It’s cool and beautiful.

So, Im not a guy named neo from the Matrix Movie, I am not a satria neo, I am not  a great singer like Ne-Yo Xpax, and I am also not “nyiur” as my mother call me. I am just neo si lampu neon that loves to blip blip blip in the dark.

Feeling Lucky?

Contact

Page ini dibina khas untuk : 
  • Donation untuk Kanak-Kanak Berkeperluan Khas (OKU)
  • Anything About Pendidikan Khas @ Blogger @ Blogspot
You can find me at :

You can always leave me a message trough via-email : neorul87@live.com or Text me at : 0196699261
Hantar email ke neorul87@live.com atau hubungi saya : 0196699261


Feeling Lucky?

Segmen Duit




Feeling Lucky?

Segmen Tutorial

Blogspot Tutorial



    Tips Blogging


    Widget Blog 

      Komputer







      Feeling Lucky?

      Segmen Masak



      Feeling Lucky?

      Segmen Flash



      Feeling Lucky?

      Ruang Iklan

      Letak iklan anda di blog ini ? Ikuti cara cara di bawah !

      RM 5 PER MONTH




      analitik trafik blog akan sentiasa di-update

      Feeling Lucky


       
      Cara nak iklan & Perkara best yang korang dapat :
      • Sediakan banner berukuran 300 x 70 (sila lihat blog saya) www.silampuneon.com
      • Submit entri/info berkenaan iklan anda, entri tersebut akan dijadikan entri promotion selama 5 hari di blog saya.
      • Submit 1 entri/info setiap bulan supaya saya boleh promote bisnes anda dalam blog saya.
      • Bayaran RM 5 setiap bulan.
      • Payment bayar online. (Maybank account)
      • Iklan akan mula disiarkan selepas pembayaran di buat. terima kasih = )
      @If you interested to advertise in my blogsite, kindly please leave me a message trough via-email : neorul87@live.com

      @Berminat untuk meletakkan iklan disini? Sebarang pertanyaan boleh di emailkan kepada neorul87@live.com 




      Feeling Lucky?

      Kebaikan Sauna.

      Saya ada soalan utk anda semua : Adianiez
      1. Lepas bersalin, badan terasa berat dan tak selesa. Berat badan naik tu satu hal yg normal berlaku lepas bersalin la kan...
      2. Anda selalu berasa letih, lesu, penat, lenguh-lenguh badan dan semestinya membuatkan anda cepat naik angin dgn anak-anak after balik keje tiap hari ???
      3. Bangun pagi-pagi, dok bersin tak abis-abis hingga buat hidung naik merah dan mata berair. Anda resdung atau alahan ???
      4. Soalan favourite saya, anda ada masa bersenam tiap hari at least 20 minit sehari hingga peluh jantan kuar (at least peluh junior la) ???
      5. Bila kali terakhir anda jogging ??? Jogging yang bersungguh-sungguh...
      6. Ada ke masa ke spa untuk bersauna at least 3 kali seminggu ???
       Baca lagi...

      Fortune Cookies @ Biskut Tilik Nasib = )

      Halop guys ;) I know that you are familiar with these pictures right? Have you heard about fortune cookies? Yeah…that’s what it is. I eat them! First time in my whole life man, can’t tell you how wound up I was when somebody gave me these cookies.

      The Fortune Cookies, it really exist man!
      Okep, break it into two first, dont straight away munch it ok?You need to take out the piece of paper first...


      Amway products. LOL.I want to make my own fortune cookies. Anyone interested to buy with me?



      Yess...Thats it. Lets see what I have for my luck for today ;)



      Dont worry, I will munch you right after this! Yummy...kuih kepit !



      So, I was like "jakun" allready.! LOL.



      Again, cant belive it is real. Really, can eat ah? hahaha...


      So whats written over there?
       My motivation quotes for the day : " Share your energy with the people on the same boat. "
      (lol, i dont like it...hahaha..i want some more words that is more powerful than this ok)



      I also tried my fake fortune cookies online with facebook! Wow, the word is more powerful this time ! "Money, money, money ... hahaha will anyone inherit me such a bog money? You are very welcome baby! "
      Baca lagi...

      Lupa Tahiyat Awal Solat.

      Salam !

      Kadang kadang kita ni terlupa, lalai , cuai dalam solat. Pening kepala fikir macam macam hal sampai terlupa nak buat Tahiyat Awal. Macam mana tu apa hukumnya ? Sepertimana yang kita dah sedia maklum Tahiyat Awal tak disenaraikan dalam 13 rukun solat. Jadi ianya sunat dikerjakan.

       Baca lagi....

      Tidur Dalam Kelas, Amboi ?

      Salam !

      Budak kecik ni kan...manja sangat tau. Suka jalan terkedek kedek dengan beg roll dia tuh...and suka cium cikgu ya ! Ohh lagi satu...kalau dia bersin je, hingus bertali tali berinci inci...Pantang hingus keluar je cuit cikgu, cikgu jugak yang dia suruh lap. Kalau cikgu lambat lap hingus dia..tau tak dia buat ape ? Dia lari satu kelas dengan hingus bertali di hidung...Lawak la anak murid aku sorang ni =)
       
      Hari ni dia selamber dek tido ! Bila aku sergah tadi terpisat pisat dia pandang aku...
      Bajet innocent la tu...sayang dia tuh mucuk mucuk =P


      Tien Kean ni habit dia suka sangat baling barang kat luar tingkap...lepas baling barang je dia bagitau cikgu lepas tu buat muka innocent dan senyum jer...banyak cantik muke ko yer, mentang mentang ko comel...grrr....

      Feeling Lucky?

      Kalajengking Celup Coklat @ Scorpion Choc !

      Salam !

      Kalajengking celup coklat ? Sedap rangup dimakan ? Huhuhuhu...believe it or not, its real ! Orang berani makan seh...apa la agaknya rasa kalajengking celup coklat ek...Ueek...mesti rangup macam lipas. Yukss

      Jom layan gambar orang makan kalajengking celup coklat!
      Kalajengkin celop choc sedap grrr !
      So many pictures...baca lagi ...

      Wednesday, April 27, 2011

      Video Lawak Gila !

      Salam...Jom lepak dengan aku sambil tengok video lawak petang petang ni jom !
      Jom layan video lawak... Ring ring ring ring Banana Phone !

      Video lawak... budak cuba sebut "Blood" tapi "Blodoh" disebutnya...

      Budak mengaku benci mak.. whahahahaa


      Imitate lagu Banana Lady gaga...Hahaha...

      Feeling Lucky?

      Tutorial : Cara Buat Kotak Iklan @ Banner Box.

      Tutorial time !

      Blog korang ade ruang iklan tak ? Kadang kadang template yang korang pakai tu tak disediakan kotak iklan kan ? So, tutorial ni berguna pada korang yang nak ada kotak iklan kat blog korang.

      contoh kotak iklan kat blog neon

      kotak iklan boleh buat dengan mudah...ikuti tutorial ni ok...
      Ok, jom teruskan dengan tutorial !


      Tutorial : Cara Meringankan Blog !

      Tuttorial Time !

      Ok guys. Nampaknya blog semakin berat dari hari ke hari. Jom kita membasmi blog berat ! Harini nak share dengan korang cara nak ringankan blog dengan Jquery Lazy Load.

      Jom ringankan blog !
      Senang je tutorial ni, amik masa 15 saat je nak buat !

      Tutorial : Cara Buat Template Blog Sendiri.

      Tutorial Time !

      Terasa bosan dengan template blog ? Nak cuba buat template blog sendiri ? Ok, jom kita cuba buat blog sendiri dengan bantuan website DoTemplate !
      si kunang la pulak...hihi
      tak perlu Photoshop !

      Korang ingat lagi tak template aku yang sebelum ni ? Aku pakai Dotemplate la ! Ikuti tutorial mudah untuk dapat template yang comel dan simple macam kat atas ni ...

      Tuesday, April 26, 2011

      Save atau Delete ?

      Salam


      Aku rasa macam dah dekat je dengan apa yang aku impikan. Dekat sangat sangat...tapi sayang sekali fuhh...angan angan tu macam melanting jauh je dari fikiran aku sekarang...ni lah namanya dugaan Allah. Allah sentiasa nak menguji kesabaran dan keteguhan iman hambanya...

      Sakitnya jiwa aku kalau berterusan macam ni. Semoga cepat cepat la perkara ni setel. Samaada tekan butang save atau delete terus je...Keputusan di tangan sendiri...Ya Allah bantulah aku, sayangi lah aku, kasihani lah aku...

      Ya Allah aku bersyukur dengan rezeki yang kau kurniakan, kerjaya yang amat kau muliakan, keluarga, rakan rakan yang amat baik...Kau permudahkanlah urusan ku, berikanlah aku kebahagiaan berpanjangan di dunia dan di akhirat...makbulkanlah doaku ya Allah...


      Feeling Lucky?

      Guru Baru Panduan Berguna (GSST, KISSM & SPP).

      Salam !

      Hari ni aku nak kongsi sedikit sebanyak pendedahan yang perlu diambil tahu bagi seseorang yang bergelar Guru Baru. Tahukah korang yang sebaik sahaja korang di tawarkan surat mengajar di sekolah, korang sebenarnya belum lagi dilantik dan disahkan dalam jawatan yang korang fikir korang dah pegang tu.

      Untuk menjadi salah seorang kakitangan kerajaan bukanlah senang. Bukannya korang belajar jadi cikgu selama 5 tahun setengah bermakna korang confirm jadi kakitangan kerajaan. No way...Sebenarnya bila korang dah bergelar guru baru, korang hanya memegang title "Guru  Sandaran Siswazah Terlatih". Hanya seorang guru sandaran yang belum dilantik dan disahkan dalam jawatan korang.

       baca lagi...

      Gambar Yusri KRU & Lisa Surihani !

      Salam !

      Cak cak cak ! Alaa Yusri you pun dalame menduda ni ape kata tamatkan saja zaman duda tu...huhu...Lisa Surihani pun okay ape ? Comel jer pun ! Sesuai laa beb. Nah comel tak mereka berdua ni ? Cepat cepat kawin...Maya Karin jangan kecewa la yer...

      Psst...orang kaya ada harta semua orang suka ye tak ? Cettt...awek awek cun petik jari je dah datang. Kan kan ! Jom layaakan gambar Yusri dan Lisa Surihani yang dikatakan tengah bercinta...

      Tetak Manusia, Macam Kes Mona Fendi ?

      Salam ! Gejala apa la pulak sekarang ni ek...semalam orang ramai jumpa beberapa jari yang dipercayai ditetak dalam sebuah bungkusan plastik...10 jari pulak tu...tindakan polis memang cepat, salah satu jari mangsa dah pun dikenalpasti siapa empunya nya...kes ni dalam siasatan...scary like kes mona fendi pulak dah !
      10 batang jari manusia ditemui dalam bungkusan plastik
       Baca lagi...

      Tutorial : Cara Pasang Facebook Like Button Comel !

      Salam!

      Hah, nampak tak kat sebelah bucu kanan atas blog silampuneon ni dah ada facebook like widget ! Widget facebook like ni aku suka sebab dia sempoi, tak menggunakan ruang yang banyak dan boleh pilih design pulak tu.

      Cool seh. Nak buat tak ? Jommmm !
       



      Tutorial : Twitter Terbang !

      Salam ! Its time for tutorial !

      Aku tau korang mesti suka benda benda kawaii ni kan ? Kalau tak comel, tak sah ! Haa...dah ramai dah bela burung twitter dalam blog.

      Susah dowh nak tangkap burung ni, dia terbang merata rata...laju pulak tu. Nasib baik dia tak berak merata rata. Hahaha..burung ni memang cute la...I wonder kalau dorang boleh tukar icon burung ni jadi gajah terbang...= P Click sini untuk lihat contoh burung twitter terbang (Silampuneonpic)

        Baca lagi...


      Monday, April 25, 2011

      Hapuskan Bulu Ketiak Forever.

      Salam !

      Wahh yeke ni? Buang bulu ketiak selama lamanya ? Huarghhh itu huge decision tuh ! Hahaha sayang jugak aku kat bulu ketiak aku ni ek. Hahaha...eh ok ok, ni nak cerita la sikit pasal promotion kat Groupsmore nih...tentang Permanent Hair Removal for Underarms !
       
      Baca lagi...

      Sunday, April 24, 2011

      Cik Shida @ Cikgu Shida Ada Buah Hati ?

      Salam !

      Cun jugak cikgu shida ni kan

      Popular lagi cikgu shida kita hari ni yer...hik hik hik aku turut rasa geli gelian tapi nak jugak post pasal isu semasa yang hangat ni hahaa...Harian Metro interview Cikgu Shida ni..takde buah hati ke ? Ni ha jawapannya...

      Gambar Ular Terbesar Di Dunia Telan Orang !

      Woops ! Inilah dia ular terbesar di dunia !! Lihatlah rupa sebenar ruang rahang ular terbesar di dunia aka. anaconda !! Ade beran ke, nak buat main dengan haiwan merbahaya ni ? Ular yang besar macam ni ada ke kat Malaysia ? Setahu aku...yang aku pergi zoo tu, ular kecik-kecik ade la...yang macam anaconda takde pulak ! Gile seram okay...anaconda ni makan orang tau ! Nasib baiklah dia takde kat kawasan rumah aku ni...gulp !

      Koleksi gambar gambar ular terbesar di dunia !

       Baca lagi...


      Tutorial : Cara Tukar Cursor Blog.

      Tutorial Time !

      Aku tau korang minat main nak tukar cursor blog korang kan ? Korang ni memang berhati kawaii betul la. Hihi. Kepada yang suka kan perubahan dan benda benda pelik, jom tukar cursor classic kepada cursor yang lebih comel = )

      Blog contoh : Neonhotlink, Zara & Blogcursor
      Mesti korang nak cursor blog korang nampak comel kan ?

      Ruang Iklan Di Silampuneon Disewa !

      Salam !

      Tujuan entri ni dibuat adalah untuk berterima kasih kepada pengiklan yang sudi meletakkan iklan di blog www.silampuneon.com. Thanks yall ! RM5 je sebulan tau. Murah kan = )

      Siapa yang mengiklan di blog ini ? Nak tahu siapa mereka?

      Coming soon...
      InsyaAllah, aku cuba korang promote bisnes korang dalam blog ni. Apa yang best, kalau korang letak iklan kat sini ? Aku akan beri korang peluang meletakkan entri korang di bahagian atas post selama 5 hari (sticky entri) untuk promo iklan korang. Kemudian, korang boleh submit satu entri setiap bulan untuk promote lagi bisnes korang tu. Korang cuma perlu sediakan text je, pandailah aku promote dalam blog ni nanti.

      So ape lagi ? sesiapa yang berminat nak letak iklan di sini, contact neo kat neorul87@live.com ok. Atau boleh juga baca maklumat lanjut di Ruang Iklan.


      Feeling Lucky?
       

      Designed by Alieff Artwork