Saturday, December 03, 2011

Tanjung Piai, Johor !


WIKIPEDIA : Tanjung Piai Jetty
Tanjung Piai is a cape in Johor which is the southernmost point of Peninsular Malaysia and thus the most southern point of mainland Asia. The skyline of Singapore is visible across the Johor Strait from the point. It features seafood restaurants, perched on wooden jetties that are surrounded by a rugged and rarefied coastline of unspoiled mangrove forests

Salam, sesekali berjalan dekat tepi tanjung tengok laut best juga...lagi best kalau ada husband tau...leh jalan jalan , peluk peluk dengan romantiknya kat sambil makan BBQ ditemani angin laut...cewah !

Minggu lepas saya ke pontian, johor. Ada kawan yang kahwin. Saya ke sana pun naik bas ekspres jer..dah lama tak merantau...shemie dan ninja pun follow sekali..mana boleh saya tinggalkan mereka kat rumah..nanti gila meroyan saya.

Terlanjur saya di pontian sempat menapak ke Tanjung Piai Resort...tak bermalam disitu pun..just ambil angin laut jer =) Nama tempat tu diberi gelaran Penghujung Benua Asia tau...teruja jugak bila ada kat situ...=)

menuju ke pontian ... 3 hari dua malam =)

jalan-jalan di tanjung piai resort

blurgghhhhh ! asal muke camni ? hahhaha

ini diaa pintu masuk tanjung piai resort , pontia

pemandangan di tanjung piai resort

dewan serbaguna pun ada, tempat penginapan pun ada...

best nye kalau holiday kat sini hhehe

uuu bleh memancing ikan juga disini...

ninja dan shemie tetap akan ku bawa merata rata duniaa

tidur je keje kamu ye...jom hirup angin lauttt

lupa nak bawak travel cage...
kesian jugak 3 hari dalam beg kecik ni..tak sanggup nak stay pontian lama lama...

sampai je pontian terus bagi makan yogurts....

anak anak kesayangan ku =)

keletihan sebab naik bas berjam jam 

mummy !

main nyorok nyorok jap.,,bo boo cak !

jalan-jalan waktu siang, boleh letak dalam poket je 

ok babai, jom balik kuala lumpur...babai pontian !!! 

hehehe...penat merantau..mari kembali ke rumah =)





Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

 

Designed by Alieff Artwork