Sunday, July 03, 2011

Jodoh Lambat ? Tak Mengapa.

Ya Allah, permudahkanlah jalan untuk hamba mu yang lemah ini ya Allah. Limpahkanlah rahmatmu pada kamu semua...dan terimalah taubat kami. Sucikan hati kami yang kotor ini, ampunkanlah dosa kami Ya Allah. Terangkanlah jalan gelap yang kami lalui ini...kurniakanlah kebahagiaan pada kami Ya Allah..sesungguhnya kami hanya memohon padamu yang Maha Esa, Maha Penyayang, Maha Bijaksana.

Jodoh Lambat ? Tak Mengapa, jangan risau, jangan nak gelabah gelabah.
 sebagai pedoman dan panduan...

Credit sepenuhnya dari : ILuvIslam
Jodoh tiada kaitan dengan keturunan. Hanya belum sampai masanya. Ia bagai menanti jambatan untuk keseberang. Kalau panjang jambatannya, jauhlah perjalanan kita. Ada orang jodohnya cepat sebab jambatannya singkat.

Usia 25 tahun rasanya belumlah terlalu lewat. Dan usia 35 tahun belum apa-apa kalau sepanjang usia itu telah digunakan untuk membina kecemerlangan.Nyatakanlah perasaan dan keinginan anda dalam doa-doa lewat solat. Allah itu Maha Mendengar.

Wanita baik untuk lelaki yang baik, sebaliknya wanita jahat untuk lelaki yang jahat. Yakinlah pada janji-Nya kerana kita orang yang beriman.

Biar lambat jodoh asalkan mendapat Mr. Right dan biar seorang diri daripada menjadi mangsa lelaki yang tidak beriman kemudian nanti. Memang kita mudah tersilap mentafsir kehidupan ini. Kita selalu sangka, aku pasti bahagia kalau mendapat ini.

 

Designed by Alieff Artwork