Pages

Friday, December 31, 2010

Maizawati Zainal Bekas Isteri Akhil Hayy Selamat Dari Kemalangan.

deleted by neo

Meluat Dengan Kekasih Khairul Fahmi Che Mat.



Salam !



Alkisah, mesti dah ramai yang tahu tentang hal ni. Ade tak korang tengok facebook site bertajuk : Saya meluat dengan Aimie Harmelia (Girlfriend Khairul Fahmi Che Mat Goal Keeper malaysia) ? Apa komen korang dengan manusia yang busuk hati buat Fan Page ni ?
 Apa kata cik jejariruncing pulak yer ? Kesian dia...ish ish ish.
 Jangan kacau rumahtangga orang, tak baik !

 
Aku baru terbukak facebook tadi dan perasan ade fan page ni. Bapak bongok kot , takde otak agaknya. Entahlah, orang yang buat fan page ni agaknya jeles sangat tak boleh tengok kebahagiaan orang lain. Sanggup buat fan page macam tu ! Perghhh walaupun aku bukan cik jejariruncing, aku terasa bahangnya...

Wee Soo Yen, Cina Cemerlang Bahasa Arab.

Salam !




Pagi tadi kalau korang tengok Malaysia Hari Ini, pengacara TV3 ada call budak cina nama Wee Soo Yen ni. Wee Soo Yen ni seorang budak cina yang dapat A dalam Subjek Bahasa Arab masa PMR haritu.

Impossible ?

Nothing is impossible kan ? Cukup terkejut dengar berita yang budak cina pun boleh dapat A dalam subjek arab tau. "Saya cuma belajar di sekolah sahaja dan selalu tanya ustazah" kata Wee Soo Yen pagi tadi. Huhu...Hebat la Wee Soo Yen ni...tabik springgggg !



Feeling Lucky?

Thursday, December 30, 2010

Wall Climbing at Mad Monkeys Climbing Gym Siri 1

Update pantassss, panasss ! Uh ahh uaahhh, aku bersemangat nak cerita ni. Tapi aku cerita sikit dulu la sebab bukti takde lagi kan.. Hehehe. Aku pergi wall climbing tadi weh. Percaya tak percaya laaa ! Hahaha wehh seronok gila seh. Sumpah aku tak puas nak ber-wall climbing lagii....

Nak dijadikan cerita, esok petang aku ade exam final sebenarnye. Aku kompom kalau aku duduk rumah, aku takkan stadi punye...so aku pun pergi la wall climbing dengan gugurls aku kan ! Gila berbaloi laaa gua cakap sama lu...gua happy bangat !

Kat mana aku pergi climbing ? Nak tau harganya berapa ? Nak tahu, nak tahu kerrr ? Hihii...

Sini laaa ! Iniii diaaa map yang aku cilok dari blog orang laen...mintak izin atuk nenek yer... ; )


Untuk maklumat lebih lanjut...you guys wait till the next post yahh ! Nanti akan ku tayang gambar gambar awek awek cun gugurls yang pergi wall climbing tuhh ! Grrr...aku sekarang dah jadi ahli mad monkeyssss ! So nextime mahu pergi lagiiiiiiiiiiii ; )

mood : lenguh badan, tangan merah merah...takmau diganggu dengan benda benda remeh temeh ni. semak kepala. take it simple, dont make trouble.


Tutorial : Cara Letak Gambar Background Comment Form.

Tutorial Time !


Kali ni kita belajar letak background image dekat comment form pula. Benda ni korang boleh buat kalau korang suka la. Kalau nak pakai classic form yang biasa pun boleh. Rasa macam nak buat ? Jom...

Background Image di Comment Form
Cute kan ?

Kena Kejar Dengan Polis !

Salam !



Yosh, Ini cerita masa petang tadi masa nak menuju ke Jaya Jusco Maluri. Berdebar jantung aku kena kejar dengan polis !


 Ni la kesahnye...

Masa traffic light sebelum sampai Jaya Jusco, aku terdengar siren polis kuaaat hon kereta aku. Aku nampak polis tu cam cucuk cucuk kereta aku dari tepi. 

Ape kes ni aku tak buat salah ? Aku pun lajuuu je blah menjauhkan diri dari polis tu (aku tak tahu pon kalau polis hon aku wajib berhenti, hehe) So aku blah je la...ok aku tau aku silap dan bebal sikit part blah tu. Hahaha..

Sampai traffic light depan lagi satu, baru aku sedar sesuatu berlaku bila...seorang apek cina ketuk cermin kereta aku. Tok tok tok..."itu pintu keleta lu talak tutup lapat maaa"...


Hehehe... malu aaa : )


Feeling Lucky?

Tutorial : Cara Letak Gambar Sebelah Tajuk Post

Tutorial Time !


Yo guys ! Nak mencuba sesuatu yang best tak ? Korang boleh letak gambar korang sendiri kat sebelah tajuk post kalau korang nak. 

Mesti korang perasan perubahan kat sebelah tajuk post aku ni kan? Malulaaa macam ni =) Nak tengok contoh lain ? 

Hah tengok blog ni : Silampuneonpic & Tangisdarah
Hah, smart kan ? Jom buat jom...


Wednesday, December 29, 2010

KFC Taman Maluri & Dramaswasta.

Salam !


Hihi. Kepada sesiapa yang ternampak Silampuneon dan kawannya Amy di KFC Taman Maluri , jangan lupa datang ke meja kami dan belanja Cheezy Wedges ok ?

Si Amy ni sanggup amik cuti kerja semata mata nak aku teman dia buat website sebijik. Huhu...Ni aku tengah sekolah kan dia la ni...nak kene potong tangan Amy ni sebab dia asyik bukak Facebook je. Haiiip ! Cepat buattt !

Drama neo. Menari Twist.

Drama Amy : Toink3x

\(^_^)(^_^)(^_^)(^_^)/



Feeling Lucky?

Rebus Telur Dalam Kettle.

Salam !


Please janji dengan aku something. Kalau aku buat entri ni, jangan bagitau mak aku yang aku rebus telur dalam kettle dia ok ? Huhuuuu tak pasal kena pelangkung karang ! Aku tetiba rasa nak makan telur separuh masak ni...Ok jom jom jom...


1,2,3 go !!


Boiling ! Jangan dekat !

Tadaa !! Nak tengok jadi tak ?


Penempatan Guru 2011 Part 1 *Updated*

Salam !


Ini dia updated information pasal penempatan guru. Gambar ni aku dapat dari Cik Reiko kita. Terima kasih banyak untuk maklumat ni. Kita pun tak tahu sama ada khabar angin ni betul atau tidak. 

Diharapkan semua bakal guru bersabar sebab hal berkaitan penempatan guru akan selesai pada bulan Disember 2011. Paling tidak kita akan posting lewat bulan 1. 


 Scroll more info tentang Convocation IPG seluruh Malaysia !

Analitik Mingguan Silampuneon !

Salam !


Sedikit sebanyak rasa terharu dengan progress blog ni. Terima kasih bagi semua penyumbang trafik termasuk bloggers, facebookers, twitteres, dan googlers termasuk sanak saudara tersayang yang suka terjah blog aku ni. ! Korang memang best sangat sangat.


Top referrer dan backlinks yang aku dapat, adalah dari diorang : TQVM


*clap clap untuk diri sendiri*


Anyway, hasrat aku...kalau boleh, ruangan sidebar tu nanti aku nak buka kepada kawan kawan yang nak bisnes tu. Aku nak tolong promote usahawan usahawan kecik ni supaya diorang boleh mengembangkan sayap dorang. (terima lah sekelumit bantuan aku ni yer)

Cukup bertuah rasanya memegang domain sendiri ni. Traffik mencanak naik berbanding guna blogspot dulu. Google search makin rajin menyinggah. Ranking Alexa yang dulu berjuta juta rupiah dan turun jadi ratus ribu. Yea !

Eh ! Apa apa pun benda ni semua duniawi jer. Sekadar hiburan untuk diri sendiri yang dah takde mende nak buat ni. Bukan hantu trafik pun, tapi suka dapat rujukan dan penghargaan dari penulisan sendiri.



Feeling Lucky?

Tuesday, December 28, 2010

Video Orang Selamat Dari Mati.

Salam !


Korang pernah cheat death tak ? (actually memang takde istilah ni pun, terpengaruh dengan Final Destination). Maksud aku, korang pernah tak hampir nak mati tapi selamat ? Mesti pernah kan ?

Cuba korang tengok video "The Luckiest People On Earth" ni. Kebanyakkan clip video tu memang menampakkan yang Ajal Maut tu ditangan tuhan. Video kat bawah ni memaparkan banyak orang terselamat dari kematian dengan keadaan yang tak disangka sangka.


Bersyukurlah kita masih hidup. Jadi renung renungkan dan selamat beramal !

(sambil nyanyi lagu I Think I die Another Day, by Madonna)


Feeling Lucky?

Mcdonalds, Banting.

Salam !


Kalau korang baru first time sampai Banting, memang susah rasanya nak cari Mcdonalds atau fastfood yang lain lain. Nasib baik kitorang nampak Mcdonalds kat kawasan ni...cantik dan bersih gak Mcdonalds dia, wifi pun ada.

Jalan @ Map to Mcdonalds, Banting

Ini dia kawan aku yang sama menggemari haiwan peliharaan ni. Kitorang ingat nak jadikan En Sharil sebagai usahawan contoh. Perniagaan guinea pig En Sahril nampaknya dah mempengaruhi kitorang untuk memulakan menternak Guniea Pig. Hahaha. Kalau jadik la kan. Berangan sebagai titik permulaan.

Sunway Nightpark Cuma RM1.00 !

Salam !


Sunway Nightpark, jom everybody !


Macam biasa, aku memang salah seorang peminat Youthsays. Youthsays dah banyak bagi promotion yang menarik dan menguntungkan banyak pihak. Kali ni Youthsays bagi ticket Sunway Nightpark pada harga serendah RM1 jer. Sah sah kitorang rebut !


Oh oh, anyway. Walaupun tiket masuk RM1, game kat dalam tu kene bayar gak tau. So pilih la nak main game mana satu hihi...


Dah lama tak pergi Sunway, so agak terkebil kebil gak la.

Scroll more, layan gambar = )


Daging Landak Sedap.

Salam !




Korang pernah makan daging landak tak ? Baru baru ni aku berpeluang tengok landak real secara dekat masa pergi Ladang Ternakan Guinea Pig haritu. Landak yang aku tengok ni besar, dan sihat. Owner landak ni kata, daging landak ni sedap dan manis.  Yeke ?


Landak @ Hedgehog , di Kampung Sungai Buaya Banting
Betul ke ni ? Korang ada pengalaman rasa daging landak ? 
Kat bawah ni ada Landak Masak Rendang untuk korang = )

Harga Tempahan Jahit Baju.

Salam !


Seperti yang korang tahu, aku memang tengah menjalani kelas menjahit setiap hari Sabtu dan Ahad. Tak sabar rasanya nak menjahit baju kurung sendiri. Maklumlah, sekarang ni harga tempahan baju dan melambung mahal ! Tak rugi kalau belajar menjahit kan ?

Main main di Boutique Kak Siti.
Kat bawah ni aku ade letak senarai harga tempahan untuk semua jenis baju.



Bagi keluarga aku, kitorang memang dah biasa buat baju dekat sebuah Boutique near Jalan Gombak. Nama tailor dia ialah Kak Siti. Dia ni memang pandai dan setiap baju yang dihasilkan memang selesa dan cantik dipakai.  

Tutorial : Cara Buat Snow Effect.

Tutorial Time !


Pernah tengok Snow effect kat blog kawaii tak ? Ala effect salji yang turun dari atas ke bawah blog tu... Falling Snow effect je ke...Effect lain tak boleh ke ? Tak kisah la korang nak hujan salji ke, hujan batu ke semua korang boleh buat = )

Cuba tengok blog ni, falling snow effect : Silampuneonpic



Benda ni aku tak prefer di blog aku sebab blog aku tak kawaii dan comel macam blog korang hehehe. So kepada sesiapa yang berminat nak jadikan blog lebih ceria, boleh la tambah snow effect ni.

Monday, December 27, 2010

Giveaway Eqbalzack "Serba Satu"

Salam !


Entri ni bukan sekadar contest tapi entri dua dalam satu. Entri review blog dan contest yang dianjurkan oleh blogger terbaru yang iaitu, Eqbalzack. Tertarik dengan isi blog yang ringkas serta pengalaman beliau further study PHD, aku pun follow blog beliau tanpa segan silunya.



Hye Blogger Eqbalzack, Im neo !


Scroll more to know about Blogger Eqbalzack !
Blogger : Eqbalzack
Title blog : Ku rasakan something...
Details : 36 years old . male . PhD Student . UPM
One Person to tag : Hazwan

Tutorial : Cara Buat Title Blog Bergerak.

Tutorial Time !


Harini rasa nak buat simple tutorial je. Korang suka tak Title Blog Bergerak ? Contohnya korang boleh tengok kat atas tab dalam blog ini. So kepada yang berminat sangat nak buat mende alah ni, boleh la ikut tutorial ni yer = )



Tuuut tuuut title blog bergerak macam keretapi laju ni !

Masalah Sembelit & Sunsweet !

Salam !

Ini dia rupa usus korang kalau korang tengah sembelit !

Pernah tak korang alami sembelit selama 3 bulan ?? Har har har aku pernah ! Sembelit ni bukan hal main main tau. Korang akan alami rasa susah sangat nak berak. Perut memulas memanggil toilet, tapi bila nak meneran taik tak keluar ! Itulah sembelit @ constipation !


Pernah dengar Sunsweet ?


Aku mula mengenali Sunsweet bila kakak ipar aku introduce benda ni kat aku. Katanya Sunsweet ni terbukti membantu penghadaman dengan lebih baik. Jadi aku berharap dengan makan Sunsweet ni, sembelit aku akan hilang !


Aku pun terus beli Sunsweet banyak banyak dan makan. Sejak itu, masalah sembelit tiada lagi ! Hehehehe. Thank you Sunsweet kau menceriakan hidup ku ! Sekarang ni boleh masuk toilet dengan rasa bangga = )


Sejak berpengalaman menjadi peminat Sunsweet, aku pun bercita cita untuk memenangi sesuatu dari Produk ni..so aku masuk Contest Sunsweet "Shout & Win" ni dan berharap untuk menang... So kepada yang mengenali aku kat sini, aku harapkan sokongan dari korang hehe.

Sunday, December 26, 2010

What Berry Are You ?

Salam !


Cis cis, terpengaruh gak aku buat benda alah ni kan ? Aku tak paham laa adekah aku loser sangat sampai dua kali main benda alah ni aku dapat gelaran : You Are Ouch Berry ! Korang dah main game tak berfaedah ni ke belum ? Hahaha...What berry are you ?


Malang sungguh, berry aku jatuh terbelah dua = (

 


Anyway, kepada sesiapa yang suka main game sampai terbelahak mata tu, silalah main game ni sampai point korang tinggi. Sape yang bertuah dapat hadiah Blackberry tau ! Wallawehhh !



Feeling Lucky?
 

Designed by Alieff Artwork