Pages

Saturday, October 30, 2010

Pusat Perkhidmatan Pendidikan Khas (3PK), Putrajaya.

Haloo kawan kawan !


Malam ni cam malas nak stadi laa esok ade projek besar plakkk ! Okepp, ni nak tayang gambar gambar panasss awek awek panas masa pergi lawatan sambil gedik belajar di Pusat Perkhidmatan Pendidikan Khas (3PK) kat Putrajaya.


Buat pengetahuan korang, aku memang benccccccccciiiiiii Putrajaya.


Hahahaha...sebab aku tak reti jalan jalan kat sana. Nak mengejar kereta orang yang kitorang follow pun susah, nak sampai sana nak mencari banggunan pun susah, nak parking lagi la susahhh. Tapi itulah cabaran namanya kan...huhu, tabah je la...

aper cer ...tengok gambar plakk encik Habib kasik penerangan..

barang barang terapi untuk kanak kanak berkeperluan khas ...

amik gambau dulu...

wooo kat dalam bilik pertuturan wooo best best

permainan masak masak untuk kanak berkeperluan khas

dalam bilik cermin besar...untuk sesi terapi pertuturan gak...

bilik terapi bermain...paling best sebab bila pijak lantai je berbunyi macam macam bunyi...


semua tempat berbunyi woooo ooh ini dia kanak kanak riang...

tangkap gambar seniri kan senang, tak nyusahkan orang len hahahaa...

bilik terapi fisiologi...untuk kanak kanak berkeperluan khas  yang ade masalah fizikal...

alat terapi untuk kanak kanak cerebral palsy yang ade masalah fizikal...dan jumper apebenda tah namanye tuu

cikgu cikgi yang mantap dan cun bersuka ria...

dalam bilik gelap snoozeland...bilik gelap yang ade banyak lampu warna warna khas untuk terapi emosi..

boleh main mian dengan lampu lampi dan permainan yang pelik pelik..

bilik kedap bunyi - audio untuk mengesan kanak kanak tu ada masalah pendengaran ke tak...wuu best best

wuuuuu apekah...

wuuuu apekah lagi...

eh ni aku amik masa kat dalam bilik snoozeland tadi...

abu dengan neon...apekahhh

cikgu cikgi yang cun dan fabulouss lagi...macam kanak kanak ribena jer..

aku diri ku ...

nak lagi tu...dah dah g balik...

budak paling comel yang aku paling sayangg beliau ni banyak berjasa ; )

Ok, kesimpulannye untuk hari lawatan aritu...hurmmm hati agak panas je...serabut kepala otak dengan jalan ke putrajaya, serabot kepala otak bila balik sesat pulak, serabot kepala otak dengan jam sepanjang jalan duta masa nak balik, serabot ade hal kecik eksiden plak, serabot sebab gastrik pulak pulak pulak...dah macam macam pulak ! chowww ; )




Puisi Sadis Untuk Kamu Yang Bergelar Kawan : Kawan Jangan Makan Kawan !


Kawan, janganlah makan kawan...
Kawan, ambil tahu tentang kawan...
Kawan, jangan busuk hati dengan kawan kawan...
Kawan, jangan buruk sangka pada kawan...
Kawan, jangan mengumpat belakang kawan...
Kawan, jangan berkomplot dalam berkawan...
Kawan, jangan hipokrit bila berkawan...
Kawan, jangan suka menuduh kawan...
Kawan, jangan berpuak puak dalam berkawan...
Kawan, menolong kawan kawan...
Kawan, menenangkan hati kawan kawan...
Kawan, bertolak ansur demi kawan...
Kawan, menerima kehadiran kawan kawan...
Kawan, ikhlas lah dalam berkawan...

Kawan ku, sering tersenyum di depan ku...bergembira dan bersuka ria. Menolong dan membantu bersama. Menangis, dan bergelak bersama. Tetapi mengapa ada sesuatu yang berbau busuk di hatinya...di balik pintu itu kawan ku duduk sendiri dan mencakar pintu. Menjerit panas hati dan membenci diriku...

Begitulah kawan..Begitulah manusia...banyak kelemahannya, aku juga begitu...Kawan, bersihkanlah hati dengan melakukan solat...bersihkanlah dosa dengan memanjatkan doa...bersihkanlah jiwa kita dari berhasad dengki...

p/s : hampir tercabut nyawa semalam, didatangi bahaya. ayuh, hentikan konspirasi dalam berkawan !



Pembunuhan Paling Kejam Di Dunia Tahun 2010 : Tragedi Ngeri Badan Hancur Digilis !

Astagfirullah ! Ngerinya pembunuhan ni...Darah terpancut di mana mana sahaja ! Tiada serpihan daging, atau serpihan tulang yang dijumpai....hanya darah !!! Siapalah yang tak berhati perut membunuh dan menggilis makhluk tuhan sehingga hancur lumat ni ?

makhluk tuhan digilis dan dilenyek hingga lumat !


tiada belas kasihan terhadap makhluk ni !

Kan aku da cakap, aku benci nyamuk. Habis dinding dengan lantai bilik aku kotor sebab kau nyamuk...dahlah kesan darah tu kekal sampai sekarang...(sebab aku malas nak lap) Haiishh, bikin hati aku panas je...ko pergi lah geget and hisap orang lain ! aku benccccccccci kauuuuu !

mood : meniarap sambil berenang di pagi hari...



Thursday, October 28, 2010

Hidup Jangan Nak Berlagak Bajet Diri Macam Tuhan !

 
Aku sedih la bila ingat balik benda ni...yelah, sape lah aku ni kan. Pendapat aku sering diperlekehkan, ape yang aku cakap semuanya tak betul...pendapat aku semuanya tak bernas bagi kau...Kau sempurna sangat ke weh, semua yang kau cakap tu betul ke ? Kau tak pernah buat kesilapan langsung ke ? Lawak...

Susah weh kalau berkawan dengan orang yang ego tinggi...bajet semua yang dia fikir or cakap semuanya betul, orang lain semua salah...Selalu cakap orang lain tu tak betul, tapi diri sendiri tu betul sangat ke ? Dia rasa dia Tuhan kot...

Nampak tak banyak musibah jadi dalam hidup kau kebelakangan ni ? Sebab ape ? Sebab kau tak pernah nak dengar pendapat orang lain...ape yang orang tegur kau, kau fikir benda tu menjatuhkan kau...tapi ape yang kau buat tu bukan betul pun...bila kau dah dapat susah mula lah kau sebuk tanya Tuhan, kenapa musibah tak henti henti menimpa diri kau...

Moralnya, lainkali jangan suka memperlekehkan orang lain...Hormati pendapat orang lain, walaupun perkara tu susah nak diterima dek akal ko tuh...ingat, kau bukannya Tuhan. Kau tak sempurna, jadi jangan berlagak semua benda yang kau buat tu 100% lebih baik dari orang lain...jadikan entri ni sebagai pengajaran hidup !



Tinted Cermin Kereta Viva Elite Neon.

Alkisah....aku pergi tinted cermin kereta viva elite neon di Taman Midah ! Woo, ingatkan tak kopak sebab ada voucher RM250...tapi akhirnya kopak gak setelah aku memilih memakai tinted cermin yang tahan haba yang berharga RM600...nasib baik aku ade voucher tu...so aku bayar RM350 jer la...kopak tetap kopak ! Aku tak tahu la mana lagi tempat yang offer tinted cermin yang murah, korang tau tak kat mana ?

Anyway, apa guna tinted cermin murah tapi  tak tahan haba kan ? So aku puas hati walaupun mahal sikit...Cisss...tapi takpelah, aku  buat ni semata mata tak nak kulit ku terbakar sambil memandu...(pemanasan global sgt teruk sekarang !)

Description : Full car tinted
nature grey
8" black
silver grey
sand blasting

lokasi : Taman Midah, Cheras. wuuu kat taman midah memang banyak kedai aksesori kereta.

tinted aku berharga : RM600 wooo. Bila dah tolak voucher RM250, aku cume perlu bayar RM350 jer...

orang ni dah macam profesional je aku tengok, so takdelah risau sangat kan...hihi...

huhuhu begitu kah ? cam bestt je...kalau balut tinted kat kulit badan aku ok tak ? leh kekalkan kecantikan kulit....


inspection ke atas hasil kerja akan dipantau oleh miss neon...hehehe grrrr


WUM diraba diramas digomol oleh brader brader kereta...adoiii

jangan risau, tinted aku ni lepas JPJ...hehehe...dont make something stupid, pergi amik tinted tak lepas JPJ plak...menyusahkan diri sendiri je kan...

bile dah siap tinted cermin kereta, nanti orang tu akan cat nombor plate kereta kat cermin tu...camni lah..

nanti akan jadi camni...huhu dah siapp...jom balik...penat den tunggu ! bapak gembira muke sape kat cermin tu ?

Sekarang semua benda kena buat sendiri...waaa susahnye ! Takpelah, miss neon nak jadi miss indipendent sekarang ni...harus memanjakan diri sendiri dari memanjakan diri orang lain ! Wuuu, manjakan viva elite neon takpe...beliau akan menyumbang jasa yang banyak bersama ku...

p/s : kalau korang ade tips tips penjagaan kereta, atau camne nak dapat harga murah aksesori kereta sekitar KL ni, tolong roger aku k...hihii...lepas ade duit sikit aku cadang nak tambah spoiler ! mahuu mahuu jugak !



Wednesday, October 27, 2010

ABC Air Batu Campur Paling Sedap Di Malaysia !

(air batu campo!) Kalau cakap pasal ABC, aku cukup memilih sekali tauuu ! Aku tak suka ABC yang terlampau manis, terlampau tawar...ABC yang cool dan power adalah ABC yang sederhana manis, dan dipenuhi dengan isi isi pearl yang berwarna warni, buah pala, kacang, cincau, halwa, cheryy on top, ais krim, dan macam macam perisa tambahan seperti sirap, susu pekat, susu cair dan paste jagung ; )

Entah kenapa laaa, ramai sangat yang suka ABC yang dekat Shah Alam tu, berbanding yang tu...aku lagi sarankan ABC taman tenaga ni laa sebab ABC kat Shah Alam tu manis gile, sakit otak aku minum ! Anyway, ABC yang aku makan kali ni, memang tip toppp...segala isi isi dia banyakk sangat dan takdelah manis sangat !

location : Rizzhan, Taman tenaga, bandar tun razak. harga RM3.50 memang berbaloii ;)

aku tak pernah rasa air batu campur kat sini...nasib bek member suggest ; ) sodapp laa weh...

miss neon yang teruja hirupp dan sedutt air batu campooo, direnung renung oleh mamak mamak kedai...

thanksss athirah binti mustafa kamal : ) nanti bawka aku minum cendol lakk !

mood : hehehe dah masuk 4 entri daaa untuk malam ni..ni namanye postblog marathonic ;) gaaahaa...gosh ! i miss someone badly, help mee !


Bapak Besar Buah Ni : Buah Oren Paling Unik Dan Besar Di Dunia Sepanjang Aku Hidup !

Hahh mari dekat mari rapat !! Hari ni aku mahu jual buahhh, buah ape ? buah orennnn ! Sangat teruja dengan buah oren yang besar gedabak ni ok. Baja taik mana lah yang orang ni pakai sampai oren ni jadi sebesar kepala aku ni...hahaha ! Kalau baling kena kepala orang, mau biol ni weh...

perbandingan buah oren yang saiz besar dan unik dengan buah oren yang saiz biasa...

amboiii besar nye buah niii !

kasik potong buah oren ni ! hiyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah !

time to ngappppppppp ! ; ) saya suka buah oren yang manis je..yang tak manis tak shukeee laa

ape kata buat sirap limau manis ? wauuu good idea kan ! ;) enjoy...

mood : tak nak mandi...tak nak stadi, nak lepak sampai mampuss... ;p


Gambar Passport Awek Cun !

deleted by author

Bosannya Ada Exam, Tutup Mata Pun Boleh Jawab !

awas : entri ni ade unsur berlagak! haha.. rasa camnilah keadaan aku bila nak sampai final exam...wah, asyik tidor saja !

Waaah ! Sampai sudah aku ke minggu Study Week ni ! Hehehe...nampak tak berapa hari lagi aku akan berada kat sini (tengok countdown belah kiri sidebar) ? Tak lama lagi jerrr, so jangan jelesss ye ! Persoalannya, study kah aku ? Hehehe...

Ala, relek laa ada tiga paper je untuk final sem ni...aku rasa aku nak belasah je la kot...bawak dadu ke masa exam nanti...wuwuw...siyes aku takde mood nak stadi. Maklumlah sejak aku hilang sebahagian organ tubuh badan ni, aku rasa cam tak semangat je nak belajar dah...

Selak selak buku...tapi otak melayang ke laen...! Hurm...susahnya nak study...takde perkara yang membuatkan aku bersemangat nak stadi weh...wuuu rasa nak berenang kat lautan hindi...

 mood : nak selak buku dalam mimpi, oyehhh...hari ahad nak bersuka ria...hari isnin ade exam...!


Tuesday, October 26, 2010

Dicinta Dan Mencintai : Bersediakah Kamu Untuk Mengalaminya ?


Dicinta. Ade ke orang nak cintan cintun dengan aku ni...aku ni leceh, suke membebel, suke menyemak, orang rimas dengan aku, tak lawa, tak pandai bergaya, mulut busuk, hati busuk, kentut pun busuk...waaa, takde orang nak kat aku weh...Hiihii. Persoalannya, bersiap sediakah kamu untuk dicintai ? Jawapannya tidak...tidakk tidakkkk...Malas nak fikir buat masa sekarang ni.

Mencintai. Waaa jangan paksa paksa aku la nak cintan cintun ni...wuu, pengalaman lalu dah mengajar erti kehidupan. Ecewahh ! Baru tahu betapa susahnya bercinta bila kau letak sepenuh harapan pada orang, tapi orang tu cam halai balai je...Wuu. Aku ni mudah membenci orang, tak mudah untuk mencintai seseorang. Selalunya aku akan membenci orang tu dulu baru mencintai orang tu...lepas tu...100% aku bagi komitmen. Susah kan bila mencintai seseorang...ok ok, lepas ni aku nak bagi 0.1% komitmen je...so takdelah kecewa menonggeng kan !

Dicintai Dan Mencintai. Aku dah penat kot. Cukuplah dengan usaha aku yang tak memberi kesan ape-ape tu. Cukuplah dengan segala nasihat aku yang selalu masuk telinga kanan keluar balik telinga kiri tu. Cukuplah telinga aku ni bernanah berkudis menahan halilintar, ribut petir, segala macam taik tu. Cukuplah dengan segala luka yang ada dalam hati aku ni. Kalau nak harap orang balut luka ni, memang takkan. So, dengan masa yang ada ni aku nak manjakan hati aku sendiri...cukuplah selama ni memanjakan hati orang lain.

mood : kita hanya sebuah kenangan indah di alam fantasi...bukan realiti.



Sunday, October 24, 2010

Tiba Tiba Mata Aku Berkaca, Prappp Pecah Mata Kaca Tu... !

Tengah main game Frontier ville pun mata boleh berkaca ke ? Gahhhh tak boleh jadik betul laaa. Sabar ye sayang...sabar : ) 

Maafkan aku ye, aku banyak tegur salah orang. Sepatutnye aku kena sedar, aku ni banyak kelemahannya...so layak ke aku ni nak menegur orang ? Diri sendiri pun tak betul lagi kan...So lepas ni tak payah nak bersusah payah tegur orang lagi...biarkan orang tu belajar dari kesilapan dia sendiri...maafkan aku.

Maafkan aku ye, aku sepatutnye terima semua dengan redha. Sepatutnya aku juga berusaha untuk mengubah keadaan supaya ia lebih baik...tapi ape yang aku buat cuma tegur orang sana sini...bila keadaan tak menepati kehendak aku, aku mengamuk...maafkan aku.

Aku dah cakap, aku tak salahkan kau. Ini semua salah aku. So, kalau dah tau aku ni menyemak dalam hidup kau...kau jangan berkawan dengan aku lagi ok ! Aku nak bersendiri....Waoh ! Mata berkaca...Praaappp pecah kaca tu...berderai ! Srott srettt ...

mood : titibe nyanyi lagu Salem..."air mata, tidak kan bisa...merubah perjanjian..." (erk tak tau lirik)


 

Designed by Alieff Artwork