Thursday, September 30, 2010

Viva Presentation !

Ape awek tu buat dalam hujan tu ? Amboi amboi amboi !
Bermain dalam hujan sambil bermain-main buat viva ? Berdebar betul...

 Jom main hujannnnnnnnn sambil buat viva ;)

Salam yall ! Di kala hujan hujan sedap ni...aku rasa gelisah resah, mabuk laut, mabuk cinta semua ada ! Apesal perasaan ku tak tentu arah dan gabra semacam ni ? Adakah rasa rindu dekat norman hakim mula menebal ? Ahh tidak...lupakan saje norman hakim, mari meneruskan misi mencari achapannn ;)

Ah ! Merepek je ! Ok ok, aku tengah gabra tahap lemak ayam ni ! Esok aku ade presentation viva ! Rarrr...mungkin ada di kalangan korang yang tahu tentang Viva (bukan kereta viva elite midnight blue tu tau) , dan mungkin ade yang tak pernah dengar pasal Viva ni !

Cik neon tengah sedap wat viva sambil hati berdebar dup dap dup doppp! *mood pasrah*
presentation Pictures, Images and Photos

Apakah maksud Viva ? Viva ni sebenarnya waktu untuk kita buat final presentation kita depan pakar ilmuan yang dah bergelar masterade,phdrade,doctorade. Masa viva ni lah kite akan bentang kajian tindakan yang kite dah buat (buku setebal batu bata tuh).Menurut encik wiki, Viva adalah, : 
A dissertation or thesis[1] is a document submitted in support of candidature for a degree or professional qualification presenting the author's research and findings.[2] In some countries/universities, the word thesis or a cognate is used as part of a bachelor's or master's course, while dissertation is normally applied to a doctorate, whilst, in others, the reverse is true.

So, untuk mendapatkan gelaran "bachelor's" nih, terpaksalah aku mengharungi azab api neraka untuk hari esok...ish !! Semoga berjaya neo, ko goreng je la pensyarah pensyarah tu...jangan lupe pakai baju secantik bidadari syurga...(supaya dapat mencairkan hati pensyarah lelaki especially) hahaha...!





Tsunami Di Indonesia.

Tsunami 2010 !! Jangan mengada-ngada nak berada kat kawasan tepi pantai ok. Korang hati hati sikit. Ikutilah perkembangan semasa.
Gegaran kuat Indonesia skala Ritcher 7.4!

Gambar animasi bagaimana Tsunami berlaku !

Tsunami petanda kiamat...

Gelombang ombak Tsunami akibat gegaran kuat dalam laut.
Gempa bumi skala ritcher 7.4 ?? Korang rasa gegaran tak ? Aku tak rasa ape-ape pun melainkan tidur dengan nyenyak je semalam...err...Tsunami ke ? Aku dah gabra dah ni...hurm ! Ingat tak, Tsunami pernah terjadi pada tahun 2004, dimana lautan hindi bergegar kuat. Akibat dari Tsunami pada tahun 2004, hampir 200,000 orang maut...Adakah Tsunami 2010 akan berlaku ? Ini sungguh menakutkan ok.

Menurut wiki , Tsunami adalah ombak besar yang berlaku selepas gempa bumi yang berlaku dalam laut. Perkara-perkara seperti tanah runtuh, aktiviti gunung berapi, letupan, atau hentaman meteor yang berhampiran dengan laut juga boleh menjadi sebab berlakunya Tsunami.

Tenaga setiap Tsunami ialah tetap, dari fungsi ketinggian serta kelajuannya.  Gelombang Tsunami bergerak pada kelajuan yang tinggi melintasi air, dan boleh mencecah hingga ketinggian lebih dari 30 meter. Tsunami boleh menyebabkan kerosakan yang teruk pada kawasan persisiran pantai dan kepulauan.


Statistik Di Wikipedia tentang di Lautan Hindi , Tsunami 2004

Negara Maut Cedera Hilang Hilang
kediaman
Disahkan Dikhuatiri
Indonesia 127,420 220,000 ~100,000 94,574 617,159
Sri Lanka 38,195 38,000+ 15,686 5,637 ~573,000
India 10,799 16,413 5,614 380,000
Thailand 5,395 11,000 8,457 2,932 29,000+
Somalia 298 298 5,000
Maldives 82 108 26 12,000-22,000
Malaysia 68 74 299 5 5,000
Myanmar 59 600 45 200 3,200+
Tanzania 10 10+
Seychelles 3 3
Afrika Selatan 2 2
Bangladesh 2 2
Kenya 1 2 2
Yaman 1 1
Madagascar 0 1,000+
Jumlah 182,340 ~ 286,000 ~ 125,000 ~ 108,000 1.5-2 juta


 Bayangkanlah ombak tu boleh mencecah 30 meter !!! Kompom hanyut lemas mati !
(aku dah la tak reti berenang niii)




Ya Allah selamatkanlah umat mu dari bencana Tsunami, 
Sesungguhnya kau lah Maha Berkuasa Lagi Penyayang.


Wednesday, September 29, 2010

Ice Skating Di Sunway Pyramid !

Alkisah ade orang tu kan tak pernah main ice skate...hahaha. Bila main skating luncur luncur atas ais tu...sampai buat kuak lentang lagi tengah tengah public. Dah gaya macam ayam tempang plak tu. Terkangkang kengkang cuba untuk berlagak mahir main ice skate. ! Macam taik aku cakap, macam taiiiik !

Pergh, refleksi main ice skate yang amat teruk ! Hahaha...Ini cerita aritu punya raya aku , sis, and liltle bro pergi main ice skate di Sunway Pyramid ;) Time tu Youthsays tengah bagi harga offer, so kitorang gi main ice skate dengan harga paling murah di dunia, RM6 je sorang !




neo sepak orang dengan kasut skate?? oh no




Main ice icy yeahh ! Oopps, aritu kan..ade nampak mamat hensem ni kan kan dia main ice skate kan...sangat mengancam kan...arghh ! Siap pusing pusing lagi...alahai, kalau dah ade skill tu ape lah salahnye toreh ice tu bentuk love untuk aku ni? 

P/s : neo menci budak budak kecik yang gelakkan dia masa dia jatuh tersembam kat padang ice tuh...jaat laa diorang ni. neo rasa nak makan budak kecik !



Sunday, September 26, 2010

Gambar X-ray Yang Menyeramkan !


Woops ! Panasss ni!


Romen dalam bilik xray?Best ke beromen dalam bilik xray? Gaahahahaha, ade gak yang masuk blog aku cari ayat macam ni. Lawak betul la...ade ke yang beromen dalam bilik x-ray? Karut betul ! (macam biasa tajuk entri kena panas macam karipap panas kan)

So terlanjur cakap pasal kepanasan cerita x-ray ni...aku nak share gambar-gambar panas dalam bilik x-ray ! Gambar awek cun dalam bilik x-ray takde la, tapi ni semua gambar-gambar ngeri dalam bilik x-ray ! Gambar-gambar orang eksiden tercucuk cucuk dalam badan yang mengerikan...tapi gambar panas ni semua real punya !


 X-Rays showing a metal keyring featuring an Eiffel Tower souvenir embedded in the hand of Amy Preston, 28. Amy was carrying her keys in her hand as she went jogging on Tuesday when she fell and landed on the keyring resulting in two legs of the souvenir embedded in her hand. (Pic:Getty)


 A 27-year-old Chinese man ended up with a pair of 9cm long and 4cm wide scissors stuck in his oesophagus after they slipped while he was using them as a toothpick.


This chap had a lucky escape when he was shot at close range - his NOSE stopped the bullet dead, and he lived


 A schoolboy archer had an narrow escape after being shot with an arrow through the eye by a pal in China (Pic:CEN)


This Houston carpenter had a bad day in the office when he ended up with a three-inch nail embedded in his skull. Doctors said the nail had missed half a dozen vital areas by just an eighth of an inch


Building site worker Ron Hull fell off a ladder and landed on an 18-inch drill bit that went into his eye socket and through his head. He lost an eye but survived


Construction worker Isidro Mejia needed life-saving surgery after an accident with a nail gun saw him end up with SIX nails embedded in his skull


hree-month-old Staffordshire bull terrier Disa was taken to the vets with an upset stomatch - and a 10-and-a-half inch tent peg was found to the be the cause of the problem


What is it with Staffordshire bull terriers? When 12-week-old Jake was reluctant to curl up, his owner knew something was up and took him to get checked out. An x-ray revealed a seven-inch kitchen knife was the problem


 Patient Shafique el-Fahkri had a miraculous escape after being speared through the eye with a CHAIR LEG in a nightclub attack


Aussie Pat Skinner spent 18 months with stomach pain after undergoing a routine operation and when doctors took a closer look at the problem they found a pair of SCISSORS


 Yorkshire terrier puppy Charlie was rushed to the vets after getting a Xmas decoration lodged in his throat


A 27-year-old Chinese man ended up with a pair of 9cm long and 4cm wide scissors stuck in his oesophagus after they slipped while he was using them as a toothpick.




Saturday, September 25, 2010

Berita Mengejutkan : Orang Mati Masa Berucap Live Dalam Youtube ! Must See !

Mati masa sedang bercakap ? Itu lah nasib mamat dalam youtube ni, sungguh mengerikan !




Kesian pakcik ni kan.. aku rasa dia ni mati sebab terminum racun la...cube korang perhatikan video ni, dia mati selepas dia teguk air dalam cawan yang dihulurkan kepada dia tuh. Ish sih....menakutkan...



(Gambar) Fan Club Lisa Surihani Suka Berkebun & Menanam Pokok Kacang Panjang

Fan club Lisa Surihani buat aktiviti berkebun bersama Lisa Surihani ?? Waoooa!

Hai korang semua ! Terima kasih sangat-sangat kerana menyokong aku untuk terus menulis. Walaupun jarang ada yang komen kat blog ni, tapi kejadiran silent reader yang setia buat aku rasa berkobar kobar untuk sentiasa update ;) (sirius macam poyo kan kan)

Okay, gambar kat bawah ni bukannya Fan Club Lisa Surihani, (aku pun bukan minat lisa tu pun, cehhh). Gambr ni semua aku terjumpa balik dalam simpanan external hard disk aku. Gambar aku masa kanak-kanak ribena dulu...(hehehe bajet sekrang ni baru remaja remuji laaa). Tengok, gembira tak kitorang berkebun ?

Neon & friends bergumbira dengan aktiviti berkeun.

Main cak cak pulak neon bawah pokok tuh...

Masa dulu dulu semua kecik kecik berhingus lagi korang kan...sekarang ni semua yang aku kenal dah tua bangka dahh

Dalam gambar ni, ada gak kawan aku yang dah selamat kahwin, alhamdulillah...


Neo punya ! Jangan pijakk !

Thursday, September 23, 2010

Kenapa Perempuan Suka Bagi Mesej Panjang & Lelaki Suka Bagi Mesej Pendek.

 Gambar mesti nak cambest je ;)

Err...korang tau ke kenapa perempuan suka taip mesej panjang lebar dan kenapa lelaki suka taip mesej pendek pendek? Aku pon pelik laaa. Ok, sebagai kaum perempuan aku mengaku aku pun tergolong dalam orang yang suka taip mesej panjang lebar. Hahha...tapi ikut mood gak laa. Kalau aku tengah takde serabut, aku tak layan mesej orang. Anyway cuba korang tengok beza mesej perempuan dengan mesej dari lelaki...
Contoh mesej dari perempuan :

Morning, selamat pagi dunia !! weh ko buat ape tu..aku boring la harini. Jom kuar lepak ke tengok wayang ke, hehe..

Contoh mesej dari lelaki :

Free tak, jom kuar ;)

Contoh mesej dari perempuan :

Sayang ! I love youuu, rindu laa muah muah muah. Sayang rindu kite tak ? wuwuwuuuu...


Contoh mesej dari lelaki :

:)  (simbol senyum je?)



Wednesday, September 22, 2010

Program Pendidikan Khas Integrasi, Sekolah Taman Segar.

Gonna mish ya!


Hoorey! Its school holiday and its fasting month!

Was it a nightmare or the sweetest moment for this practicum? Hahaha. It’s hard for me to picture this to you. I die hard to achieved for 5 marks in that evaluation paper!! Lots of F words did came out from my silent mouth since my two other great practicum friends had got tons of straight 55555555555555555's in that shitty yellow paper - the paper whereas lecturers or teacher's trainer would give you marks lorh.

Lets forget about it. Theres nothing to lose for that very mark though, since I will end up be a teacher somehows. Nak kejar ke that Guru Cemerlang title? Heh, I could see that it was like WWF battles between my friends since everybody were fighting to get for it. I heard that some of my friends had a fought and cried, above this kind of war. A race of who gets the high marks during this practicum. Do I care about it? Hell no. =) Just feel damn relieves now after the lost of burden that had been on my head for the past of 2 months in SK Taman Segar.

Teacher : SKTS!! Students : Sedia!!! The funniest technique - or best to call the culture of SKTS , when students make up noises, teacher would shout "SKTS!!" to make sure that students alert with it or not. For those who hear the call, they would shout back, "SEDIA!!!" pssst.. I think it wouldn’t work that way for the SKTS's student. They still make noises even the teacher shout until throat comes out. In fact, I myself silently laugh whenever I heard this alert call. Keh keh keh. Guna technique lain la cikgu~~

How I wish to work already, I can go - yang kaki like the typical teachers always do, take a short nap during school's end, and punch out on 1.10 pm earlier ~ =)

NO, no, no I don’t want to be a typical teacher. I want to be more than that. I hope so. Its just that I cant bear my self to face another long practicum ahead. Study?? Assignments ?? Both make me really stressful. Again and again, I have to listen to the big speakers that always tell me to do this and that, and after I finished and pass up my work, they would tell me to do it all over again. My heads is pain now, please la..no more homework..k?

Im in love..=)

Love for me to recaps that, " I love my special kids ". The kids are the reason i can still make my works adequately. They love their teachers so much and they show it by giving kisses and hugs. I laugh and smile everyday, at home and everywhere whenever I remember about their actions in my class. Sometimes they acted very clever but in the very funniest way. Oh, they also like to hear music as much as I do! I take advantage to play the kid's song in my class. They jumped and clapped hands to show that they really love it. Wee~

In the nut shell, I hope my skills of being a special education's teacher would be increased now. I will learn from my mistakes, that not to put high expectations on the special kids. Dont be gila kuasa - as what my lecture had said to me, by planning too many activities in a row because special kids isn’t like normal kids. They are totally special.

In memory..=)




























see ya next time kids =)

p dot ass : puase jangan tak puase ye!!aih..tak kisah la with the spelling errors or bad grammars kan?




Ikhlas dari kepala ke lutut, neo si lampu neon.

XxxxX

deleted

Tuesday, September 21, 2010

Gambar Awek Cuba Bunuh Diri Dalam Bas : Awek Kelar Tangan Sendiri !

Kenapa la awek ni bunuh diri dalam bas ?...

Ni gambar - gambar yang diambil dekat sebuah blog ni. Gambar je, tapi penerangan takde plak. Tapi dapat kenal background nampak macam errkkk China kan ? Ish ish ganas betul tindakan awek ni...sanggup bunuh diri, tak sempat menyempat dalam bas plak tu...menakutkan passenger yang lain jer ! Nasib baik sempat diselamatkan dan dibawa ke hospital !





 

Designed by Alieff Artwork