Pages

Monday, May 31, 2010

Cerita Seram : Kepala Manusia Dijumpai Dalam Mesin Basuh Rumah !

Cerita gempak ni weh !!
Cuba korang beri perhatian dan tengok betul-betul...ni kes serius nih...!


Hah, apa yang melekat kat mesin basuh ni? Kepala manusia ke?



Hah, duit lima ringgit rupanya...nasib baik bukan kepala orang...kalau tak dah lame aku masuk surat khabar harian Metro. Ini rezeki namanye. Boleh beli aiskrim potong yang sedap tuh ! Chows !



Photobucket

Sunday, May 30, 2010

Bowling Wangsa Walk !

For your information, this was my first time ever that I really play bowling. Before this, I rather just stare people play, and I will sit at the corner judging people. Haha..but this time, my friends have brought me into this game which once I thought I really hate, but now I start to love it!! 


Some of my memories with my howt girlfriends...;p




 Amy, ko bawak kete tu laju sehh...aku penat kejar ko tau tak...kopek je la pelekat "P" tu...hahaha.




 Hahaha, baru sekarang aku tahu drive sendiri gi wangsa maju...cayalah kepada diri sendiri...keh keh...Ade sesiapa nak pegi Wangsa Walk? Meh aku drive kan... ;)



 Sape punye kaki ni weh? Lu pikir sendri aahhh...wa punya laaa!




 Neo dengan amy saling bertukar aura...



 Enjoy most of the time...



Gabra eh, Neo nak main bowling. Fyi, this is her first time. omg!



 Amy yang terror buat spare! Woahh!

 

 Neo teruja main bowling...newbies gila lah katakan...korang rasa aku boleh main ke ?



You guys, thanks for bringin me here laaaa!




 Awek-awek hot untuk hari ini...hihihi...




Naik lenguh tangan akuu  ni...hahaha...tumbuh muscles lepas ni tau!









 Yus, jangan mengomel lagi, cepat buat balingan bola tiga lobang!!




 

Minah ni suka amik bola tiga lubang paling berat...sebab minah ni kuat woooahhh..minah gym la katakan...



 Yus yang menang dalam bab merungut dan mengomel...hehehe..ade ke dia suruh orang ganti turn dia..?



Hahaha, Neo sengal giler...dah la tak reti main, mulut je bising !



 OOpss, tengok markah Neo wehhh!

 

Hohoiii...ade orang tu kan...dia tergolok dalam longkang bowling! Kaki terpeleeot dalam longkang, wat malu je!



Aku rase Happy shake!!! Hahaha...

Chows !


Photobucket

Terapi Berenang Untuk Kanak-Kanak Berkeperluan Khas.

Terapi berenang macam ni memang bagus kalau diadakan dengan lebih kerap lagi , terutamanya untuk kanak-kanak khas. Aktiviti macam ni lah yang kanak-kanak ni suka sangat dan dari sini kita dapat tengok perkembangan dan peningkatan diorang dari segi fizikal, sosial, mental, dan emosi.

Kanak-kanak cerebral palsy yang tak boleh berjalan...dah boleh berjalan sikit-sikit...
Kanak-kanak mental retard yang kurang bercakap...dah boleh berceloteh banyak...
Kanak-kanak slow learner yang lembam...dah boleh faham cara berenang dengan betul...

Macam tu lah perubahan yang kita mahukan. Kanak-kanak khas tidak boleh diperap  macam ikan masin dalam peti sejuk tu. Cikgu-cikgu kenalah rajin bawa mereka bermain dekat luar. Sekurang-kurangnya bagi mereka kenal dunia sebenar dan bersosial...barulah dapat kurangkan masalah yang terpendam dalam jiwa diorang tu.
Enjoy.



Okay, kanak-kanak...sebelum mula mesti warm up dulu . Cikgu taknak ada murid yang terkehel dan mandi macam mentadak kejap lagi yer...faham tak...

Baik cikgu...kami buat senaman gaya mentadak mentadu dulu sebelum masuk ke dalam kolam ye cikgu...hiyah hiyah...bersemagat sungguh kami ni kan cikgu..

Okay murid-murid boleh buat gaya spenderman masing-masing...bayangkan kamu semua nak selamatkan seorang putri intan payung emas yang sedang lemas dalam swimming pool ni. Faham tak murid-murid...?

Aik, korang ni...baru mula je dah tercungap-cungap ke? Tak boleh jadi ni...cikgu kena berikan korang renjatan elektrik masa korang berenang dalam pool kejap lagi...hehehe...

Oit cikgu! Kot ye pun nak dera kitorang jangan la suruh bumping tepi pool ni...saya da tak cukup nafas dah. Ni siapa pulak yang tenyeh-tonyoh belakang badan saya ni...argh...

Cepat korang, kocakkan kaki sekuat mungkin...ada jerung perkasa dalam pool ni yang akan geget kaki korang...hahaha...kocak jangan tak kocak, ewah...!

Okay lah tu kalau semua budak-budak mandi tak pakai baju kan...buruk pulak rupanya kalau cikgu-cikgu yang mandi tak pakai baju...ish ish...

Pin pon, pin pon...sila beri laluan kepada keretapi laut yang istimewa ni...cikgu-cikgu semua join yer...jangan nak mengelat je lebih...

Hah, tiba masa untuk berjoget beramai-ramai...siapa yang berani buat cikgu jatuh dalam air memang nak kena pelangkung sorang-sorang...jangan la tarik baju cikgu...alahai...

Okay murid-murid sila kangkang seluas - luasnya...kita akan berdiri dalam keadaan sedia dan senam aerobik pulak...tak payah buat tarian akrobatik ok!

Ini tarian taichi ke ape ni...cikgu pon kurang faham laaa...korang buat je la k...

Jangan sebuk...cikgu dah penat ni...nak berehat jap...tarik nafas segar...telan air pool yang payau dan masin...pahit...semua ada.

Cikgu hampir gelabah bila ko asyik berpaut kat badan cikgu jer...rasa nak biarkan ko lemas beberapa saat muncul dalam hati cikgu...tapi cikgu agak bersabar...hahaha.

Oh gembiranya , ape yang gembira tu oii?

Aik, mana pergi cikgu lelaki zaman sekarang ni...dah pupus ke...cikgu perempuan je yang ada...hehehe.

Kenangan ku bersama mu...hihihi...

Aku nampak sesuatu yang terselit...abaikan je la yer...hahaha.

Tatih tatih...aik...cikgu pejal bercekak pinggang je atas kolam yer? Nak kena zass ni...

Chow, nextime kita menyelam lagi ye.Blup-blup-blup!

Saturday, May 29, 2010

Cara Masak Ikan Tiga Rasa Yang Sedap !

Ikan Masak Sambal Tiga Rasa? 
Takde hal...cuma serahkan pada yang expert okay.
Sediakan semua bahan-bahan di atas, bawang (kisar,potong) dan juga cili (kisar).
Gunakan juga sos cili, dan sos tomato untuk tambahkan kemantapannya tuh.

Aku guna dua-dua bawang kisar dan potong sebab, 
kalau guna bawang potong nanti nak makan baru ada rasa rangup-rangup bawang...

Kenapa aku panggil resepi ni Ikan Tiga Rasa?
Sebab resepi ni ada rasa pedas, masam, dan manis...
 Jangan lupa masukkan bahan seperti gula, garam, pak aji pun boleh...

Ikan pilihan untuk hari ini? Ya...ikan bawal ! 
Ikan bawal memang sedap untuk apa-apa jenis menu, betul tak?

Aik, 2 ekor je ke...cukup ke untuk seisi keluarga? 
Ala, kongsi-kongsi lah jangan lah jadi tamak haloba...tak baik...

Aik? Tau-tau je dah siap...betul ke aku yang goreng ni...hahaha...
Sama je cara nak masak ikan ni dengan Ayam Togel Masak Sambal yang aku dah masak dulu...
Pandai-pandailah korang buat k!

Setiap kali aku masak je, aku nak tahu orang cakap benda tu sedap okay! 
So, mesti gunakan kaedah paksaan. Hahaaa...Along, ikhlas ke thumbs up tuh? 






Photobucket

Friday, May 28, 2010

Petik Gitar Kapok Nyanyi Lagu King Fish Pizza Hut !!

Get into the boots and jeans and now lets lepak with us!  Hahaha...looks like we are sitting on the palm beach at Bali right (if only its true)?Yeah, I think this is a good port to lepak and play guitars la. No one has heard us, so we dont mind to be crazee.The birds also chirping crazily when they see wacko people like us come to intrude their habitat. :)

Anyways, this songs was created just to try our luck on the Big Fish Moment with Pizza Hut Contest by Nuffnangs. I guess you guys also have heard about it right? Theres too many great competitors out there, and its like a big war you know. Is there a chance to win this? LOL. No, lets not put the hope up too high on that.

Fyi, this is just the making of video. The final one is on our Big Fish Moment With Pizza Hut entry. 
Go check it out and just enjoy the show ;p



Ahh, nevermind if we dont win this, all we wanted is just have fun in blogging. Right Reiko? Chows !

Photobucket
 

Designed by Alieff Artwork