Pages

Friday, October 30, 2009

PDK Hulu Kelang Bakti Siswa Cemerlang





Alhamdulillah, Program Khidmat Siswa yang telah berlangsung di PDK Hulu Kelang , Selangor pada 5 Oktober hingga 10 Oktober 2009 telah pun tamat dengan baik dan jayanya. Syukur, dengan adanya program seperti ini, kami sebagai guru pelatih dari Institut Perguruan Ilmu Khas telah berjaya merapatkan silaturrahim antara warga Orang Kurang Upaya (OKU) dengan komuniti. Kami juga telah menimba banyak pengalaman yang sukar dicari ini.


Sepanjang program aperentis PDK berlangsung, group kami dan group-group PDK yang lain-lain banyak bertikam lidah tidak kurang dengan berentap untuk menunjukkan kehebatan group PDK masing-masing. Ternyata tugasan seperti ini boleh membawa pertengkaran antara kumpulan PDK.


Hebat juga goncangnya dalam group PDK kami sehingga ada yang terasa hati dan menangis di belakang tabir. Berkat dari sokongan group member PDK yang memahami, ketidaksenangan itu terubat. Tabik kepada sembilan orang group member PDK Hulu Kelang, You guys memang melethop!Tak sangka dengan 9 orang je boleh menjayakan event PDK ini.



Behind The Scenes Of PDK


Its Nice Workin with you guys.

Pengerusi - Keri
N.Pengerusi - Aqma
Setiausaha - Neo
Bendahari - Am
Public Relation - Tirah
Sokongan Mantap - Alan, Wan, Kak Mun, Ayu.

Sleeping in Cik Mes Mansion.Please Donate!
Duin the paperworks
So busy at that moment.
Meeting
Our group member





Aktiviti Gotong Royong & Keceriaan Di PDK



The murals

Kak Mun

Gardening

Mural lagi

Cat & Label Pasu

Tukang Cat Bertauliah

Rewang-rewang

Simple but Nice

Hehe..Our name on the wall.

The origami

Its Neon on top.

Banner!

Neon do the origami

Purple.




Aktiviti Home Based - Lawatan Ke Rumah OKU 
Oleh Kami dan Pihak PDK




They are twins, ceria gila

Therapy on kids




Program Sehari Bersama OKU Di PDK




Sand Therapy for kids

I handle the box car

Demonstrating

The breakfast

The teens making the sandwiches

The parents participating in gubahan buah

Pics with the kid

Relax and eat nasi lemak

Cleaning up

The fancy fruits

Cute sgt buat sandwich

Judging the marks

The judges

Semua dpt hadiah

Happy moment for them

Us wit the presents


Majlis Penutup "Majlis Lambaian Kasih & Jamuan Hari Raya"
DI PDK




Pertandingan Pakaian Beragam

They are Brother and Sister

Hebat bergaya

Cantik dan comel

Barisan contestants

Tanx for berita sinar for the liputan.
Masuk paper lagi tau

Ceramah Peluang Pekerjaan untuk OKU

Posing lagi

Banner lagi

The Makan-makan

The Place

Ayu and me

The kid just dont like me?

Candid

Listening to the talks.

Snap with Dato Suhaimi Ibrahim

Multimedia Presentation.

Us

Happy and glory
Laporan Kewangan Secara Kasar Untuk Program PDK

Target Kami = RM 8,000
Tajaan & Sumbangan wang (peribadi & syarikat) = RM 6,400
Tajaan & Sumbangan barang @ makanan = RM 2,500
Keseluruhan wang terkumpul = RM 8,900

Usaha sama kita tidak sia-sia apabila duit yang dicari-cari untuk program PDK datang mencurah-curah..dan dari situ program PDK kita juga berjalan tanpa banyak masalah. Harapannya, duit lebihan tu kita buat something yang berguna untuk amal jariah kita dan bukanlah untuk bersuka ria. Semoga Allah memberi rahmat dan keberkatan dunia dan akhirat kepada semua yang telah menjayakan program ini. Amin.

P/s : Sorry for all wrong doings, sesungguhnya yang baik tu datang dari Allah, buruknya datang dari kami sendiri. Jangan gaduh-gaduh lagi lecturer kata semua group dapat A untuk paper PDK =)





 

Designed by Alieff Artwork