Friday, January 16, 2009

NeoPets yang huduh


Ini cuma sebuah ilustrasi sampah yang dikomersial kan oleh seekor munyet berbibir tebal.
Ya, maksud tersirat dari pernyataan di atas dapat dirasakan kehangatannya. Mengapa ? Saat aku rase macam kene baling taik, aku rase mcam nak mengamuk je. Sabar separuh dari iman. Cukup sekadar ilustrasi sampah yang menjadi paparan bagi dia supaya dia tahu yang aku benci diperlakukan begitu. Sesiapa yang buat taik, terasa busuknya. Yarks!
Anyway, aku maafkan dia. Cuma aku mintak lepas ni jangan ganggu aku.
Sekian Terimas .

Thursday, January 08, 2009

Jangan baca

Salam. Nite, peace. First thing first, aku nak ucap tahniah kat salah seorang blogger yang aku amat sayang. Kepada cik ratu, tahniah kerna menjelang 26hb Jan 09 ni beliau akan melangsungkan pertunangannya di Penang. Tahniah ratu.

Haih. Malam ni jiwa macam kacau sikit lah. Tadi abang angkat aku roger. "Sis, you ada friend tak yang nak buat part time job. I've got this event la, 2-3 person needed to be liaison officer untuk commonwealth youth program. Kalau ada, you inform me ASAP okay sis? 8 till' 12 Jan je. At Legend Hotel, penginapan, makan semua ditanggung beres and the payment is RM200 total.".."Ni kenapa tergesa-gesa sgt ni bro?".." Haih, last minute punye cerita, you dont ask too much la k..".."Orait bro, u can count on me.I'll inform you ASAP". Zass, aku terus roger si John. Aku tau mamat tu boleh harap.Sudah ku agak dah John memang berminat. Terus dia roger kawan - kawan dia yang lain seramai 4 malaon'. Lepas aku roger John, aku roger Ecah plak. Minah ni lagi bersemangat, sanggup ponteng class esok sebab nak join. Aku cam rase nak join, sumpah aku excited sgt. Tau jela, bila cerita kat mak je, mak aku cam ~ "Dah3x..mak tak percaya la event2 last minute call macam ni. Jangan mengada - ngada nak join". Aku terus mematikan hasrat aku saat tu. Cam nak hantuk dinding je. Hurgh, semua tak boleh!.

An hour later , Abang wan called."Sis, I owed you one la sis. Thanx okay. Walaupun budak - budak tu banyak songeh, atleast ade juga backup manpower esok. Nextime we'll have tea together okayh?". Dan aku cam ~ yeah, sure don't mention it. Padahal aku nak giler la pegi, sebenarnye nak pengalaman je. Sebab aku teringat mase handle BIGWALK event mase Merdeka dulu sangat best. Banyak sponsored stuff, and free gift. Meriah, dapat kenal dan tengok banyak gelagat manusia. Dan kali ni missed out plak! Aicth.

Malam ni kan otak macam kacau sikit. Ade beberapa kerja sekolah yang perlu aku siapkan. Yeah sudah siap. Macam cincai - cincai sikit. Takpe, esok pass kat pihak bertanggungjawab sahaja iaitu Faiz dan Shah. Untuk sem ni, aku digandingkan dengan 2 jejaka pengitan ini. Alahai mereka sungguh teruna dara~. Si Faiz dengan perangai nya yang pelik - pelik. Dan si Shah dengan perangai dan pandangannya yang selalu saiko di mata ku. Tapi one and the only thing i know, both of them have a good brains and fresh ideas. I am damned sure everything will worked best, and we will have a best performance as long as we maintain to cooperate within each other.

Malam ni kusut sikit. Bayangkan dah 3 malam entah macam dah lama je aku tak dengar suare si mulut V tu. Aku call, dia busy. Time dia call plak aku busy dalam class. Bila aku balik clas, try call lagi dia tido plak. Bila dia bangun tdo, and try call aku, aku plak yang menonggeng tido di waktu petang. Sebelah malam pula dia start shift malam, aku plak busy dengan kerja sekolah dan malam je waktu tdo. Jadi kesimpulannya, takde communication dengan dia pon 3 hari ni. Ape yang aku benci? Time dia kat rumah sewa dia, pantang dia nak bergyut je, kene bahan pulak dengan kawan - kawan dia. Kene kutuk, kawan - kawan kata dia jiwangla, tak best la tak bujang la, lepas tu kena bantai gelak kuat - kuat. Duh~ aku dengar la kawan - kawan dia kutukkat belakang. Tak ke hampes namanye tu? Aku rase nak suntik - suntik je kawan - kawan beliau dengan morpine 2 - 3 botol. Kasik pengsan dan terus senyap tanpa gangguan dari mereka yang macam malaon' tu.

Yeah, malam ni aku nangis sikit. Entah? Macam ade benda yang aku terguris, terasa, teringat, terkenang yang buat aku cam sedih. Tak pasti la apa sebenarnya sebab perasaan tengah berbaur-baur dengan perasaan yang lain. Ye, aku teringat. Satu perkara. Aku sedih. Sekarang umur aku dah mencecah 21 tahun. Terkenang dahulunya aku mula sukakan seseorang bergelar lelaki. Masa tu umur aku 15, dia 20 tahun.Suka la konon - konon. Atlast dia buat aku sakit hati . Mentang - mentang aku budak kecik tak tau ape mende time tu. Suka hati mak bapak beliau je sakitkan hati orang. Masa umur dia 21 tahun, aku dengan dia dah start beregang. Ambil haluan masing - masing. Baru sekarang aku rasa bila umur 21 tahun ni, seseorang tu dah boleh berfikir secara matang. Tank sangka aku dah mencecah usia di mana satu ketika dulu si dia pernah berusia di tahap ini. Masih muda, tetapi matang, dan sanggup menyakitkan hati orang lain.

Argh. Pedulik la. Bukan korang paham pon ape aku merepek ni. Aku tulis je. Suka hati.Sekarang mahu tidur, dan esok mahu lupakan perkara serabut dalam otak. Bangun dengan niat yang bersih dan baik, dan senyuman bermutu untuk diri sendiri dan diri orang lain. Chow!

Tuesday, January 06, 2009

Takde keje nampak?

"Antara LampuNeon, tag dan BudakHutan "


Apa dan Siapa? Sebuah tag yang dapat dari BudakHutan aka. Remy. Siapa BudakHutan? Sepanjang aku hidup dalam dunia blog ni, aku cuma tahu yang beliau ni adalah seorang : 1. Berasal dari Sarawak, 2. Kaum adam yang bernama Remy dan 3. Beliau cukup mencintai alam flora dan fauna kerana perisian blog nya pun banyak berkisarkan tentang alam hidupan di muka bumi ni. Did i missed out anything Remy?Do correct me if im wrong.

Menagapa?Anyway, tag ni seswai ditujukan kepada budak - budak yang takde kerja sekolah je. Macam aku, time - time tengah takde ass - ai - ment ni lah aku boleh layan bende2 cem ni. Haha. Cam kelakar je, amik note book yang berhabuk dah tu, n start writing what the tag required me to do. Im so sorry remy, i dont have that guts to tag anyone. This tag will end up just with me . Hehe.

Bagaimana? Tag ni seharusnya di pass kan kepada 6 orang yang lain. Tapi aku tak nak. Sebab aku tau ramai busy menjelang new year ni. Banyak mende kot nak buat. Tapi aku je yang guling - guling atas katil. Apa - apa pun, to whom who ever got scanner at home, boleh la cube - cube buat tag ni.

Jenis Tag -Tulis Tangan ( handwriting )
1.Nama / nama Samaran kat alam maya ( net )
2.Tulis guna tangan kanan atau kidal (tangan kiri)
3.huruf yang suka ditulis
4.huruf yang tak suka ditulis
5.Tulis " The quick brown fox jumps over the lazy dog"
6. Tag lagi 6 orang


Salam sejahtera Malaysia!


Sunday, January 04, 2009

Anti - lelaki.


PERINGATAN :Entry ini ditujukan untuk semua golongan lelaki YANG MENGAMALKAN PERKARA YANG TERSENARAI DALAM LIST SAHAJA.

Kongsi sikit apa yang aku tak gemar tentang manusia bergelar lelaki.


1. Badan berbau.


Aku tak pasti samada segelintir orang - orang ni berbau disebabkan bau peluh @ bau ketiak @ baju tak basuh. Kita kena aware dengan perkara macam ni. Kalau dah tau badan kita ni selalu berpeluh, atleast pakai lah deoderant, semburlah minyak wangi sikit. Atleast deoderant tu membantu menyerap peluh di bahagian ketiak kamu tu.

2. Mulut busuk.

Selalunya si polan yang bermulut busuk ini adalah seorang smokers. Orang lelaki yang merokok selalunya bermulut agak busuk, mempunyai gigi yang kuning kehitam - hitaman . Jauhi perokok!


3. Bulu - buluan.


Aku selalu perasan yang orang lelaki ni banyak yang tak jage bulu buluan mereka. P/s : Bulu hidung pun nak tunjuk kat orang ke bang? Hadui..kasi clear sikit bleh tak? Kadang - kadang bila terpandang seorang mamat ni, muka dah handsome gila, tapi bila terpandang tang hidung je, ade jer yang terjulur keluar. Aiseh. CANCEL . P/s/s : Bulu yang lain - lain tu pandai - pandai la trim okayh!Jangan biar jadi hutan belantara plak!

4. Selekeh.


Serius. Aku bukan la suka orang yang kemas yang teramat kemas sangat. Tapi atleast nampak bersih cukup la. Aku kureng dengan orang yang selekeh. Rambut dibiarkan panjang + serabai, janggut + misai tak trim + pakaian yang dikenakan jenis yang tak sesuai.

Contoh yang aku pernah tengok macam ni :


- lelaki yang memakai baju kemeja yang bersaiz besar dan tak bergosok
- lelaki yang menggayakan seluar jeans yang koyak rabak dan di bahagian bawahnya dibiarkan melesar kat jalanan. (tukang DBKL)
- lelaki yang suka memakai jeans yang jenis "narrowed" di bahagian bottom.(bajet macam yankie funkie?)

- lelaki yang jenis pakai baju warna striking dan ketat.

5. Tidak sopan.

Antara perangai - perangai yang tidak sopan , yang selalunya aku dapat tengok kat lelaki ialah :

suka kentut kuat - kuat, macam takde perasaan malu
suka
korek bijih dan buang merata - rata, tak pon selit je mane - mane tempat
suka meludah di jalan raya
suka
mencarut
suka
gelak kuat - kuat!!
suka pancut merata - rata!


P/s : Itu je buat masa ini. Harap maklong.
 

Designed by Alieff Artwork