Tuesday, December 30, 2008

Cinta parah - berdarah


(cis kene improve lagi adobe ni.2 jam ngadap..ni je hasil nye??18)

m: Cinta itu buta. Orang kata cinta itu tak kenal pangkat, darjat atau rupa. Tapi sejauh manakah kebenaran butanya sebuah cinta itu? Sebelum fikiran korang melayang dengan lebih jauh, cuba lihat kes – kes di bawah.12

  • Kes 1 : Si gadis seorang peguam. Si balak hanya penjual bunga.m:
  • Kes 2 : Si gadis seorang pensyarah . Si balak hanya seorang pekerja kilang.
  • Kes 3 : Si gadis seorang engineer. Si balak seorang penagih dadah.m:
  • Kes 4 : Si gadis seorang dentist. Si balak hanya seorang pelukis jalanan.
  • Kes 5: Si balak seorang doctor. Si gadis hanya seorang penjual nasi lemak.
  • Kes 6 : Si balak seorang business man. 40Si gadis seorang cleaner.

Kes – kes seperti di atas dipandang agak sinis oleh masyarakat m:. Samaada kita sedar atau tidak, ianya berlaku. Pada pendapat aku, dua kemungkinan yang boleh berlaku jika ada cinta wujud dalam hubungan seperti ini.

Kemungkinan 1 : Kalau kahwin mak bapak tak restu. Jadi lebih baik berpisah je. Cari lah orang yang lebih padan atau sama taraf.m:

Kemungkinan 2 : Jodoh kuat antara si polan dan si polan akhirnya membawa ke alam perkahwinan 5. Bahagia hingga ke anak cucu walaupun tidak sama taraf.m:

Persoalannya : Korang pernah dengar kes-kes macam ni? 8 Pernah alami? m:

m:Anyway, kuatkanlah kepercayaan kita dengan Janji TUHAN 14 bahawa "Wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik adalah untuk wanita yang baik..".m:

Wallahualam.m:

Saturday, December 27, 2008

New determination

Mak selalu kata, " Umur dah meningkat 21 tahun, tapi perangai macam budak - budak " . Abah kata ," Ni macamane nak jadi cikgu ni? ". Aku kata , "Penuhilah usia muda anda dengan perkara yang berfaedah ".

Ini cuma : IKLAN AZAM BARU


Tak kisah apa orang lain kata. Yang penting, seseorang tu takkan berubah kalau diri sendiri taknak berubah. Lori balak pun takkan buat seseorang tu berganjak jika seseorang tu tak mahu berganjak. Happy new year untuk diri sendiri. Moga Tahun 2009 membawa kebahagian, kejayaan dan kecemerlangan yang berpanjangan dan berkekalan. New spirit, Yeeha!!!

The Exhaustions .




Aku cuma nak REST . And that means alot of things.

1st - aku taknak stadi, taknak asaiment, taknak class.

2nd - aku mahu tido sepanjang hari without any disturbance.

3rd - aku mahu lari dari KL yang haloo baloo. ada tempat yang mcm heaven tak? Kasik tau sini.

4th - aku mahu somebody yang boleh terima yang aku ni BLUR in everything.Atleast boleh nyanyi lagu blurry same2.

5th - aku mahu duit . new sem, yeah new business coming up.a lot of money will come. Yahoo aku boleh enjoy.





Thursday, December 25, 2008

Yellow fellow

Hell-lo ~ Yell-ow my dear Fell~ows .
***
I have been busy watching PRISON BREAK about this 2 weeks. Got a lot more episodes to catch up because i haven't finished the third season yet.You know, i didn't have much time to see this movies before, cause busy with the assignments, studies and so on. I don't have to attached my self in front of the TV, coz my sister had downloaded the forth season of Prison Break. I cant wait to see the ending.
***
Urgh, i can feel the wave of school fever now. I will start my new semester on 2nd of January 2009. I know that i will got so much works waiting for me for the new sem. Less study in the classroom, but more on practical site. No more play - play, huh! You've gotta be a real teacher from now. So start acting like one. * trying to motivate my self, but it didn't works at all. *
***
OOh, im so broke right now. This situation keeps me at home as i don't have any money to leisures off . I cant buy any new stuff to wear or use for this new sem. Have to wait for the allowance on this February, maybe.

Okais, will write back soon. Buh bye.


Tuesday, December 23, 2008

Gila




Mood : Tengah layan cerita ni. Sambil rindu - rinduan dgn Abg Mill aka. Scofield

Sunday, December 21, 2008

Pretty boy gets me lunatic.

I am a huge fan of punk - rock music. I started to like punk genre since I was in Form 4. The first song that had cought my ears and hypnotized my heart to punk rock is "I'm just a Kid" by Simple Plan. Sometimes people get annoyed and give me "that look" when they know I like punk music. I judge the song's beauty by their lyrics and the sounds of music, not their look or style. Please don't get me wrong, i will never pierce my tongue or have a crown tattoos on my butt. Ne - vah =)


I am in crushed for this band. WOOo.
This song is now hits my I-tune player on and on.
You got to hear it.

Check yes Juliet
Are you with me?
Rain is falling down on the sidewalk
I won’t go until you come outside.

Check yes Juliet
Kill the limbo
I’ll keep tossing rocks at your window
There’s no turning back for us tonight.

Lace up your shoes
Eh Oh Eh Ohhh
Here’s how we do:

Run, baby, run
Don’t ever look back.
They’ll tear us apart
If you give them the chance.
Don’t sell your heart.
Don’t say we’re not meant to be.
Run, baby, run.
Forever will be
You and me.

Check yes Juliet
I’ll be waiting
Wishing, wanting
Yours for the taking.
Just sneak out
And don’t tell a soul goodbye.
Check yes Juliet
Here’s the countdown
3… 2… 1… now fall in my arms now
They can change the locks
Don’t let them change your mind

Lace up your shoes
Eh Oh Eh Ohhh
Here’s how we do

Run, baby, run
Don’t ever look back
They’ll tear us apart
If you give them the chance
Don’t sell your heart
Don’t say we’re not meant to be
Run baby run
Forever will be
You and me

We’re flying through the night
We’re flying through the night
Way up high,
The view from here is getting better with
You by my side

Run baby run
Don’t ever look back
They’ll tear us apart
If you give them the chance
Don’t sell your heart
Don’t say we’re not meant to be
Run baby run
Forever will be…

Run baby run
Don’t ever look back
They’ll tear us apart
If you give them the chance
Don’t sell your heart
Don’t say we’re not meant to be
Run baby run
Forever will be
You and me
You and me
You and me


Click here to grab this song.

* These are my all time favorite punk - rock band , I love their musics! *


Saturday, December 20, 2008

Perkataan "Shit" sama dengan "Taik"

AMARAN SEPOI - SEPOI : Khas untuk seseorang bernama FUNNY dan HAMSAP.




Urghh, aku ade enemy ke kat NeoZone ni?Kepada anonemes terhormat, mesti ko salu lepak blog aku kan? Rajin ko ni =) Mesti post2 aku semua ko godek kan? Ape ko carik haa..
Terase teruja plak bila ade secret admire cam ko ni. Pergh, siap menyamar jadik Admin aka. Neo dan reply komen kat comment box ye. Rajin ko ni =) Laenkali buat lagi ye. Meriah sikit blogsphere ni dengan kehadiran orang rajin macam ko ni. Haha.
Anyway, aku lukis gamba Urghh tu sebab jijik
:n3sl0_100: dengan perangai ko. Cantik tak gambar tu?

:fire:
Fire ko. Hyahh.




Tuesday, December 16, 2008

Bintang yang malap, harap kau bankrupt!



Atlast, aku quit. Menunggu 15 hb ni macam menunggu seribu tahun. Hahaha. Aku rase cam dah kamceng plak dengan budak - budak kat situ. But terima je lah, aku bukan ditakdirkan untuk kerja lama kat situ. Bagi aku, cukup sebulan aku kerja kat BINTANG, tulang empat kerat aku ni macam nak patah - patah di buatnye. Kerja cashier macam kerja kuli. Dahla sebuk fikir duit takut short, pastu kene tahan maki hamun dari customer lagi. In addition, kene marah dengan ketua cashier lagi . Naik bohsan aku. Harini aku mula free. Start menjalankan aktiviti blogging macam biasa. Best nye. HOORAH!!!!

Tuesday, December 09, 2008

Sape suka dihina, dikutuk dan dicaci?Kau rela?

Kisah Aku sebagai seorang CASHIER yang agak mantap.
:Font33::Font30::Font16:


Kejadian 1

Sambil memegang kicap Tamin, dia melangkah ke counter aku.
Customer 1 : Hye dik, comelnye.
Aku : * Senyum , tanpa memandang ke arah Customer 1, terus bertindak mem-punch & mengambil plastik sambil membungkus Kicap Tamin *
Customer 1 : Heh, sombongnye adik ni..( sambil tersenyum merenung aku yang tengah buat keje )
Aku : Tiga Ringgit Dua Puluh Sen. ( Sempat memandang ke arah Customer 1, dan senyum 2 saat )
Customer 1 : * Menghulurkan duit RM3.00 dan senyum lagi. *BUDUHNYE*
Aku : Bang, RM3.20 ni.
Customer 1 : Tolong la dik, abang nak beli ni. Tolong la..
Aku : Habis tu macamane ni?Adui.. ( Habislah shot gaji aku kalau semua customer macam ni )
Customer 1 : TOlong la dik, abang bawak tiga ringgit je dari rumah tadi.. * Sambil buat muka sedih, ingat aku kesah ke?? *
Aku : Minta maaflah bang, kalau duit tak cukup, tak boleh beli. ( Sambil mula menjalankan operasi meng - cancel jualan di skrin komputer )
Customer : Kalau macam tu takpelah!! * Membebel tak tentu pasal dan blah ke counter lain, dengan harapan sumbody
else akan terpedaya dgn gaya nya tadi *

* Aku terus ke counter kawan aku untuk buat - buat tolong dia bungkus plastik. Entah kenape, aku plak yang segan dengan orang tu. Memang aku kedekot 20 sen. Tapi bukan ape wey, perkara ni dah banyak kali jadik. Banyak customer tak cukup duit tp then suruh cashier yang cover duit baki yang tak cukup tu. Mane tak bengang??? * P/s : Lainkali jgn ngorat aku kalau tak cukup duit!! Sungguh memalukan.

Kejadian 2

Di sudut counter yang menjaga bahagian SUSU dan ROKOK, aku duduk dengan innocent nye. Customer bangang pon datang untuk mula buat hal. Diingatkan, bahagian counter aku special, hanya susu dan rokok perlu di bayar di counter ini. Jadi jangan banyak songeh!!

Customer 2 : Adik, susu ni abang amik dulu, karang bayar kat dalam boleh?
Aku: Sorry bang, susu memang kene bayar kat counter ni.
Customer 2 : Hak alaa! Same je kalau nak bayar kat dalam ke kat luar ni.Ape yang susah sangat??
Aku : * Buat - buat busy sambil layan customer lain, dalam hati aku berkata " lantak ko la..taknak beli ko boleh blah!! " *

Yeah, for 15 munites, the same person came again and put up his stuff for payment..

Aku: Ye bang, susu yang mana tadi?
Customer 2 : * Menjeling aku dengan mata tajam sambil menjeling ke arahsebuah tin susu yang dikehendakinya *
Aku : * Agak cuba mengenalpasti susu yang dijeling nya tuh, dan terus mencapai dan mula mem-punch *
Customer 2
: * Sambil meletakkan barang - barang di tempat yang jauh sikit dari counter supaya aku susah nak punch *
Aku : * Kesabaran yang mengatasi segalanya , dan aku ambil satu persatu barang customer tadi ke depan counter untuk di - punch *
Customer 2 : * Sambil membuat muka dan masih menjeling tingkahlaku aku, mula membuat perangai dengan menolak air botol yang ingin dibeli sampai jatuh *
Aku : * Masih bersabar, tapi dengan muka yang macam TOOOt, aku angkat balik air botol tu untuk punch, masih menjalankan tanggungjawab yang sama *
Customer 2 : * Bersuara * Sekarang dah berapa??
Aku : Sambil memegang Keropok Mummie dan tahan geram.." Harga Mummie ni Rm 2.90 "
Customer 2 : Aku tanye, sekarang harga semua ni berapa???Ape masalah kau ni??
Aku : * Sambil menahan marah, melihat pada skrin komputer dan tunjuk pada skrin * " Sekarang total dah RM39.90 "
Customer 2 : Ape masalah kau ni?? Kau tak boleh nak cakap ke?? Ape masalah kau sebenarnye ni??Kau takde mulut ke nak cakap???
Aku : * Better senyap je, babi punye orang.Hambik ko!! Aku dah bagitau total pon tak puas hatri lagi!!!*
Customer 2 : * Sambil membebel, dan maki hamun aku, dia ajak anak dia balik sambil blah dan tinggalkan barang2 di counter aku *

Blahh la wey!!Aku tak tahulah nak cakap ape, sampai sekarang terngiang - ngiang muka orang tu. Aku tak tau ape masalh dia nak benci sangat aku ni. Aku menjalankan tugas , dia pulak tak puas hati. Aku naik marah sampai jawab soalan dia dalam keadaaan tangan menggigil nak hentam orang. Sangat geram. Kalau la korang rase ape aku rase..memang tak bileh blah weyy!

Kejadian 3

Ini pulak semasa tengah menjalankan tugas dalam proses jual beli. Lawak gak la.Layan je lah.

Customer 3 : Hye, adik ape khabar?
Aku : * Bantai senyum je la wey *
Anak kecil customer : Abah ni sape ni?
Customer 3 : Ha, kalau nak tau ni la awek abah.
Anak kecil customer : Wa, abah ade awek ek. Ni awek abah ke??
Customer 3 : Ni la awek abah, cantik tak?
Customer dan Anak kecil customer : * Tergelak - gelak depan aku *
Customer 3 bercakap kepada anaknya : Ko jangan bagitau umi tau, kalau tak siap ko.Hahahaha.
Aku : Aduyaiiii...* Sambil tergelak - gelak sakan *


**KEJADIAN - KEJADIAN LAIN AKAN DI - UPDATE KALAU AKU ADE MASE**



(X-X)

AMARAN YANG TERAMAT KERAS : Ini bukan post,jadi tidak perlu baca!!!!
Yeah. Dapat gak post sebijik.
Just some little things that buat aku cam tak leh blah.

1st, aku nak benti keje la wey! Tunggu la 15hb ni. Aku quit.:n3sl0_41:

2nd, wey bengang siott,handphone, simcard aku , my little brother bawak pegi Beijing!:n3sl0_46:Huaahh nasib baik sampai Rabu ni jer.
3rd, aku bengang dengan customer yang kurang hajar!!!aku rase nak mencarut!:n3sl0_27:
4th, tanx yang menggila pada mak aku coz sambut gak buffday aku dgn "cake sebijik".:plis:Buffday aku on 29November, tapi dapat potong kek on 7December.Huah

5th, kisah centa ku macam berak. :n3sl0_100: Kejap putus dan sambung balik.Huah.Penat.Dah 2 tahun wey, sape nak putus???Mau kawen la.Tapi duit je tak cukup.

6th, Hari Raya Aidil Adha ku sambut dgn tidak meriah. Aku kene keje teruk - teruk dekat pasaraya BINTANG.Rase macam hell.:#6:

7th, Minta Ampun kat :n3sl0_71: ratu, mashi, vio , zara sebab lame dah tak pergi meronggeng tempat korang sambil tinggalkan kesan taik idong.


 

Designed by Alieff Artwork