Saturday, November 29, 2008

Neo get busted!



Happy birthday untuk diri sendiri .
Wah sekarang baru confirm bagitau semua orang yang aku dah mencecah umur twenty-one. Jadi tak ragu - ragu lagi biler orang tanye " Adik umur berapa? Sekolah lagi ke??Tingkatan berapa?? " ... " Err..tak taulah umur berapa kak..20 kot? 20 nak masuk 21 kot? ". Sekarang dengan bangganya aku cakap aku dah TWENTY ONE wey. Dalam otak asyik fikir, umur 21 dah boleh kawen. Hahaha. Anyway best ke lahir 29 November ni? Bagi aku tiap - tiap tahun buffday aku, memang tak feel macam buffday. Thats why i call it busted day. Huh. Bukan ape, sampai je tarikh ni, mesti dah cuti sekolah. Kawan - kawan bizi balik kampung la, buat hal masing - masing la. Sape la sgt nak ingat buffday aku ni? Huah. Yang jadik penyejuk hati pon family aku, sms dari teman - teman , and present dari si dia. Huah. Tapi this year different, si dia tak ingat kot buffday aku. Takde pon ura - ura wish. Aku pon senyap - senyap je. Sebab ade perkara berlaku haritu yang menyebabkan aku mintak break. And as a result, sesuatu berlaku antara kami yang aku tak dapat explen. Huah. Oh ya, setakat saat ni belum ade cake yang sampai untuk aku potong. So ada sapa - sapa tak yang nak treat aku on my busted day ni? Huah. Aku penat la. Lepas ni kene pegi keje pulak. Busted day betul. Nyampah tengok muka customer yang cam tut. Anyway, mak , abah and mijat bakal terbang ke BEIJING. Abah dah plan nak treat mijat as he got his 5As in UPSR aritu. Aku langsung tak jeles.Kakak aku beriya - riya jeles sakan. Pelik aku. So aku plan nak buat wild party semasa ketiadaan mereka. Sapa - sapa nak join boleh inform kat aku cepat2. Penyudah kata bagi entry hari ini ialah :

"Heppy burfday Nurul Aina Zakaria, Semoga makin tua makin mendekatkan diri ke jalan Allah. Tak kisah la dah tua pun, tapi maintain berjiwa muda. "

Not to forget, thanks yang menggila to all the bloggers yang wish aku. Ta - Ta




Tuesday, November 25, 2008

4 days more to my 21st "Busted Day"

A short post for today.Peace!!

Assalamualaikum..i am feeling a bit tired and fed up of working as a cashier. I'm counting up till 30 November to resign. =) Feel shock bout this news? A job for a cashier is so damned tiring. I just cant get my self easy for this job. Especially when it comes to those damned fussy customers. My hand feels shivers and my blood boils up whenever there were particular customers make me mad at the counter . If i could just hand them, i would do that.Huargh!

Anyways, I was just relieving my sad story at someone which I could call a very very good friend. I was down in the dumps with this problem that i kept a long time ago. Once I shout it out, it feels like * lega as after berak *. I dont know what I should do without any good advices from her. Its all in my mind right now, thinking of making one step closer to become a better person. But i guess it is very hard to make a decisions. You have to sacrifice a lot if you want to gain the sweetness in life. I have to believe now that whatever i can do or dream, i have to begin it. Enough said.

Well, I am planning to go to Pertama today. Got to renew my license. Since it been death for 6 month already, my mom kinda give me a great wave of warning every time i held the car keys. Cess! So, it will be a loner walk for today. I don't want to be disturb by anybody so I'm going out alone. Maybe I will go to Time Square for a drop. Checking up hows my Olivia is working up. She's been there for more than two weeks. "The guy" said that Olivia will be ready for 5 days, buts hecks! Its almost 3 weeks now!Looks like im gonna bite someone head off!



Thursday, November 20, 2008

Kerdilnya diri ini

KEKALKAN LAH RASA KEHAMBAAN KU PADA MU YA ALLAH..




Semakin jauh ku dari-Mu
Semakin dekat pula Kau menghampiri daku
Oh, Tuhan Yang Maha Pengasih
Siapalah diriku di pandangan-Mu

Semakin cuba ku dekati
Semakin kuat pula Kau mendugai aku
Oh, Tuhan Yang Maha Sempurna
Kerdilnya diriku di hadapan-Mu

Bagaimanakah nantinya tika berhadapan dengan-Mu
Sudikah Kau menerima hamba-Mu yang hina ini
Ya Allah Kau Maha Pengampun

Di bayangan mentari aku kealpaan
Dusta dunia penuh kepura-puraan
Di kala dini hari aku kepasrahan
Mendamba jernih embun kasih sayang-Mu Oh Tuhan

Andainya dihitung amalanku
Belum pasti dapat ku hampiri gerbang syurga-Mu
Oh Tuhan Yang Maha Pemurah
Hindari diriku dari siksa-Mu… Oh Tuhan

Kasih sayang-Mu Tuhan
Itu yang ku dambakan
Dengan rahmat-Mu ampunilah diriku..






Monday, November 17, 2008

Kamu orang KAPIR ke??

Maaflah agak lame tak hapdet.

:off:

Ni pun tangkap muat jer. Sebab badan letey, penat keje. Bile fikirkan balik, menyesal aku keje time cuti - cuti malaysia ni. Ye la mana taknye, waktu tido aku terkorban begitu sahaja. OOwh, sangat penat nye jadi kuli orang.
:ampun:
Cuma aku sedey, agak terkilan. Budak - budak cashier kat sane semua abaikan solat. Bila aku tanye wey ~ korang semayang kat mana? Dorang kate kitorang semayang kat umahh je, qada' semua sekali. Agak - agaknye tak semayang lah kot. Ade jugak yang berpesan pada aku supaya melupakan hasrat untuk menunaikan semayang dan sembahyang di rumah sahaja. Sebab, dengar kata mereka, majikan tu cina, biler orang nak sembahyang, kene marah. Aku rase diroang ni gile agak nye.

Aku sedey gak, tapi macamane pun solat tetap solat. Allah jangan lupa. Apa yang kite buat semuanya datang dari dia. Tak guna lah kita kerja banyak mane sekali pun, dapat duit banyak, tapi tak menunaikan solat . Tak berkat namenye.

:huh:

So, sebagai langkah pertama, aku jumpe la manager tempat aku bekerja tu. Bincang punye bincang, akhirnya dia 35% bagi aku sembahyang waktu bertugas. Ade jugak masa perbincangan tu dier suruh aku abaikan je sembahyang tu . Aku macam nak giler dengan orang - orang yang macam ni. Tak hormat langsung adat istiadat kaum kaum lain. At that time rase nak berenti pon ade gak. Tapi aku saba dulu . Aku kate, aku cuma akan amik mase 5 minit je setiap waktu sembahyang . Yang aku tak boleh blah , dier cakap macam ni :

Wendy : You orang mana ?

Neo : I orang sini je. Orang Cheras.

Wendy : OOwh bukan orang kelantan ahh?

Neo : OOh, bukan . Kenape ?

Wendy : I ingat orang kelantan je kuat sembahyang ma.

Neo : *wtf?????* ~ smile ~
:hentak:

Macam tu lah ceritanya. Yang penting aku tunaikan sembahyang aku. Kewajipan aku sebagai seorang hamba kepada NYa. Yang lain - lain insan yang bajet ayu yang dok di setiap cashier yang taknak ikut sembahyang tu takpe. Aku tak pedulik pown. Haha. Lantak korang la. Aku sorang je yang sembahyang? Yang lain KAPIR kot???

:soal:


Thursday, November 13, 2008

Mijat The Quantum Of Solace |Part 1|



I am feeling so glad when i heard that my little bro~ got 5 As for his UPSR . Its kinda melancholy when i flash back at the time that he was struggling with his studies. A lot of exercises and tuitions he ought to attended until he got immune with it. What i like most about him, he never expressed out his fagged feelings towards his responsibility of studying. I always watch him out by nagging him around, and my mother had her own strategy by letting him involved in football as a way to reinforced him to study. My eldest brother and sister also have done their best by helping him out through all the homeworks. Sometimes he got beaten up by Along , Angah and also me for not performing well in his homeworks. Pity on him. Haha.

Today he went to school with a big hope that he would get straight A's. Even though we were sure enough that he will got it all straight, we could feel the palpitation . The person who had got anxious the most is my mother. Yeah , I knew why. She was the only person thats tried out her best to give the best education for my brother. As a prove, you can see my mother's effort by signed Mijat ups for days and nights tuitions , plus a special home tuitions on weekends. And for that, of course she had high expectations on Mijat.

Right after he get back from school just now, he told me that he was taken aback and got shivered out when his name was second name to be called out for the 5A's students. I told him that i knew that he would get straight A's. I did gave him hugs and kisses . Thats the only present that i could gave him for that moment. =) Well , I guess it looks like all the sacrifices that he work out were paid off as a sweet success as a return.

And now i am searching for the perfect present to give him.Any suggestion?My mind is like non - stop thinking and wondering what should I give him as a treats. I have got a list of it, and not quite sure which one to choose . A PSP? A cheap Mobile Phone? An expensive wristwatch? Or just spends RM200 go out shopping with him ? LALALA!

:mandi:

Oh, here are some pictures of Mijat ( Emmeir Eizzat) my lovely little brother =)








* i love him so muchhha *

Duduk rumah buat tumbuh jerawat je buat ape???

AKU START KEJE ESOK!
PART TIME WORKER KAT PASARAYA BINTANG.
SEKIAN TRIMAS
KALAU SESAPE KENAL AKU, BUAT- BUAT TAK KENAL OKAYH??

:tepek:

( aku segan weh , tak pernah keje jadik cashier ~ )



( duhh..lepas sape ni nak bela blog aku?? )

:ampun:

Tuesday, November 11, 2008

Maafkan aku Bloggers ~

Salam,
Happy blogging pada semua rakyat Malaysia yang indah ,permai ,aman ,damai ,dan sentosa.
Harini aku ingat nak kongsi sikit luahan perasaan aku sebagai kawan - kawan bloggers korang semua. Aku bukan rajin membuat aktiviti blogwalking sebab nak dapat ramai followers tau. TAK! Aku singgah sebab aku nak bace bingkisan - bingkisan yang korang sembahkan kat blog
korang , sambil - sambil tu nak la buat kawan. Ape yang aku tak berkenan tu kadang - kadang sesetengah bloggers tu hanya menyinggah kat blog aku untuk meninggalkan jejak seperti "memaksa" aku ke blog diorang . Aku tak kesah kalau korang nak tinggalkan jejak tu kat sini..tapi atleast ko tanye la kabar aku ke..lepak2 la kat sini dulu ke..ni tak.. Kadang - kadang tak pernah tunjuk muka kat blog aku, titibe ade msg : *click here to read blax3x..* Hal ini menjadi sebab dan punca aku makin malas nak singgah blog korang. Korang seolah - olah membuat entry untuk mengaut visitor yang ramai demi kepentingan diri sendiri yang mengejar nak femes. Femes ke kalau blog korang ramai visitor ? Kalau korang rase nak femes, tolong la jangan suruh aku bace blog korang ye. Harap Maklum. Aku bukan ape,..cara korang buat tu membuatkan aku menganggap korang sebagai strangers. Datang jengah baru sekali , tapi tup - tup suruh aku view and comment blog korang . Bagi aku, bloggers yang singgah berteduh kat sini dah dianggap macam kawan - kawan aku..Jadi jangan la..leave msg mcm ni : * Nak tahu apa rahsia di sebalik bawah katil saya? Click here * dan BLAH macam tu je. Tak proper kot ? Sebab aku pon tak kenal korang , but then titibe soh aku tau pasal ape yang ade bawah katil korang. Waduh2..Mari lah kita sama- sama berkenalan dahulu sebelum meninggalkan msg sebegitu dekat blog aku ni okay..

( daku hanya insan lemah dan tak berdaya, maafkan daku.. )

Tapi aku solute kepada cet hana, cet mashi , cet ratu , cet zara dan cet ubi kerana dorang tak suke promote entry diorang semata - mata nak suruh aku bace. Dorang memang caring =)

( peace! jangan gaduh2 okay.. )

Mari "menggoogle" kan diri!

Sape taged aku??Cik BIOLA!!

a)
Answer the questions below, do a Google Image Search with your answer, take a picture from the first minimal words of explanation.

b) Tag 5 other people to do the same once you've finished answering every question page of results.


1. The age you'll be on your next birthday:

* 21 tahun dah bleh kawen kan?kan? Yeyy.. =) *

2. A place you'll like to travel to :



* Ini adalah scenery sungai di tokyo *

3. Your favourite place :

* Sgt lega dan bahagia jika ada JAMBAN *

4. Your favourite food(s) :



* Semestinya Sushi and Asam Pedas *

5. Your favourite pet :



* Kucen Persia !! *

6. Your favourite colour combination :



* Mestilah black and turquoise =) sweet and simple mcm blog ni jugak! *

7. Your favourite piece of clothing :



* Im in love with long sleeves dress and slacks

8. Your all time favourite song :



* All songs by them! GC , Busted , Pink*

9. Your favourite tv show :



* Heroes, and Futurama!! *

10. First name of your significant other/crush :



* Dodge Viper *

11. The town in which you live in :



* Cheras ... indah permai , aman damai sentosa *

12. Your screen name or nickname :



* Neo!! *

13. Your first job :



* Check markah MUET kat Majlis Peperiksaan Malaysia *

14. Your dream job :



* Scientist and Forensic *

15. Your worst fear :



* NARAKA *

16. The one thing you'd like to do before you die :



* Dapat balas jasa dorang pown da cukup *

17. The first thing you'll buy if you get $1000 0000 :


* Mestila Massage Chair from OGAWA!! *


*******************************************************

Persons to tag :

- ratu

- mashi

- ubey

- octa

- vujie

- tixx

- nutt


**********************************************


Sape taged aku???Cik RIN!!

Aku dikehendaki menjawab tag ini oleh Encik Rin yang sudah lama menghilang . Suruh Hapdet taknak! Tup - Tup kene buat tag plak. Termengah - mengah aku buat tagi demi si Rin!

1) Siapakah gerangannya yang paling suka membelek2 n mengusik Handphone anda?

* my AdeQ . Si budak Kecil itu, tangan banyak gatal wo. Sikit2 mau maen Game! *


2) Talian ape yang anda guna?

* 50 % Celcom ( Untuk patwe ku ), dan 50 % Maxis ( Untuk Fam dan bisnes Topap ku )

3) Apakah warna handphone anda?

* Yang 3310 kaler GREY tapi dah nak dekat takde kaler sebab dah pudar. Yang W5801i kaler Turquoise kaler fevret!!

4) Siapa yang namanya paling kerap masuk dalam Inbox handphone anda?

* Orang yang jadik regular customer TOPAP aku : Abu, Fikri dan Yanti *

5) SMS paling kelakar yang pernah anda dapat?

* Kau bodo, babi macam pukimak !













....Jangan amalkan penggunaan bahasa seperti di atas.
Budi Bahasa Budaya Kita.. *

6) Ade SMS dari someone SPECIAL hari ni?

* Takde la plak *

7) Nombor handphone sape yang paling cantik dalam senarai contact anda?

* Hehehe..0196699261 *

8) Nama pertama dalam senarai contact handphone anda?

* ABC : Aku saje letak nama ABC sebab aku selalu terdial number orang atas sekali secara tidak sedar ! *

9) Nama terakhir dalam senarai contact handphone anda?

* * Sis Ain ( merangkap kakak aku ) *

10) Suka makan coklat?

* MARS ! cekelat kegemaran ku! Ada sapa - sapa mau kasik ka ? *

10) Siapa yang paling banyak ambil berat tentang diri anda?

* FAMILY , dan patwe !

12) Anda seorang yang MOODY?

* Tidak. Saya tak suka marah - marah . Nanti cepat Tua *


13) Anda seorang yang COOL?

* Ramai kate aku blur . Ramai kate aku macam takde perasaan terhadap sesuatu . Ramai kate aku relax and damai je . Jadi korang rase aku cool ke ?? *

14) Apa yang anda buat pada 20 minit yang lalu?

* Hobi aku , mestilah TIDO *

15) Majalah hiburan kesukaan?

* Aku tak suka baca majalah . Sekian Trimas *

16) Warna baju yang paling banyak dalam locker anda?

* Putih dan sekarang dalam proses mengumpul kaler Turquoise *

17) Warna baju yang paling sedikit dalam locker anda?

* Hitam. I hate black. *

18) Dimanakah anda meletakkan KEPIT KUKU anda?

* Merata - rata *

19) Adakah anda suka menggigit kuku atau jari?

* TIDAK , orang yang gigit kuku tu pengotor kot ? *

20) Dimanakah tempat yang paling strategik anda letakkan handphone anda?

* Merata - rata, kadang - kadang boleh terpijak ! *

21) Apa yang ada di atas meja belajar anda?

* Sentiasa ada Air mineral ! *

22) WARNA da JENAMA kesukaan pen yang digunakan untuk menulis?

* Aku tak pakai yang mahal2, Takde jenama *

23) Apakah WARNA dan CORAK CADAR katil anda?

* Orange, Hijau , Putih , Gambar haiwan di Hutan Rimba *

24) Ada anda menamakan Laptop/PC anda?

* Laptop ku bernama : Olivia @ Oliff *

25) Souvenier/ Hadiah terakhir dari someone atau rakan anda?

* Kad Raya kot? Itu gift ke ?? *

26) 5 orang yang anda ingin TAG?

* Tidak ada mangsa buat masa sekarang *


Monday, November 10, 2008

Banner Ex - change !

Sila tinggalkan jejak HTML codes banner anda pada kotak comment box saya sebagai ex-xhange banner. Terbuka kepada sesiapa yang berminat melepak di kawasan blog sphere ini.

Senarai banner yang telah diculik untuk dipaparkan.

Photobucket


Photobucket

ubey





























 

Designed by Alieff Artwork