Sunday, September 28, 2008

JALAN TAR macam tin sardin

Hasil dari pengembaraan aku ngan crew2 aku, Grin heh~ akhirnye inilah gambonye.
Angel Crew2 aku ni memang best la..Heart siap buat 2 trip pegi jalan tar.
1st trip aku g ngan my mom and bro along.
2nd trip aku g ngan my sis and my lil bro.
My dad?Hampes..VeryAngry Tido kat umah je dia tau..ekeke..Blush
:bofu_16:

KissNi adalah pada hari Sabtu 20 / 9 / 08 , merangkap pengembaraan pertama.
:bofu_47:

KissNi adalah pada hari Sabtu 27 / 9 / 08 , merangkap pengembaraan kedua.
:bofu_20:

OOOh..Inilah hasilnya ~ aku dapat 2 pasang baju raye * dan satu lagi pemberian mak aku.Angel

Baju kaler merah - RM90 Hot
Baju kaler hijau - RM70 Hot
Baju kaler hitam - RM 160 Hot

:bofu_04:

* Aku sure kalau korang pegi JALAN TAR, harge dah jatuh sekarang ni wey ~~ pegi beli la cepat!!ThumbsUp
:bofu_12:

Di ''kesempitan'' ini, saya Nurul Aina Bte Zakaria ingin menyusun 20 jari jemari tangan dan kaki untuk memohon ampun , ampun dan ampun kepada semua para peminat peminat blog saye yang *tah hape - hape* ni. Dalam beberapa bulan berblogging, saya sedar blog ni banyak pro and cons nyer. Boleh jadi heppy ( lepas gian ) and boleh jadi lalai jugak. So berpada - pada lah berblogging. Sempena Raya Eidul Fitri ni, saya rase amat hambar ~ tapi tak bermakna saya tak suka beraya.Huu..Di harap bile balik kampong nanti mood raye makin berkobar2. Salam kemaafan dari saye, NEO. Pemilik bebas blog ini. Ni je FreeGift yang saye sempat curik untuk kengkawang blog saye.Hehe, jangan malu2 nak amik.


Photobucket

SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR & BATIN.


Saturday, September 27, 2008

Selawat paling aku cinta

Lyric صلى عليك الله


صلى عليك الله يا عدنان عدنان
يا مصطفى يا صفوة الرحمن رحمن
الحمد لله الذي أعطاني أعطاني
هذا الغلام الطيب الأردان أردان

قد ساد فى المهد على الغلمان غلمان
أعيذه بالبيت ذي الأركان أركان
حتى أراه بالغ البنيان بنيان
أنت الذي سمية في القرآن قرآن

أحمد مكتوب على الجنان جنان
صلى عليك الله في الأحيان أحيان
أحمده في السر والبرهان برهان
حقا على الإسلام والإيمان إيمان

أحمده في السر والبرهان برهان
حقا على الإسلام والإيمان إيمان
يا ربنا بالمصطفى العدنان عدنان
اغفر ذنوبي ثم أصلح شأني يا الله

*****

SOLLA 'ALAIKALLAH

(*)Solla 'alaikallahu ya a'dnani a'dnani
Ya musthafa ya sofwatarrahmani rahmani
Alhamdulillahillazi a'thani a'thani
Hazal ghulamatthayyibal ardani ardani
ulang *

Qadsa da fil mahdi a'lal ghilmani ghilmani
Ui'zuhu bilbaitizil arkani arkani
Hatta arahu balighal bunyani bunyani
Antallazi summita fil qurani qurani
ulang *

Ahmadu maktubul a'lal jinani jinani
Solla 'alaikallahu fil ahyani ahyani

Ahmadu fis sirri wal burhani burhani
Haqqan a'lal islami wal imani imani (2x)
Ya rabbana bil musthafal a'dnani a'dnani
Ighfir zunubi thumma ashlih
Syani ya Allah
ulang *



Tag sudah berhabuk dan basi

Tag yang sudah lapuk dan berhabuk dari insan bernama : CEt Zanny

7 Fakta Tentang NEO yang HENSEM.

FAKTA 1 --> The first thing first, aku seorang yang emo and sensitif.(bencinye perasaan ni) :bofu_30:Bile hati dah tersentuh tu, aku akan berubah dalam kiraan sesaat dari happy go lucky --> pendiam . Jadi kalau korang nampak aku tgh duduk kat sudut @ bucu dinding, plz ignore me.
FAKTA 2 --> Aku sangat tenang orangnye. :bofu_32:Simple, aku tak suke kecoh2.Contoh kalau aku dah lambat g kelas, aku pergi gak kelas tu biarkan kedatangan ditulis LEWAT, ataupun kene marah dgn lecturer?Itu sume takde hal bagi aku.Contoh lain, aku tak suke orang sekeliling aku menggelabah tak tentu pasal. Aku suke silence.Tenang dan damai.
FAKTA 3 --> Aku sebenarnye tak suke jadik cikgu. :bofu_47:Tapi dulu bile kene pakse ngan parent, aku pasrah je la~.Tapi dah lame-lame (dekat 3 tahun kat maktab ni) aku rase boleh tahan la gak jadik cikgu ni. Lagi2 bile duit masyuk beb (sebulan dapat duit free RM 700),belajo pon tak kene bayo(macam korang sume kene bayo berpoloh2 riban kat PTPN,aku takyah),lecturer baik hati sebab notes sume dier kasik.haha.Jawab exam sempoi, senang,kalau nak score lebeh just do well in ur assignment. HOH.senang hidop aku.TIME KASIH PADE PARENT yang menjadi penyokong aku selame ni.

FAKTA 4 --> Tak gemar bershopping, Tak gemar mengumpat, Tak gemar amik tau hal ehwal semasa @ dunia, Tak gemar amik tau hal assignment nak kene hantar bile.Seorang yang sambil LEWA.(teruk siot):bofu_35:
FAKTA 5 --> :bofu_39:Berhati lembut, sentiase memaafkan orang lain buat yang penah buat salah kat aku. Walaopon diorang buat salah and sakitkan hati aku lagi, aku tetap memaafkan mereka.Trimas kasih kerana buat daku terluka.(uish menyayat hati sungguh)
FAKTA 6 -->Aku sgt SUKE BERKAWAN. :bofu_36:tapi aku mempunyai SEDIKIT KAWAN sahaja. Boleh dibilang dgn jari kaki. (sebab org susah nak paham aku,or else..maybe aku yang tak paham orang lain!)
FAKTA 7 -->Sgt rase berdosa pada Allah, kerana aku banyak buat salah dan silap.:bofu_25:Langgar arahan Dia, kadang-kadang terlupakan Dia, and..erm..macam2 la aku buat yang aku tau dosa..tapi..hurm..AKU NAK BERUBAH!!

***********************************************

Tag yang dicurik sesuka hati dari insan bernama : CEt ubi Kentang

Nama-nama timangan oleh orang tersayang : ena

Anda seorang yang : blur

Insan teristimewa. Describe apa yg membuatkan die terlalu istimewa di mata anda : My family.Mereka sangat penyayang dan banyak berkorban demi saye.

Makanan favourite : Masakan mak, Asam pedas.

Favourite kaler : Silver and turqoise.

Favourite song : All punk & nasyid genre.

Sikap yg membuatkan anda stress : Orang yang menggelabah,dan suke mencapub.

3 benda yg mesti ada dalam handbag : BSN card, Losyen, IC.

Kali terakhir anda menangis beriya-iya..kenapa? : Haritu . Ade problem nangis sampai mate bengkak akibatnye hidung melecet .

Tag 5 rakan anda : INI TAG YANG DICURIK.




Friday, September 26, 2008

Aku dalam PRISON BREAK THE MOVIE

WATAK - WATAK dalam PRISON BREAK SEASON 4 telah digantikan kepada pelakon - pelakon freshie.


AWEK WENTWORTH MILLER - cet satria neo (semustinya)
WENTWORTH MILLER - watak takkan digantikan dgn sape2 (i lap u)
DOMINIC PURCELL - mr.topex (hayya sudah layak ka?)
WILLIAM FITCHNER - mr. abuyah (wah..tak same sungguh)
SARAH WAYNE CALLIES - cet yanti (tak rock la buat pisss)
AMAURY NOLASCO - mr. boncet (58% seswai)


Huh..GUA malas nak cakap lebeh la wey~

:pandaGeli_29:

My Broken English & my broken heart

Warning : DON'T DO THIS AT HOME

Just feeling a lil bit sober when some people condemned me on my writing and for the bad English language I have. Yeah I admit it, I do have a broken English language. I don’t feel ashamed with the language I used because I’m still in the stages of learning. Ooops, for those who really feel distracted when reading my blog, I am so sorry cause I want to keep on writing..Forget to mention, my blog is a place to improve my broken heart broken English. That’s why you can’t stop me. Whether it’s broken or not, you will just have to accept it. It’s who I am, and I am not ashamed with my capability to write here. I still remember the past days when I had a conversation with my father about what people will think towards the people with poor languages. My father said that I don’t have to be worry of speaking out any languages no matter how broke it is because the languages are not our mother tongue. Bahasa Melayu is my mother tongue and I should be worried if people condemned me on my bahasa. Wah, such a nice motivation is it? My father is my idol because he can speak some languages. He becomes language learner as he always travels the whole world (the outstations).My blog is my own place, I write what I want to write. And if you don’t like the way I write, you will just have to buzz off from my space. That’s all. Oh, that’s surely not an emotional quotes okay. That’s just a message for those who keep on criticizing on what I wrote. Lalala~ But to nurul aina zakaria, the criticisms makes you more motivated to improved yourself on writing right? Yeah..hoyeah hoyeah..What else could I say? Im not that perfect to say that I’m good, but I think my writing are not really ‘that’ bad, right?(still pass my MUET, oh~ that’s so relieving) It’s just a little bit of grammar errors and spelling which I know, but I am so lazy to check and correct it out. That’s my problem. Hik , hik hik. Ohh, its already 6 a.m , I have to get ready to my last class. HOlaaa..
.Its just me , neo
.who still dare to write.






Wednesday, September 24, 2008

Cookies and Batik Runaway Project!


Ting tong! Its me again!
Warning : This event happened last two weeks ago.
*Cookies runaway project
*Batik Kraft



Cookies Runaway project _ On 10th of September 2008, our class been asked by Pn. Nik to made some cookies. We’ve been set up couple by couple to make the cookies. And unfortunately fortunately, my partner was Abuyah (~~,).

It was a funny experience when seeing the boys work in the kitchen. And Abuyah definitely make me dizzy as he always murmuring and babbling  while cooking. After the entire ingredient was ready, we started to make our own cookies. It was a Chocolate chips. A lot of shapes were formed by the ‘chefs’. Each couples competing and comparing their crazy shapes of cookies. Some of the cookies look like ‘KLCC’, some of them look like a ‘keropok lekor’.

The kitchen was so much noise with people shouting and laughing here and there . As a result, we were all get scolded by the lecturer. All in all, we done it very well and the taste were very damn delicious. Here are some pictures that I can share. Enjoy the pictures (^,^)










Crunchilicious!

Tuesday, September 23, 2008

Tagged By Atoi Aziz !

Salam,

:pandaGeli_02:
Tagged by, atoiaziz (tanx, for the simple tag!!):pge61:

1.siape yek orang petame komen blog kamu hari ni?

>> mr.R.M.A (dunno whats the name stand for) ekeke..StickingOutTongue
2.eh, kat mane gambar teakhir kamu diambik?
>> Bandaraya LRT station (just now, after shopping at jalan TAR)Angel
3.antare otromen dan supermen, mane lagi hebat?
>> Encit Suparman Wak Karjo kot?(WTH) AngryFace
4.hmm..tapi,,,ape alasan die hebat?
>> Sebab encit Suparman pandai buat kopi es.!Grin
5.adekah kamu tengah hepi sekarang ni?
>> Not really, but pretending to be so.
6.sape orang teakhir kamu ucap "i leb u"?
>> the named ery in my cell phonebook.Smile
7.penah rase bosan memblogging tak?
>> Not yet, so far. =) Hot
8.cube gambarkan diri kamu dalam 1 pekataan..
>> Simple but sometimes i can become LECEH.FootInMouth
9.ape name manje kamu ek?
>> "nurul" Heart
10.nak tau name penoh kamu~~~
>> Nurul Aina Bte ZakariaPirate
11.bile kali teakhir kamu gelak besar?
>> I dont remember.Dah lame tak gelak macam tak cukup oxygen. Last time gelak tak ingat dunia dgn my ex-classmate,HAZIQ.But that was 3 years ago.Wish i can turn back time.HU.Crying
Kiss
Chow!
 

Designed by Alieff Artwork